Ugen der gik (20/2019)

#51
Frederik Ibsen blev i søndags FCK-målmand nr. 25 - og den fjerdeyngste efter Jakob Busk, Karim Zaza og Rune Pedersen. På bænken sad også en "bænk-debutant" i form af U19-holdets Christoffer Monty, som nu kan prale af at have haft vores højeste rygnummer i en Superliga-kamp. Han fik nemlig trøje nr. 51, eftersom nr. 41 var "spærret" af Kim Christensen, der stadig var aktiv i begyndelsen af denne sæson.

Kun Fischer (#77) og Matic (#88) har haft højere rygnumre i europæiske kampe, fordi #7 og #8 var spærret af Verbic henholdsvis Delaney.

Her kan du se den komplette liste over FCK-keepere gennem årene:

keeperstatistik

 

EN ENKELT MESTER BLANDT EKS-FCK'ERNE
Blandt de mange tidligere FCK-spillere, der stadig er aktive i ind- og udland, er der - så vidt vi lige har kunnet overskue - kun en enkelt, der kan fejre et nationalt mesterskab i disse uger: Christian Gamboa i Celtic, der vandt sit tredje mesterskab i træk (Celtics ottende i træk).

Christian Gamboa
Gamboa under en træning i Telia Parken. Foto: FCK.DK

Gamboa har dog ikke haft den store rolle i klubben, for han har aldrig kunnet slå Mikael Lustig af på højre back-pladsen, og hans seneste ligakamp var i december. Han meldes på vej væk nu, hvor han har kontraktudløb. De mangedobbelte costaricanske mestre Deportiva Alajuelense meldes interesserede.

Det var tæt på for Thomas Delaney, men han måtte nøjes med sølvmedaljer i sin første sæson for Dortmund. Han kommer vist i øvrigt til vores egen guldfejring på lørdag i Telia Parken - dog ikke i helikopter denne gang...


GRÆSRØDDERNE PÅ VEJ OP
Søndag aften var Mads Laudrup Viasat-vært under Esbjerg-FCK, og han havde haft en travl dag, idet han lagde ud med at spille noget af Serie 1-kampen for FC Græsrødderne, der om formiddagen slog CBS Sport 6-2 i Frederiksberg Idrætspark. Også eks-FCK'eren Carsten Fredgaard er i Græsrods-truppen, men han var dog ikke med i går - måske fordi han fejrede 43-års fødselsdag, så et forsinket tillykke herfra.

FC Græsrødderne startede som serie 4-klub så sent som i 2015 og ligger p.t. til oprykning til Københavnsserien, så der er fart på holdet, der ud over Mads og Carsten tæller en række andre tidligere divisionsspillere.


BERGDØLMO JUNIORTRÆNER I SARPSBORG 08
André Bergdølmo (47) er ansat som juniortræner i Sarpsborg for indtil videre resten af 2019-sæsoner, der i Norge er en kalenderårsturnering.

André Bergdølmo
Foto: sarpsborg08.no

"Sidst jeg havde med fodbold at gøre var i 2016. Jeg har savnet det noget så forfærdeligt, så jeg er vældig glad for denne mulighed. Den stab man har bygger op i Sarpsborgs udviklingsafdeling er stærk efter norsk målestok. Vi er nødt til at udvikle unge spillere. En blanding af det og nogle gode investeringer, det er en god forretning," siger Bergdølmo til klubbens hjemmeside.

Som aktiv vandt Bergdølmo bl.a. fire mesterskaber og en pokal med Rosenborg, og han var viceanfører i Ajax, inden han spillede et par sæsoner i Dortmund, hvor vi hentede ham i 2005. Han spillede 53 kampe, indtil han i marts 2007 blev solgt til Strømsgodset.


HALMSTAD-DEBUT TIL KURTULUS
Vores svenske samarbejdsklub Halmstads BK gav for nylig debut til 19-årige Ervin Kurtulus, som vi lånte til en træningskamp mod Helsingborgs IF tidligere på året. Her spillede han sammen med VM-spillere som William Kvist og Guillermo Varela.

"Jeg vil være ærlig og sige, at jeg ikke vidste, hvem de var. Bagefter fik jeg at vide, at det var store spillere, men under kampen tænkte jeg ikke så meget på det," sagde han med et smil på læben til Hallands Posten efter sin debut.

Halmstads BK har desværre ikke fået en god start på sæsonen med kun to sejre i ni kampe, så p.t. ligger de næstsidst i Superettan.


3-3 I "MOTHER-DERBY"
KB og B1903 spillede søndag middag 3-3 på Frederiksberg Idrætspark i en meget omskiftelig kamp. 03'erne ejede totalt 1. halvleg og førte 2-0 ved pausen, men KB kom stærkt ud til 2. halvleg og udlignede i løbet af det første kvarter. B1903 kom dog foran igen, men KB svarede straks igen og sikrede således det ene point.

KB-B1903 3-3
Foto: KB's hjemmeside

KB har også mere brug for point i bunden af Københavnsserien, for selv om B 1903 nu er ubesejrede i seks kampe, er der for langt til oprykningspladserne. KB har dog fem point ned til Føroyar under stregen, og der mangler kun tre kampe.


U19-OB 1-4
U19 tabte sin tredje kamp i træk i fredags, da OB vandt 4-1 på KB's anlæg efter 3-0 ved pausen. Tobias Pedersen pyntede først på stillingen fem minutter før tid.

Lørdag gælder det Esbjerg på udebane kl. 13 på Atletikstadion.


TO U17-KAMPE PÅ TRE DAGE
U17 tabte også hjemme til OB i fredags, og her blev cifrene 1-2 efter københavnsk pauseføring på mål af Philip Banda Sørensen. Mandag lignede det længe en flot udsejr mod FC Midtjylland, da vores unge drenge vendte 0-1 til 3-1-føring ved pausen på mål af Fisnik Isaki (2) og Trygve Solberg Aarstad. FCM reducerede kort efter pausen, men Rasmus Højlund gjorde det til 4-2 efter 53 minutter - men den sidste halve time scorede hjemmeholdet fire gange og vandt 6-4.

U17 skal også spille kl. 13 i Esbjerg på lørdag, og det er i Esbjerg Idrætspark.

 

OLDBOYS
Efter forrige mandags nederlag til Hvidovre IF fik de gamle drenge revanche tre dage senere, da de torsdag aften sendte Hvidovre ud af pokalen. Men det holdt hårdt... de var bagud 0-1 indtil Jonathan Grumme udlignede fem minutter før tid, og kort ind i den forlængede spilletid på 2 x 5 minutter, scorede cheftræner Lasse Lund Larsen scorede sejrsmålet på Kim Christensen.

I turneringen skal oldboys først i kamp igen den 5. juni.