Jublende fans i Telia Parken

Ugen der gik (24/2019)

FRIDAY I'M IN LOVE WHEN SATURDAY COMES AND I DON'T LIKE MONDAYS
Den kommende sæson i 3F Superligaen bliver uden lørdagskampe, hvilket kan betyde, at vi får flere fredagskampe, når vi nu skal spille Champions League tirsdag/onsdag.

Det er næppe et snedigt bagholdsangreb fra konkurrenterne, men i Superligaen er lørdag tæt på at være vores bedste ugedag, mens fredage er vores absolut dårligste:

Pointsnit på ugedage


Siden 1997 har vi kun vundet fire knebne ét-målssejre i 17 fredagskampe:
28.05.99 FCK-Brøndby 1-0
15.03.13 FCK-AC Horsens 2-1
18.11.16 AaB-FCK 1-2
27.04.18 AC Horsens-FCK 2-3

Ifølge den nye medieaftale forsvinder fredagskampene også efter næste sæson, men så er der mandagene, hvor vi også har et lavt pointsnit på 1,64... men okay, alle har vel dårlige dage, og vi ligger stadig pænt foran de andre i Top 10 over de bedste Superliga-pointsnit på alle ugens dage:
1. FCK 1,90
2. Brøndby 1.74
3. FCM 1,69
4. B1903 1,54
5. AaB 1,49
6. OB 1,44
7. FCN 1,36
8. Randers FC 1,29
9. AB 1,28
10. Esbjerg 1,28

Men fredags-hjemmekampe bør vi i øvrigt spille kl. 15.00, for så vinder vi hver gang. Det siger statistikken, der omfatter dette Derby fra fredag den 23. september 1994, kl. 15.00, hvor vi - af hensyn til dem, der først kunne komme lidt senere på dagen - gemte det sjoveste til sidst...

 

TILLYKKE, DIABLO DIEGO
I lørdags fejrede fanfraktionen Diablo Diego 20 års jubilæum med en stor fest på KB's anlæg på Pile Alle! Siden 1. juli 1999 har de set 492 hjemmekampe i Parken, ifølge diablodiego.dk - herfra lyder et stort tillykke!

Diablo Diego
Foto fra festen fra en video på Diego's Facebook-side


JÖRGEN PETTERSSON BOMBER IGEN
Vores tidligere svenske angriber Jörgen Pettersson (43) er i dag træner i Landskrona-klubben BK Landora i 5. division, og for nylig manglede holdet hele 12 spillere til en kamp mod Harlösa IF. Gode råd var dyre, så Pettersson satte sig på holdkortet som reserve og indskiftede sig selv et kvarter efter pausen.

"Muskelmæssigt er jeg mindst lige så veltrænet, som i mine prof-år i Tyskland, men jeg orker ikke at løbe lige så meget, og teknikken er jo heller ikke som for 20 år siden," grinede Pettersson bagefter, da han havde fået vejret.

Da han kom ind, var Landora godt i gang med at udradere Harlösa, og Jörgens søn, Melvin, allerede scoret! Pappa Pettersson viste, at forwardinstinktet er intakt, da han scorede til 7-1, inden hans hold til sidst vandt 8-3:

"Det var et typisk angribermål, hvor jeg tæmmede et indlæg med brystet og sparkede bolden i mål. Den slags sidder stadig i kroppen," fortalte han og udelukker ikke 100 %, at der kan komme flere indhop for klubben, der kalder sig "Familieklubben i Landskrona".

Pettersson kom til FCK fra Bundesligaeni sommeren 2002, hvor han i Gladbach og Kaiserslautern blev kaldt "Der Rote Bomber", men i København kaldte fansene ham mest for "Jordbærhjælm"...

Jörgen Pettersson
"Jordgubbshjälm? Varför det??"  Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Pettersson scorede 9 mål i 38 kampe, inden han og klubben blev enige om at ophæve kontrakten i december 2003, hvorefter han rejste hjem til Landskrona BOIS og afsluttede sin aktive karriere - altså indtil han genoptog den for nylig.


KB HOLDER STADIG VEJRET
I sidste uge formåede KB i allersidste runde at gå forbi Hvidovre IF og op på fjerdesidste pladsen i Københavnsserien, og det er forhåbentlig nok til at undgå nedrykning til Serie 1. Men... Ugen der gik-redaktionen tør ikke lægge hovedet på blokken, men det er noget med, at Skovshoved ikke må slutte på en af de fire nederste pladser i 2. divisions nedrykningsgruppe, der afgøres på lørdag. KB beskrev scenarierne således i sidste uge.


8-0 TIL OLDBOYS
KB/FCK's Oldboys kom tilbage på vindersporet med manér, da BSF blev basket 8-0 mandag aften. Michael Strandquist scorede tre, Søren Martinussen to, Bjarke Vind, Mikkel Vittrup og Karsten Viborg hver et.

Jesper Christiansen og Michael Gravgaard udgjorde eks-FCK-islættet, og så var Per Krøldrup også med igen, mens Lars Jacobsen hellere ville se U21-fodbold under italienske himmelstrøg.

Allerede torsdag skal oldboys i kamp igen hjemme mod AB kl. 20.45 - en vigtig kamp i forsøget på at hænge på topholdet Hvidovre. AB er nr. 2 med 22 point, mens KB/FCK er nr. 3 med 17 point for en kamp mindre.