Statistisk set

Vi har kigget lidt tilbage - ikke langt - faktisk kun til Hans Backes debut som træner mod FK Obilic her i PARKEN. Vi har taget de statistiske briller på for at kigge lidt på vores muligheder for at gå videre mod Ajax Amsterdam på torsdag.

Siden Hans Backe er kommet til, har vi ikke tabt en eneste kamp. Det er selvfølgelig meget positivt, da alle andre uafgjorte resultater end 0-0 vil betyde, at FCK er videre i UEFA Cuppen. Statistisk set, kan vi dog godt undgå at tabe, men stadig også undgå at gå videre. Såfremt kampen ender 0-0, kan vi tabe i forlænget spilletid eller straffesparksturnering, og kampen vil stadig være endt uafgjort efter de "officielle" 90 minutter.

Kigger vi på Hans Backes pointhøst ser det også rigtig positivt ud. I de 10 kampe Hans har stået ved roret, er det blevet til et gennemsnit på 2,2 point per kamp og en målscore på 17-5 i vores favør.

Kigger vi kun på europæisk fodbold, er det glædeligt, at vi har scoret i hver eneste udekamp vi har spillet i år. I Georgien mod Kutaisi scorede Zuma et enkelt. Mod Lazio i Rom scorede Zuma også, og i Beograd mod Obilic scorede Heine Fernandez to gange.

Samtidig er det ikke mere end en lille uge siden, at Ajax lod fem mål gå ind mod Heerenveen, og selvom Ajax vandt 4-1 i weekenden over Willem II, var det først i de sidste 10 minutter, at kampen blev afgjort.

Så der i rig grund til optimisme når F.C. København på torsdag løber på banen i Amsterdam ArenA.