Ugen der gik (24/2021)

SILBERBAUER TIL BASEL
Michael Silberbauer vender ”hjem” til Schweiz, hvor han som aktiv spillede i Young Boys og FC Biel-Bienne og siden havde assistenttrænerjob i FC Biel-Bienne og FC Luzern, inden han blev cheftræner i canadiske Pacific FC. Senest har den snart 40-årige Silberbauer været U19-assistenttræner i FC Midtjylland, men nu går turen til FC Basel.

Her skal Silberbauer være assistenttræner for Patrick Rahmen, som han arbejdede sammen med i både FC Biel-Bienne og FC Luzern.

Cristiano Ronaldo og Michael Silberbauer
Tiden går... det er snart 10 år siden, Silberbauer havde godt fat i CR7 i Parken, da Danmark slog Portugal 2-1. Foto: Paul Gilham, Getty Images

 

ERIK STOPPER
Erik Berg (ex-Johansson) stopper nu sin karriere i Djurgårdens IF i en alder af 32 år, efter at han længe har haft problemer med knæene.

”Senest var det venstre ben, som var det store problem. Det højre knæ var jo ikke godt for nogle år siden, men det fik vi godt styr på her i Djurgården. Det er jeg meget glad for, for der kommer et liv efter fodbolden, hvor man gerne vil kunne røre sig,” siger Erik til klubbens hjemmeside.

Erik kom til FCK fra Gent i januar 2016 og udgjorde en formidabel stopperduo sammen med Zanka, indtil han blev korsbåndsskadet i august efteråret 2017. Efter at have kæmpet sig tilbage, ønskede han i juni 2018 at vende hjem til Sverige af personlige og familiære årsager, hvilket ikke lige var hvad Ståle & co. havde forestillet sig, men sådan blev det – og vi ønsker Erik held og lykke fremover med livet uden for fodboldbanen.

Erik Johansson og Mathias Zanka
Erik Johansson/Berg og Zanka. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


MYKLAND MIDLERTIDIG CHEF
Erik Mykland, der hidtil har været spillerudvikler i IK Start, er midlertidigt trådt ind i cheftrænerteamet sammen med to andre, efter at klubben forleden dag opsagde cheftræner Joey Hardarson og assistenttræner Mattias Andersson.

Erik Mykland
Skægget begynder at matche træningsjakken, men ellers ligner han jo sig selv. Foto: Start IK


GALL I AVARTA
Avarta, som vi mødte så sent som i efteråret i Sydbank Pokalen, endte sæsonen med nedrykning fra 2. division og får nu Benny Gall som ny cheftræner, efter at han senest har været i Birkerød. Benny har tidligere trænet Avarta fra 2015-18.


DERBYSEJR TIL U19
Lørdag vandt U19 en solid 4-0-sejr over Brøndby på mål af Orri Óskarsson, Roony Bardghji, Ali Almosawe og et selvmål. Holdet var bl.a. uden Bøving, Højlund, Haraldsson og Lund, der på fredag indleder træningen som førsteholdsspillere sammen med Victor Kristiansen, der dog ikke har spillet U19 i foråret.

På lørdag runder U19 sæsonen af hjemme mod Randers Freja FC kl. 13.00.
 

U17 GÅR IND I AFGØRENDE UGE
U17 var ikke i kamp i weekenden og mangler tre kampe:
19.6 u Silkeborg
23.6 h FC Nordsjælland
26.6 h Brøndby

Efter at FC Midtjylland i går tabte 1-5 i Farum, kan U17 selv afgøre mesterskabet ved at vinde de tre sidste kampe – mindre kan måske også gøre det, da forfølgerne fra Brøndby og FC Midtjylland mødes i Ikast på lørdag. Stillingen lige nu:
1.    FCK 23 kampe, 55 point (+55)
2.    Brøndby 24 kampe, 53 point (+56)
3.    FCM 22 kampe, 52 point (+29)
 

B1903 OP I DANMARKSSERIEN
Tillykke til B1903, der med 2-2 i den afgørende topkamp mod Skjold sikrede sig direkte oprykning til Danmarksserien!

Inden kampen førte B1903 rækken med tre point, men på grund af indbyrdes kampe, kunne Skjold snuppe førstepladsen ved blot at vinde. Det lignede også længe en Skjold-sejr, da de kom på 2-0 kort efter pausen, men et minut før tid reducerede Christian Fritze til 1-2 – og langt inde i overtiden fik B1903 straffespark!

Søren Bech Jensen gik til 11-meter pletten og sendte bolden i nettet, og så brød jublen ellers ud i 1903-lejren.

B1903 jubler efter udligningen
Vild jubel efter vild afslutning! Foto: B1903

03’ernes cheftræner, Ole Pedersen, forlader dog klubben for at prøve nye udfordringer, så klubben går nu på trænerjagt, inden den nye sæson i Danmarksserien.

Skjold kan også stadig nå at rykke op via playoff, og vi krydser fingre for, at vores dygtige samarbejdsklub også tager turen op.


KB NED I SERIE 1
Det går op og ned i fodbold, og mens B1903 rykker op fra Københavnsserien, rykker KB ned i Serie 1. Senest tabte holdet 1-4 til HB og mangler nu kun en sidste kamp ude mod FC Udfordringen den 25. juni.


OLDBOYS ER MÅLLØSE
Man skal vist mange år tilbage for at finde tre kampe i træk, hvor de gamle drenge ikke har fundet vej til netmaskerne, men det blev udbyttet i ugen der gik. Sidste mandag blev det 0-0 ude mod AB, torsdag aften tabte holdet 0-1 i Tårnby, og mandag aften blev det 0-0 hjemme mod Tårnby, som nu topper rækken, mens KB/FCK er otte point efter på fjerdepladsen.