Ugen der gik (23/2019)

BO SVENSSON CHEFTRÆNER I LIEFERING
Bo Svensson skal fra næste sommer, altså 2020/21-sæsonen, være cheftræner i den østrigske klub FC Liefering. Næste sæson fortsætter Bo som U19-cheftræner i Mainz 05, som ikke vil give slip på ham endnu.

Han kommer til en relativt ny klub, som indtil 2012 hed USK Anif, men siden har heddet FC Liefering - også kaldet Red Bull Liefering, da de er farmerhold for Red Bull Salzburg.

Klubben rykkede op i 2. Bundesliga i 2013 og havde Top 5-placeringer de næste fem sæsoner, inden man i år måtte nøjes med en 12. plads.

Bo har efterhåndet været 12 år i Mainz, først som spiller og siden i flere forskellige roller udenfor banen. U19-trænerjobbet i Mainz er fint at have på sit CV, for klubbens ungdomsafdeling har uddannet flere trænere til store jobs, bl.a. PSG's Thomas Tuchel og Mainz' Bundesligatræner Sandro Schwarz.

Bo Svensson
Svensson & Silberbauer fejrer en scoring mod FC Midtjylland i 2005. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


VETOKELE FORLADER CHARLTON
Da vi i sommeren 2014 solgte Igor Vetokele til Charlton, lå de i Championship, og han far fast mand den første sæson. Året efter endte klubben med at rykke ned i League One, og de næste to sæsoner var Vetokele udlejet til Zulte Waregem og Sint Truiden i hjemlandet Belgien.

I den netop afsluttede sæson var han tilbage i Londonklubben, men var ude store dele af efteråret. I foråret var han dog med til at sikre klubben plads i playoff, hvor de sikrede oprykning ved at slå Sunderland med Bryan Oviedo i den afgørende playofffinale.

Det er uvist, hvor Vetokele nu fortsætter karrieren.

Igor Vetokele
Vetokele fejrer en pokalscoring i Farum i 2014 med Corner og Delaney. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


FLOTTE U17-PRÆSTATIONER I FRANKRIG
Holdet deltog igen i år i den internationale pinse-turnering i franske Saint-André-les-Lille, der som navnet antyder ligger tæt på Lille.

Drengene vandt sin indledende gruppe ved at slå Atletico Madrid 1-0 og det lokale hold US St. André med 2-0 - en fin fødselsdagsgave til assistenttræner Morten Nordstrand, der fyldte 35 i lørdags.

I kvartfinalen spillede holdet 1-1 med AS Monaco, men tabte herefter straffesparks-konkurrencen. I placeringskampene blev LOSC Lille besejret 2-1, inden man rundede kampen om 5.-6. pladsen af med en 1-0-sejr mod mexicanske Club Universidad Nacional.

AZ Alkmaar vandt finalen 2-0 over CSKA Moskva, mens Atletico Madrid tog tredjepladsen ved at slå AS Monaco 2-0.

U17-truppen i Frankrig
U17-truppen til turneringen i Frankrig


U19
U19-holdet sluttede i onsdags foråret af med det sjette liganederlag i træk, da Brøndby vandt 2-0 på KB's kunstgræs og sluttede dermed sæsonen på en delt sidsteplads i tabellen.


B1903 SLUTTEDE FINT FORÅR SOM NR. 4
03'erne sluttede et flot forår med en klar 4-0-sejr over allerede nedrykkede Prespa. Målscorere Thor Vinberg Thybo, Johannes Asp, Kim Madsen og Oliver Ritter Schneider. 03'erne tabte kun én af de sidste ni kampe og sluttede på fjerdepladsen blandt Københavnsseriens 14 klubber.


KB I NEDRYKNINGSGYSER
Det er nervepirrende tider for KB's Københavnsseriehold, som i ugen der gik spillede sine to sidste kampe og med nød og næppe kravlede forbi Hvidovre IF 2 og sluttede fjerdesidst i tabellen. Tredjesidste pladsen giver med stor sikkerhed nedrykning, men det risikerer fjerdesidste pladsen desværre også - det afhænger af resultaterne fra de højere rækker!

Onsdag tabte KB 0-1 hjemme til topholdet Husum, der scorede det enlige mål allerede efter fire minutter. Derfor var de pisket til at vinde i Nexø lørdag eftermiddag, mens Hvidovre skulle tabe til Skjold - og begge dele gik i opfyldelse. KB vandt 1-0 over NB Bornholm på en scoring af Karsten Viborg kort efter pausen, mens Hvidovre tabte 3-4 efter at have ført både 1-0 og 2-1.

Dermed sluttede Hvidovre og KB á point, men KB er bedst i de indbyrdes opgør efter 5-0-sejr i efteråret og 0-2-nederlag i foråret.


OLDBOYS SMED POINT IGEN
Onsdag aften måtte KB/FCK's Oldboys nøjes med 2-2 ude mod Tuse IF og smed dermed point for tredje gang i sæsonen. Lige nu er de gamle drenge "kun" nr. 4, men AB sørgede for spænding i toppen ved som de første at besejre topholdet Hvidovre.

På mandag kl. 19 møder Oldboys BSF i Ballerup og onsdag venter AB hjemme på KB's anlæg, inden forårssæsonen næste mandag rundes af mod naboerne fra FA2000.