Ugen der gik (17/2019)

30. APRIL
Andetsteds på FCK.DK har vi fortalt historien om, at det i dag, tirsdag, er præcis 13 år siden der blev sat Superliga-tilskuerrekord med 41.201 til DERBY.

30. april er også 2-årsdagen for Andrija Pavlovics lynhurtige hattrick mod Lyngby:

Og så er det i øvrigt også 19-års dagen for amerikaneren Will Orbens debut. Han fik de sidste ti minutter, da vi førte (og vandt) 2-0 ude over AB, og de næste to kampe startede han inde i angrebet, men brækkede så en tå i en Ørestads-kamp og nåede ikke flere førsteholdskampe for klubben.

FLOT ARBEJDE AF TALENTAFDELINGEN
I mandags omtalte vi den fine anerkendelse, som vores Talentafdeling har fået med en toprangering i DBU's Klublicenssystem for herreungdom.

Klubberne vurderes på en lang række forskellige parametre, bl.a. produktivitet (udvikling af spillere til senior-, landsholds- og internationalt niveau), holdudvikling, organisation og struktur, infrastruktur (træningsfaciliteter mm), rekruttering og scouting m.m.

KVIST RIMER MERE PÅ ASSIST
William har været meget i fokus de seneste dage efter beslutningen om at stoppe efter denne sæson og i stedet blev medlem af Parken Sport & Entertainments bestyrelse.

Han fik også de sidste 17-18 minutter på banen og havde 16 succesfulde afleveringer og en enkelt fejlaflevering - og en af de succesfulde var desuden en flot assist til Nicolaj Thomsens 4-0-mål. Dermed har William lavet mindst én assist i alle sine FCK-sæsoner, bortset fra 2004-05-sæsonen hvor han debuterede med et kort indhop på et kvarter.

36 assists er det blevet til i hans 423 kampe, og 15 gange har han selv scoret - hidtil... Det seneste var sejrsmålet i pokalfinalen mod AGF i 2016, og vi har i øvrigt vundet hver eneste gang, William har scoret.

U19-AGF 2-1
Målene faldt tidligt, da U19 lørdag eftermiddag slog AGF 2-1. Muamer Brajanac scorede allerede i det 6. minut, og AGF udlignede efter et kvarter, inden Marcus Korang scorede kampens sidste mål efter 24 minutter.

I aften gælder det Næstved på udebane i U19-pokalen, og lørdag kl. 13 er der U19-liga udekamp i Aalborg.

U17-AGF 2-2
Det burde være blevet en 3-2-sejr, men en scoring i sidste minut blev fejlagtigt annulleret... Rasmus Højlund åbnede scoringen i det 7. minut, men AGF kom foran efter pausen, inden Højlund udlignede efter 72 minutter.

U17 spiller pokalkamp onsdag kl. 19 i Farum, og skal også til Aalborg på lørdag med kampstart kl. 15.15.

B1903-FB 1-0
03'erne sikrede i sidste minut den tredje sejr i træk og gik op på 6. pladsen i Københavnsserien.

Fredag kl. 20.15 møder B1903 HB kl. 20.15 på Fælledparkens kunstgræs.

Kasper Andersen

RØNNE-KB 5-1
KB led sit tredje nederlag i fire kampe, da de tabte 1-5 til Bornholm, men det var ikke helt efter spil og chancer. KB havde bl.a. to-tre gode chancer, inden Rønne kom på 3-1, og ifølge cheftræner Daniel Jønsson blev de også snydt for mindst to straffespark. Holdet ligger nu nr. 11 i betænkelig nærhed af Københavnsseriens to eller tre nedrykningspladser (afhængigt af nedrykningerne fra Danmarksserien). Fredag kl. 18.30 gælder det bundholdet Prespa hjemme på Frederiksberg Idrætspark.

TO OLDBOYS-SEJRE
5-0 hjemme og 2-1 ude synes at være linjen, der er lagt af de femdobbelte oldboys-mestre. Det blev sejrscifrene tidligere på måneden mod BSF og Union, og også i ugen der gik: 5-0 hjemme over Allerød (Lasse Lauth 3, Lasse Lund Larsen og Adam Geertsen) og 2-1 ude over Stenløse (Mikkel Vittrup og Adam Geertsen).

AB og Hvidovre har også fire sejre i fire kampe, men KB/FCK fører rækken med ét måls bedre målforskel. Mandag kl. 19 tørner holdet ud mod Lyngby på udebane.