Denis Vavro giver en omgang

Ugen der gik (22/2019)

2 x TILLYKKE TIL JAKOB BUSK
25-årige Jakob Busk blev for nylig både Bundesliga-spiller og nybagt far!

Hans klub Union Berlin vandt på flest udebanemål de to playoff-kampe om en Bundesliga-plads og sendte dermed VfB Stuttgart ned i 2. Bundesliga - efter 2-2 ude spillede Union 0-0 hjemme, hvorefter festen brød løs på "Stadion An der Alten Försterei" i den sydøstlige ende af Berlin.

Jakob Busk
Busk fejrer oprykningen med holdkammeraten Felix Kroos


Busk har måttet se til fra bænken det meste af sæsonen, mens polakkan Rafal Gikiewicz har stået, men Busk havde fået fri fra den første playoff-kamp, fordi han skulle være far til en lille dreng - men han var med igen til returkampen. Næste sæson får han dog yderligere konkurrence på målmandsposten, idet Union har lejet Moritz Nicolas i Gladbach.


2 x MEDALJER TIL CARLO
Carlo Holse blev ifølge superstats.dk den 10. spiller, der vinder to Superligamedaljer samme sæson - Johan Absalonsen er den eneste FCK'er på listen efter han fik guld for os og sølv for OB i 2010/11. Tidligere har Youssef Toutouh vundet DM-guld for os i 2012/13 samt pokalen med Esbjerg i samme sæson.
 

VINGAARD FORLÆNGER I HB KØGE
Martin Vingaard vendte i vinter hjem fra Tampa Bay USA og skrev en forårskontrakt med HB Køge, der nu er forlænget med yderligere to år.


BAY ÅRETS SPILLER I HELSINGØR
Det er en ringe trøst efter klubbens anden nedrykning på to sæsoner, men Frederik Bay blev kåret til årets spiller i FC Helsingør, som fik lige under halvdelen af de 360 stemmer, der blev afgivet på fire nominerede spillere.

FC Helsingør så længe ud til at klare frisag på sidste spilledag, men endte med at tabe til Lyngby, mens Hvidovre - med vores tidligere U19-målmand Filip Djukic mellem stængerne - fik 2-2 i Fredericia.


NIKOLAJ HANSEN STOPPER I NÆSTVED
Næstved IF var længe med i oprykningsræset i 1. division, men må tage en sæson mere i den næstbedste række. Det bliver dog uden vores tidligere forsvarsspiller Nikolaj Hansen, der ikke får forlænget sin kontrakt.

Nikolaj er noteret for fem FCK-kampe og debuterede i september 2006 i en pokalkamp i Thisted.

Nikolaj Hansen
Nikolaj Hansen i aktion i Thisted i september 2006JESPER SØRENSEN BRØNDBY-ASSISTENT
Den nye Brøndby-træner Niels Frederiksen får ud over Martin Retov også 45-årige Jesper Sørensen som assistenttræner. Han indledte karrieren i AGF, men spillede også 45 kampe for os i 1995-97 og var med til at vinde pokalen i foråret 1997. Herefter var han tilbage i Århus, men spillede også fem sæsoner i AB, inden han sluttede sin aktive karriere i Århus.


ATALANTA MEST SCORENDE I SERIE A
Som faste læsere af denne klumme ved, har vi holdt et vågent - og muligvis en anelse selvoptaget - øje med Atalantas meritter i Serie A, for efter vores to gange 0-0 (90 + 120 minutter) i EL-playoff retter man da lige ryggen en ekstra gang, når italienerne både endte med bronze og direkte CL-kvalifikation samt som det mest scorende hold i Serie A: 77 mål i 38 kampe er tre flere end Napoli og syv flere end mestrene fra Juventus.

Denis Vavro

 

U19 VANDT POKALEN
Onsdag aften i ugen der gik vandt U19 pokalfinalen med 1-0 over Hvidovre IF. Kampen blev spillet på Frederiksberg Idrætspark, og Ahmed Daghim scorede finalens enlige mål på straffespark.

I U19-ligaen tabte holdet derimod 1-3 hjemme til SønderjyskE i lørdags. Tobias Pedersen reducerede til 1-2 med et kvarter igen, men fem minutter før tid slog gæsterne sejren fast.

På lørdag kan AaB sikre sig U19-mesterskabet med en sejr hjemme over Silkeborg, men vinder de ikke, går mesterskabet til FC Midtjylland, der har spillet alle deres kampe.

Vores U19-hold spiller sin sidste kamp onsdag kl. 14 mod Brøndby IF på KB's baner.


U17 VANDT OG TABTE I WEEKENDEN
U17-holdet sluttede sæsonen med to kampe i træk: lørdag slog de SønderjyskE hjemme med 4-0, og søndag tabte de 1-3 ude til Brøndby IF. Lørdagens målscorere var Jeffrey Adjei-Broni, Elias Kristensen, Philip Näf og Nikolaj Østergaard, og søndagens træffer kom først langt inde i kampens tillægstid af Gabriel Johansen. FC Nordsjælland og Silkeborg IF slås om mesterskabet på lørdag - FCN har ét point mere og møder Esbjerg ude, mens Silkeborg IF skal til Aalborg.

Holdet var uden sine fem U16-landsholdsspillere, der var til landsholdssamling plus to venskabskampe på Bornholm mod Slovakiet. I den første, som Danmark vandt 2-1, startede alle fem inde: #3 Philip Banda Sørensen, #6 Mattias Jakobsen, #9 Rasmus Højlund, #10 William Bøving og #12 Valdemar Lund.

U16-landsholdet
Foto: DBU


Den anden kamp vandt Danmark 3-1, og Philip Banda Sørensen startede inde, mens Mattias Jakobsen kom ind i pausen, og Rasmus Højlund samt William Bøving i løbet af 2. halvleg.


03'ERNES SEJRSSTIME STOPPET
Efter fem sejre i træk måtte B1903 gå fra banen uden point, da de lørdag tabte 1-2 på Bornholm til Rønne fB. Marc Bor Nørre Andersen reducerede langt inde i dommerens tillægstid, så det blev ikke til en fødselsdagssejr for årstalsklubben, der fyldte 116 år i søndags. På lørdag gælder det Prespa hjemme på Lyngbyvej i sæsonens sidste opgør, hvor ingen af holdene har noget på spil - 03'erne kan hverken nå det ene eller andet, mens Prespa allerede er nedrykningsdømte.

Mere spændende er det for KB, der kæmper i bunden af Københavnsserien, hvor antallet af nedrykningspladser afhænger af, hvor mange DBU København-hold der rykker ned fra Danmarksserien - hvilket igen afhænger af fordelingen af øst/vest-hold, der rykker ned fra 2. division. Onsdag kl. 19 spiller de hjemme mod Husum, og lørdag kl. 15 ude mod NB Bornholm.