Ståle Solbakken

Ståle: Det kan ikke være sjovt hele tiden

Mandag aften var Ståle Solbakken gæst i F.C. Københavns Fanradio, og det blev til en snak på lidt over en time, hvor han svarede grundigt på mange af de over 70 lytter-spørgsmål, som Fanradioen i alt havde fået. Vi kan kun opfordre til at gå ind og høre det hele i Fanradioens podcast, som du bl.a. kan finde på Soundcloud og i iTunes.

Han giver selvfølgelig sit bud på, hvorfor vi er i den situation vi er i lige nu, men svarer også åbent og ærligt på mange konkrete spørgsmål om enkeltspillere. Solgte vi for mange før sæsonen, hentede vi de forkerte, hvorfor præsterer nogle bedre end andre - og starter vi forfra næste sommer, når flere spillere skal sælges?

Vi kommer også rundt om trænerteamet, brugen af unge talenter og meget meget mere i løbet af de ca. 70 minutters podcast, hvor Ståle startede med at slå fast, at han ikke har nogen problemer med utålmodige og kritiske røster fra fanmiljøet:

"Det ville jo ikke være F.C. København, hvis fansene altid er tilfredse. Fansene skal ikke sige, "Okay, det her må vi leve vi med", for det skal man ikke! Man skal stå bag holdet, men man skal være utålmodig og stille store krav. Vi har lagt en linie i FCK, hvor det vi laver i øjeblikket ikke er godt nok, og jeg har ingen problemer med kritikken," sagde Ståle.

"Vi skal altid vinde den næste fodboldkamp! Det skal du ikke i så mange andre klubber, men det skal du her. Men det betyder, at du er under konstant pres, og derfor er det ikke sjovt at spille i FCK lige nu. Som jeg siger til spillerne: det skal ikke være sjovt at spille i FCK, man skal have kniven på struben, det skal være hårdt. Og det er pissehårdt lige nu, for fansene, for spillerne, lederne... vi arbejder mere end nogensinde og alt går på højtryk, men hvis du ikke kommer i de situationer, er det for nemt. Så må du vise, at du kan tåle det."

"Vi giver i hvert fald aldrig op, før det er matematisk umuligt! Vi vil satse alt på at vinde hver eneste fodboldkamp. Jeg ved, at spillergruppen vil ofre alt for det, og vi som klub vil ofre alt. Ingen er mere ked af situationen end jeg, og ingen er mere ansvarlig end jeg, og jeg forstår frustrationerne. Men uden de frustrationer havde det også være kedeligt, og så var vi aldrig kommet videre."

"Sæsonen er ikke slut. Vi vil være aktive for at forbedre truppen, og har allerede haft interessante møder og samtaler med nogen, som ser fornuftige ud, og vi vil også udvikle vores unge hold til at blive endnu bedre, og arbejde på højtryk i scoutingen, i talentafdelingen og i ledelsen. Jeg er ked af at julegaverne ikke bliver så "hårde" som de seneste år, men vi kommer tilbage!" understregede Ståle og sluttede af med at sige, at han var glad for de mange gode spørgsmål, og at det er vigtigt, at fans og spillere og ledere har en dialog som f.eks. denne i Fanradioen.

Lyt selv - og hvis du ikke allerede gør det, så følg Fanradioen på Facebook og Twitter, så du ikke går glip af de ugentlige udsendelser.