Ugen der gik (18/2019)

STÅLE: OVER 2 POINT I SNIT
Vores stærke syv ud af syv-sejrsstime i slutspillet betyder, at Ståle har krydset en magisk grænse og nu har over 2 point i gennemsnit for de 566 kampe i alle turneringer, hvor han har stået i spidsen for holdet.

Trænernes Top 5-pointgennemsnit:

  • Ståle Solbakken 2,00
  • Hans Backe 1,97
  • Roland Nilsson 1,90
  • Kent Karlsson 1,89
  • Roy Hodgson 1,89


KAMPE SOM MESTRE
Vi mangler tre kampe i sæsonen, hvor vi allerede nu kan kalde os danske mestre. Den type kampe har vi prøvet 28 gange før, og statistisk har vi tabt relativt flere end ellers.

13 sejre, 5 uafgjorte og 10 nederlag betyder, at vi har tabt 36 % af disse "betydningsløse" kampe mod 20 % af vores samlede antal Superligakampe. Fordelt på hjemme og ude hedder tallene 9-2-4 henholdsvis 4-3-6.

Blandt udekampene er i øvrigt topgør mod vores kommende modstandere FC Midtjylland (2-3-nederlag 17. maj 2017) og Esbjerg (4-1-sejr 26. maj 2016), men vi har ikke før midt FC Nordsjælland hjemme efter at have sikret mesterskabet (altså i samme sæson).

Husk badedyret på søndag
Foto: Getty Images


GOD BEDRING, BENJI
Benjamin Verbic er blevet opereret for en skade, der har generet ham et stykke tid, og som senest tvang ham ud af Dinamo Kievs 0-0-hjemmekamp mod topholdet Shakhtar Donetsk den 24. april.

"Surgere went well, I'm back in no time," skrev Benji på sin Instagram-profil efter operationen på en klinik i München, hvorfra billedet også stammer.

Verbic

25-årige Verbic er i denne sæson noteret for 12 mål i 34 kampe for ukrainerne.


TK HJEMME I DANMARK
Thomas "TK" Kristensen var en af de mange, der tog til DERBY i søndags (hvor Aki Hyryläinen i øvrigt også var på tribunen), og det er ellers ikke mange af vores kampe, han har set på stadion de senere år, hvor han og familien har boet i Brisbane. Men TK's kontrakt med Brisbane Roar er udløbet, så de er vendt hjem til Danmark. Den 36-årige midtbanespiller havde ikke lige et bud på, hvad fremtiden bringer. To be continued...
 

HEL KAMP TIL LUKA RACIC
Vores tidligere U19-stopper Luka Racic debuterede for Brentford den 19. april, da han blev indskiftet ude mod Millwall, og i weekenden startede han for første gang inde og fik fuld spilletid i 3-0-hjemmesejren over Preston.

Vi ønsker tillykke - også med 20-års fødselsdagen på onsdag.

Luka Racic
Foto: FCK.DK


U19 & U17: 0-2 I AALBORG
Både U19 og 17 tabte i lørdags 0-2 ude mod AaB. På lørdag spiller de igen "dobbeltprogram" hjemme mod Vejle, hvor U19 har kickoff kl. 13, og U17 kl. 15.30.
 

HB-B1903 0-5
B1903 fortsatte den gode stime og vandt fredag aften sin fjerde sejr i træk ved at slå HB 5-0. Marco Elver Hagesø scorede tre gange, Johannes Asp og Lukas Wigant Sørensen hver en. Lørdag kl. 13 gælder det Hvidovre IF 2 hjemme på anlægget på Lyngbyvej.
 

KB-PRESPA 2-3
KB skabte store problemer for sig selv i bundstriden, da de fredag aften smed en 2-1-føring hjemme mod Prespa i de sidste seks minutter. Det absolutte bundhold kom også tidligt foran 1-0, men mål af Andreas Tolman og Stefan Jannik Sørensen sendte KB-favoritterne i front, indtil det smuldrede til sidst.

På fredag venter en svær udekamp i Tårnby, der kæmper med om oprykningspladserne.

>> Se stillingen i Københavnsserien


OLDBOYS: 1-1 I LYNGBY
Et sjældent pointtab for de sejrsvante oldboys-spillere mod Lyngby, der ellers indledte sæsonen med blot 3 point i 4 kampe. KB/FCK-oldboys fører stadig, men nu a point med AB og med Hvidovre - med maxpoint - lige i hælene. Og netop Hvidovre er modstanderen på mandag kl. 20.45 på KB's kunstgræs!