Træning

Ugen der gik (34/2020)

BOLAÑOS TILBAGE TIL START
Det skriger jo på en Matador-clickbait om at blive sendt hjem, og det er det på en måde også, når 36-årige Christian Bolaños nu skal spille for IK Start. Her hentede vi ham for 10 år siden, efter at han i 2007 indledte sit europæiske eventyr i OB, hvorefter han tog til Kristiansand i 2008 og spillede der et par sæsoner. Senest har han spillet for Saprissa hjemme i Costa Rica.

Christian Bolaños
Bolaños i aktion for Saprissa i februar. Foto: Minas Panagiotakis, Getty Images


Start har lavet en flot, lang gennemgang af Bolas karriere, hvor det bl.a. fremgår, at han fik sin landsholdsdebut i Norge i 2005. Han får nok at se til i Start, der er kommet skidt fra start i Eliteserien og p.t. ligger næstsidst.


SOTTE FIK NISSES NUMMER 4
Victor Nelsson kastede sig over trøjenummer 4, så snart Papagiannopoulos var rejst til Stockholm, hvor han også har fået nummer 4. Men det gik ikke lige så let, for AIK havde ikke brugt nummeret, siden klublegenden Nils-Eric "Nisse" Johansson stoppede for to år siden. Sotte ringede derfor for en sikkerheds skyld til Nisse, for at høre, om det var i orden: "Jeg ville sikre mig, at det var okay, og da han sagde, at jeg kunne overtage nummeret, føltes det godt," sagde Sotte til FotbollDirekt.

"Sotte-effekten" viste sig allerede i søndags, for efter otte kampe uden sejr, vandt AIK 2-0 over Helsingborgs IF og rykkede lidt væk fra nedrykningsstregen.

Sotirios Papagiannopoulos
Sotte og Victor Lindelöf inden kvartfinalen i Köln. Foto: Alex Grimm, UEFA via Getty Images.



EKS-U19 SPILLERE SKIFTER
Flere af vores tidligere U19-spillere har skiftet klub på det seneste, og der bliver jo flere og flere at holde styr på med årene, så vi fanger desværre nok ikke alle:

Luka Racic (21) udlejes næste sæson til Northampton Town, der netop er rykket op i League One. Luka kom til Brentford i sommeren 2018 og blev sidste år oprykket til førsteholdstruppen, og han er noteret fem kampe og en enkelt scoring.

Joel Felix (22), der ligesom Luka er centerforsvarer, er skiftet fra Næstved til Silkeborg på en 3-årig kontrakt. Joel Felix forlod os i sommeren 2017 til fordel for Jong Twente, og for et år siden skiftede han til Næstved, hvor han senest var anfører.

Jonathan Canto (19) stoppede i Talentafdelingen i år og har nu skrevet en 3-årig kontrakt med HB Køge.

Tidligere på sommeren er vores islandske U19-spiller, Kristall Ingason, i øvrigt blevet udlejet resten af året til islandske Vikingur, hvor han allerede har fået en del førsteholdskampe - bl.a. sammen med Sölvi Ottesen.


SEJR OG NEDERLAG I FARUM
U17 vandt sin anden sejr i den nye sæson, da de lørdag eftermiddag slog FC Nordsjælland 2-1 på Right To Dream Park. Målene blev sat ind af Jeffrey Adjei-broni og Emil Thor.


Vi fik ikke nævnt i sidste uge, at U17 for et par uger siden også slog nordsjællænderne 4-3 i pokalen og nu er klar til at møde Nykøbing FC på udebane onsdag aften i denne uge.

Næste opgave i U17-ligaen er lørdag den 12. september ude mod Brøndby.

U19 tabte til gengæld med 1-2 i Farum, men som du kan se af highlights, så vadede de nærmest i chancer og burde have fået point med hjem. Rasmus Højlund stod for den enlige scoring, da han reducerede efter pausen.


U19 spiller også pokalkamp onsdag aften, hvor det gælder Brøndby på udebane. På lørdag venter Esbjerg i U19-ligaen med kickoff kl. 14 på KB's baner.


MANGE TALENTER PÅ LANDSHOLD
U19-landsholdet (to venskabskamp mod Tyskland den 3. og 6. september): Mohamed Daramy, Mikkel Kaufmann, Alexander Hjælmhof og Jacob Haahr.

U18-landsholdet (to venskabskampe mod Tyskland 4. og 7. september): William Bøving, Philip Banda, Valdemar Lund og Daniel Haarbo.

U17-landsholdet (landsholdssamling i Nyborg): Emil Rosberg Møller, Jacob Perelman, Silas Andersen og William Clem.

U16-landsholdet (træningssamling i Vildbjerg): Aksel Halsgaard, Carl Bilde, Emil Thor, Noah Nartey og Emil Højlund.


B1903 VANDT, KB TABTE
Lørdag vandt B1903 2-0 over PI Fodbold (Politiets Idrætsforening), mens KB tabte 2-5 i Dragør.

På lørdag kl. 14 tager B1903 imod FB på Lyngbyvej, mens KB tager imod Fremad Amagers 2. hold kl. 16.15 i Frederiksberg Idrætspark.


OLDBOYS-SEJR
KB/FCK's oldboys vandt mandag aften 3-1 ude over Lyngby og havde endnu engang Martin Vingaard i front, og de øvrige med FCK-fortid var Hjalte Nørregaard og Daniel Jensen.

På mandag kl. 20.30 gælder det Union på KB's kunststofbaner.

I afdelingen for Oldboys-nyt skal vi også have med, at Nicklas Bendtner er klar til at tørne ud for Tårnby FF, som spiller i samme række - men KB/FCK har mødt dem for nylig, så de får ikke fornøjelsen af Bendtner & co. lige med det samme.