Ugen der gik (3/2019)

U21-DEBUT TIL CARLO OG MADS
Tillykke til Carlo Holse og Mads Roerslev, der begge fik U21-landsholdsdebut i ugen der gik, da de fik spilletid i Danmarks træningskampe under træningslejren i Mexico. Danskerne vandt 1-0 i den første kamp, og tabte 1-2 i den anden.

De landede i København sent søndag, men rejsetræthed og jetlag betød, at Carlo ikke var med i mandagens træningskamp mod Roskilde, men nøjedes med en kort tur på træningsbanen om formiddagen. Onsdag er han dog klar til at rejse sydpå til træningslejren i Dubai, mens Mads tog direkte fra Mexico til tyrkiske Belek, hvor Vendsyssel FF er på træningslejr denne uge og møder schweiziske Grasshopper og russiske Fakel Voronez. Vi skulle hilse og sige, at han også kan mærke tidsforskellen fra at være syv timer "efter" dansk tid til to timer "foran"!
 

TILLYKKE, PIERRE
I dag fylder klubbens første anfører, Pierre Larsen, 60 år - stort tillykke!

Han spillede kun i FCK i vores første sæson 1992/93, og desværre indledte han foråret med at overrive et ledbånd i knæet i en udekamp i Lyngby. Anføreren frygtede, at sæsonen dermed var slut, så han ikke kunne hjælpe løverne i kampen om mesterskabet.

Pierre Larsen
Avisklip fra Ekstra Bladet

Heldigvis nåede Pierre at blive klar til forårets tre sidste kampe og var således med til at sikre guldet i Brøndby i næstsidste runde, ligesom han helt fortjent kunne løfte mesterskabstrofæet i PARKEN på sidste spilledag.

En stor spiller og en markant profil, der var et vigtigt omdrejningspunkt på holdet i såvel B1903-tiden som i den første sæson i FCK-trøjen. Vi håber, du får en rigtig dejlig fødselsdag!

 

DANNY TIL SØNDERJYSKE
Denne nyhed faldt desværre ud i sidste uges "Ugen der gik", men vi skal da lige sende en hilsen til Danny Amankwaa, der nu er tilbage i Danmark efter sit ophold i skotske Hearts. Han har skrevet en 1-årig kontrakt med SønderjyskE.

Hans første optræden på hjemmebanen i Haderslev bliver fredag den 15. februar mod AGF.

Shabab. Nuggets. Brønshøj. Nørrebro. "Spørg lige, hvem der afgjorde det hele, mand..." Uhh, vi glæder os allerede til et klassisk "Shababs-møde" mellem Danny og Yous :-)

 

PIOTR HAREN TIL LYNGBY
Vores tidligere allround-spiller Piotr Haren - der har en endnu ældre fortid som hurtig spids i KB i slutningen af 80'erne - er blevet A+-træner i Lyngby Boldklub. Han var senest cheftræner i HIK, som vi jo mødte i en træningskamp i efteråret.


U19 I GANG MED TESTKAMPE
I ugen der gik spillede U19 årets første to testkampe. Tirsdag bankede de Brønshøjs 2. divisionshold med 4-1 efter en kanonstart, hvor vi førte 3-0 efter et kvarters tid. Ahmed Daghim lavede tre mål, og Oliver Andersen et enkelt.

Søndag blev det 1-1 mod FC Nordsjællands U19-hold - målscorer Marcus Porsgrunn - med et hold, der manglede Vesterlund, Haahr, Winther, Daghim og Daramy, der var i truppen til førsteholdets træningskamp med mod FC Roskilde.

Denne uge spiller U19 ude mod Nykøbing FC lørdag eftermiddag.

Holdets norske centrale midt, Trygve Aarstad, er i øvrigt udtaget til norske U17-landsholds på træningslejr i spanske La Manga fra 2. - 12. februar. Her møder de Tjekkiet, Sverige og Rumænien.
 

HVORDAN GÅR DET VORES EUROPÆISKE MODSTANDERE?
"Ugen der gik" har hver sæson haft for vane at følge med i vores europæiske modstanderes skæbne, efter vi har mødt dem, og denne gang gemmer der sig et par interessante og spændende historier. Vi begynder kronologisk med vores første modstander fra Finland.

KuPS tog sølv og EL-kval.
Finnerne spiller kalenderårs-turnering, så de var cirka halvvejs, da vi slog dem ud i juli med 2-0 ude og 1-1 hjemme. Efter disse kampe tabte KuPS to gange i træk i den finske Veikkausliiga, men i sæsonens resterende 12 kampe tabte de kun én gang - 0-1 hjemme til det suveræne mesterhold HJK fra Helsinki, der kun tabte én af sæsonens 33 kampe og sluttede 16 point foran nummer 2, Rovaniemi.

Men hvis KuPS skulle nå tredjepladsen, der igen ville give Europa League-kval.kampe, skulle de vinde den sidste kamp ude mod Mariehamn for at holde Honka bag sig. KuPS kom tidligt bagud, men udlignede på et selvmål inden pausen. Sejren kom dog først i hus to minutter før tid!

Stjarnan smed sølv og EL-kval.
Fra Finland tog vi til Island og slog Stjarnan 2-0 ude og 5-0 hjemme. Stjarnan holdt dog stilen i ligaen, og da der manglede tre runder var de kun ét point efter topholdet Valur - og fire point foran Breidablik på 3. pladsen. Men så ramlede det... i de tre sidste kampe fik Stjarnan med besvær 1-1 hjemme mod Akureyri, smed en 1-0-føring og tabe 1-2 ude mod Vestmannaeyjar og sluttede af med at tabe 0-1 hjemme til Hafnarfjordur. Valur kørte mesterskabet hjem, og Breidablik - der sluttede af med tre sejre i træk - snuppede den andenplads, der giver Europa League-kvalifikation...

CSKA Sofia ligger nr. 2
Vi besejrede bulgarerne 2-1 både ude og hjemme, og eftersom de spiller efterår/forår, er de nu kun halvvejs. Men CSKA har gjort det godt og ligger nr. 2. Efter vi mødte dem, har de kun tabt to gange. Det vil nok ærgre dem, at det var til Sofia-rivalerne fra Levski henholdsvis Slavia, men til gengæld klarede de 1-1 mod topholdet Ludogorets. CSKA har seks point op til Ludogorets, men de har to indbyrdes kampe i forårets slutspil, så gulddrømmene lever endnu.

Atalanta - mest scorende i Serie A!
Stoltheden var stor, da vi holdt de stærke italienere fra at score i 90 + 120 minutter (alle ved hvordan det gik i straffekonkurrencen), og den bliver ikke mindre, når man ser, hvordan Atalanta har haglet mål ind i Serie A i efteråret!

Umiddelbart tog vores sejr nok hårdt på italienerne, som i de næste seks Serie A-kampe spillede to uafgjorte og tabte fire. Men efter en 5-1-sejr i Chievo kom de i gang. Ikke kun med at vinde, men også med at score mål! Fra og med Chievo-kampen har de nemlig scoret 36 mål i 12 Serie A-kampe. Det er nem hovedregning: 3 mål i snit pr. kamp!!

Det gør dem til Serie A's klart mest scorende hold med 44 scoringer mod Napolis 39 og Juventus' 38. Pointmæssigt ligger de dog stadig "kun" nr. 7, lige uden for det fine selskab, der kommer i Europa. Men kun tre point adskiller dem fra AC Milan på fjerdepladsen, der nu giver direkte CL-gruppespil.

FC Zenits føring er skrumpet ind
Russerne sluttede overraskende dårligt af i ligaen med to nederlag i træk inden vinterferien, men de holder stadig førstepladsen - nu dog kun ét point foran Krasnodar, som ellers kunne have snuppet førstepladsen, hvis de havde vundet deres sidste kamp inden jul.

Slavia Prags stærke efterår
To nederlag i efterårets 19 kampe - og en førsteplads inden vinterferien med fire points forspring til Viktoria Plzen. Jo, Slavia har gang i en rigtig stærk sæson, hvilket vi selv var vidner til i vores to kampe mod dem i gruppespillet. Og de blev bare bedre og bedre, som efteråret skred frem: otte sejre og én uafgjort i ni ligakampe, siden de gik i gang med gruppespillet!

Bordeaux bliver i ingenmandsland
Franskmændene kom halvsløjt i gang med ligaen og gruppespillet, men det blev bedre og bedre i løbet af efteråret. I gruppespillet var de jo gået videre, hvis Zenit havde vundet i Prag, og i ligaen har de kun tabt én af de seneste ni kampe. De spiller dog lidt for mange uafgjort til at slippe væk fra "ingenmandsland" midt i ligaen, hvor de p.t. har otte point op til de europæiske pladser og 11 til nedrykningspladserne.