Ugen der gik (36/2020)

TILLYKKE, MO!
Forleden fik Daramy U19-landsholdsdebut og blev matchvinder mod Tyskland, og her til aften fik han U21-landsholdsdebut, da han kom på banen i Nordirland i 2. halvleg, hvor Danmark vandt 1-0 på et straffe begået mod Victor Nelsson.

Vi krydser fingre for, at Falk også får et indhop senere i aften mod England!

Daramy og Falk
"Hvordan gør du? Jeg vil også have spilletid på landsholdet!"

 

TRÆNERSKIFTE I GÖTEBORG
Når vi næste torsdag skal til Göteborg og møde IFK, så hedder deres cheftræner ikke længere Poya Asbaghi, for han blev opsagt i ugen der gik. Klubbens direktør Max Markusson kalder situationen kritisk. "Vi får ikke point nok, og vi vinder ikke nok kampe."

Den 35-årige iraner kom til IFK i januar 2018 efter at have trænet Dalkurd FF og Gefle IF, og han blev kåret til Årets Træner i Allsvenskan i 2019 og førte klubben til pokaltriumf i foråret, hvor de slog Malmö FF i finalen.

Men det er også deres eneste sejr i 14 kampe, for de 13 øvrige i Allsvenskan har budt på ni uafgjorte og fire nederlag. De seneste tre nederlag faldt i øvrigt på hjemmebane mod Norrköping, Malmö FF og Djurgården.

Den 32-årige spanske assistenttræner, Ferran Sibila, har valgt at blive i klubben og står indtil videre for træningen sammen med den erfarne klubmand, Alf Westerberg, der har haft en række forskellige funktioner i klubben og p.t. er manager.

"Pas nu på, du ikke taber det!" Benny Gall ser bekymret til, mens Zuma løfter Royal League trofæet i Göteborg i 2005.


DE GRÆSKE FORBINDELSER
I anledning af købet af Marios Oikonomou viste vi på Instagram et billede af hver af de fire spillere, vi tidligere har købt i græske klubber gennem tiderne: N'Doye (fra OFI Kreta i 2009), Antonsson (fra Panathinaikos i 2007), Robin (fra PAOK FC i 2016) og Zeca (fra Panathinaikos i 2017). Til gengæld har vi endnu ikke sendt spillere videre til græske klubber.
 

BOLA OG MYGGEN
Det lyder som titlen på en børnebog fra 80'erne, men det er nu en dugfrisk historie fra Kristiansand, hvor vi tidligere har fortalt, at Bolaños er vendt tilbage. Erik Mykland har arbejdet en del år i klubbens udviklingsafdeling, og de to spillede faktisk sammen i 2009, da Bola senest var i Start.

"En meget speciel person for mig," siger Bolaños til avisen Fædrelandsvennen. "Myggen er en fantastisk person. Han er lige som jeg en glad person, og han var en vældig speciel person for mig. Han var en stor spiller for Norge, og han har også spillet i FCK, så vi har gode minder sammen. Det var en glæde at se ham igen."

Der går historier i klubben om en fodbold-tenniskamp, sidst Bola var i Start, og Myggen husker stadig, at han vandt:

"Han må have revanche. Det vil jeg ikke gå glip," smiler Myggen til avisen og fortsætter:

"Gennem årene har jeg været dårlig til at holde kontakt med dem, jeg har spillet med. Men det er sådan i fodbold, at når man har delt omklædningsrum og spillet på samme hold, så er det ikke noget problem. Han er en meget social kompetent person, både på banen og i omklædningsrummet. Jeg blev meget glad, både på mine og klubbens vegne, for han er en god signing, som jeg tror vil løfte niveauet på træningen."

Bola kan få debut for Start den 20. september, når de møder Kristiansund.

Hans Backe og Erik Mykland

Erik Mykland i samtale med Hans Backe under et Derby i 2002. Til venstre bliver BIF-assistenten Lars Olsen interviewet til TV, mens Steen O.G. i baggrunden tænder endnu en smøg. Til højre står en lidt yngre Per Wind klar med et par Carlsberg til Myggen....
 

U19 & U17
Ingen af holdene var i aktion i ugen der gik, men på lørdag er der 2 x Derby i Brøndby: U19 spiller kl. 13, og U17 kl. 15.15.

B1903 & KB
B1903 var ikke i kamp i weekenden, men spiller på lørdag kl. 16 hjemme mod Rønne IK.

KB kom ned på jorden efter forrige weekend sejr over Fremad Amager og tabte lørdag eftermiddag 0-5 til Vigerslev BK.

Oldboys
KB/FCK's Oldboys hentede endnu en smal sejr, da Union blev besejret 1-0 sidste mandag. De skal i ilden allerede fredag aften i et lokalopgør mod FA 2000, som endnu ikke har fået point i turneringen. Fra den ene yderlighed til den anden, så gælder det mandag aften en topkamp mod Hvidovre IF. To kampe på tre døgn... uha, for de gamle ben!