Ugen der gik (39/2019)

POKALREKORDEN HOLDT
Det holdt hårdt i Hillerød, men det holdt - og det gjorde vores rekord også med aldrig at være slået ud før 1/8-finalerne.

Kun én gang før er vi slået ud i vores første pokalkamp i en sæson, og det var i 1993/94, hvor vi tabte 0-3 ude til B1909. Men det var også i en 1/8-finale.

Det var sjette gang, vi måtte ud i straffespark i pokalen, og femte gang vi gik videre. Kun i foråret 2000 gik det galt mod AB, hvor vi tabte straffesparkene 4-3 efter 1-1 i den ordinære kamp. Ellers har vi elimineret Glostrup IF32 (1997), Slagelse (2005), Thisted FC (2006), Lyngby (2008) og Randers FC (2015).

Hillerød-FCK
De to hold gør sig klar til straffespark. Foto: FCK.DK

Vi nåede kun at sparke fire af de fem straffespark i Hillerød, og hvis du har ligget søvnløs og spekuleret over, hvem der skulle have taget det femte, så kan vi løfte sløret for, at det skulle Viktor Fischer.

4-0-FØRINGER
I anledning af lørdagens 4-0-føring over Silkeborg efter 34 minutter har vores venner fra Nipserstat rystet databasen og fundet de ni tidligere kampe, hvor vi har ført 4-0 allerede i 1. halvleg. Parenteserne angiver, hvornår den fjerde scoring faldt.

• 10.01.18 h Randers FC 5-1 (38 min.)

Den tidligste 4-0-føring er altså fra Qarabag-kampen i 1998, hvor alle seks mål i øvrigt blev scoret i de første 25 minutter - og det første allerede efter to minutter, sat ind af Martin Nielsen, der her tiljubles af Peter Nielsen og Thomas Thorninger, der begge også kom på tavlen senere i halvlegen.

Jubel i hjørnet efter Martin Nielsen har headet os foran

U19-FCM 2-0
U19 tog i lørdags mod de forsvarende midtjyske mestre og vandt 2-0 på to scoringer i de sidste 20 minutter. Gabriel Johansen scorede det første på en kontra, og i fjerde minut af tillægstiden slog Ahmed Daghim sejren fast. Dermed avancerede drengene til 3. pladsen i U19-ligaen med otte hhv. seks point op til OB og Vejle - men også med to kampe færre spillet.

Fredag 16.45 gælder det ligaens nr. 4, Brøndby, på udebane.

U17 havde kampfri i weekenden og skal først i kamp igen den 12. oktober, hvor det er deres tur til at tage imod FC Midtjylland.

I øvrigt er både Ahmed, Alexander Hjælmhof samt Jacob Haahr udtaget til det danske U19-landshold, og mens de to første har været med før, bliver det en mulig debut for 17-årige Jacob.

Hjælmhof, Daghim og Haahr
Alexander Hjælmhof (#47), Ahmed Daghim (#37) og Jacob Haahr (#44) var i truppen til pokalkampen i Hillerød, men kun Ahmed fik spilletid og fremtvang bl.a. Hillerøds røde kort.

B1903 TABTE PÅ BORNHOLM
Efter en god start på sæsonen har 03'erne kun et enkelt point i de seneste tre kampe, for lørdag rejste de tomhændede hjem med et 1-2-nederlag fra udekampen mod NB Bornholm. August Grønbæk Thestrup sørgede ellers for københavnsk 1-0-føring.

Lørdag kl. 15 kommer Kastrup på besøg på anlægget på Lyngbyvej.

KB'S TREDJE NEDERLAG I TRÆK
Værre ser det ud for KB, der dumpede ned under nedrykningsstregen efter i lørdags at have tabt 1-4 hjemme til Skjold, der ligger nr. 2. Topscorer Jonathan Grumme tegnede sig for KB's scoring kort før pausen, da de var bagud 0-2.

KB's næste udfordring er... FC Udfordringen på deres hjemmebane i Valby, og det er lørdag kl. 13.

OLDBOYS TABTE UDEN KAMP
Den er helt gal med de gamle drenge, som mandag aften tabte udekampen til AB med bogstaverne "UHT" - en forkortelse for "Udehold taberdømt", hvilket dækker over, at man ikke stillede op til kampen.