Referat fra Liga Cuppen

F.C. København stillede med følgende mandskab til første opgør mod FC Midtjylland:

Balázs Rabóczki
Ole Tobiasen - Michael Gravgaard - Dan Thomassen - Urmas Rooba
William Kvist - Martin Bergvold - Tobias Linderoth - Thomas Røll
Marcus Allbäck - Álvaro Santos


F.C. København og FC Midtjylland leverede en underholdende, chancespækket, men noget ustruktureret første kamp/halvleg i årets særegne udgave af Liga cuppen. Blandt Hans Backe startende elleve var to af sommerens tilgange at finde - Michael Gravgaard i det centrale forsvar og Marcus Allbäck i front.

Sæsonens "tyvstarter" var tæt ved at blive skudt i gang med en Mikkel Thygesen scoring, da et noget tungt løveforsvar forærede midtjyderne kampens første store chance. Afslutningen strøg dog forbi, men et varsel om offensive tider var indledt, hvilket en Álvaro-afslutning i den anden ende kort efter underbyggede.

Spillet kunne vel bedst betegnes som tju-bang-ball, hvor to gavmilde forsvarskæder kappedes om at forære chancer væk eller med de positive briller på - to angrebskæder med vision, kreativitet og spark i støvlerne. Med ti minutter rundet skete en af delene i løvernes forsvar, der ikke fik bolden clearet på et hjørnespark, hvilket Frank Kristensen udnyttede til at heade jyderne foran 1-0.

Scoringen skulle dog ikke få lov at stå alene længe, da løvernes bedste kampen igennem, Marcus Allbäck, smukt fandt Álvaro i feltet, hvilket brasilianeren vekslede til en kølig scoring efter 17 minutters spil.

Herefter fortsatte opgøret med københavnerne i teten, hvor Bergvold på midten kom godt i vejen for meget, mens Allbäck, med nærkampsstyrke og forudseenhed skilte sig ud. Det gav et par gode muligheder til svenskeren selv, mens også Álvaro havde et par behjertede forsøg.

Med en lille halv time spillet gik det imidlertid galt i den forkerte ende, da et kontra-løb i venstre side kom bag på Rooba, der måtte se Dennis Sørensen stryge mod baglinien med et efterfølgende indlæg mod Mikkel Thygesen, der ikke havde problemer med at styre bolden i nettet til jysk føring.

Et koks i aftenvarmen af løverne, der ikke så for sikre ud i den bagerste kæde, hvilket også kastede et par chancer af sig til eksprestoget, Pimpong, der dog ikke fik fuld valuta i form af en scoring på to-tre gode muligheder.

Kampens sidste kvarter formede sig som de to første, hvilket indebar målsøgende angrebsspil og mindre struktur på midtbanen og i forsvaret. Det gav blandt andet en gigantchance til Allbäck, der slet ikke ramte bolden ordentligt på en friløber, mens David Nielsen tordnede bolden på tværribben. Toppen af kransekagen i denne periode blev dog kedeligt nok endnu en jysk scoring, da Frank Kristensen lukrerede på en smukt stikning af David Nielsen, med en sikker scoring til 3-1 som konsekvens.

Derved blev det og med fornemmelsen af at have overværet en underfundig halvleg, der snildt kunne være endt 4-4 eller 5-5 med et efterfølgende grinende eller grædende øje alt afhængig af taktikbrillerne blev publikum præsenteret for et sceneskift, hvori Brøndby gjorde sig klar til 45-minutters mødet mod FCM, med løverne som oversidder.


F.C. København stillede med følgende mandskab til aftenens anden kamp mod Brøndby:

Jesper Christiansen
Lars Jacobsen - Bo Svensson - Michael Gravgaard - Urmas Rooba
William Kvist - Tobias Linderoth - Martin Bergvold - Janne Saarinen
Peter Ijeh - Marcus Allbäck


Som første opgør rummede dagens anden startopstilling også to nye løveransigter i form af Jesper Christiansen på mål og Peter Ijeh i front som afløsere for henholdsvis Rabo og Álvaro.

Mens første kamp mod FCM blev en chancerig affære blev kampen mod ærkerivalerne fra Brøndby mere intens med hård fight bidende tacklinger og tætte nærkampe som omdrejningspunkterne.

Dog kunne Peter Ijeh havde kickstartet opgøret med en scoring, men frispilningen fra Allbäck blev ikke omvekslet til mål, da nigerianeren ikke fik afsluttet ordentlig grundet noget hårdhændede metoder af hjemmeholdets centerforsvar, hvilket Milton valgte at se gennem fingre med.

Slagets gang koncentreredes omkring midtbanen, hvor løvernes nyudnævnte anfører, Tobias Linderoth viste gejst og vilje, hvilket kastede et par kraftfulde nærkampe med landsmanden Lantz af sig. Med fighten som det dominerede element var det småt med de offensive tiltag selvom Brøndby med en par nålestiksoperationer forsøgte at komme igennem i løvernes venstre side. Det førte dog ikke til det store og det der var tog en godt dirigerende Jesper Christiansen sig af i løveburet.

Med tyve minutter igen satte Saarinen lidt fut i løvernes offensiv med et godt hug fra kanten af feltet, men bolden strøg tæt forbi mål, mens en ny friløber til Ijeh kort efter burde havde givet et straffespark, dog forhindret at et Milton deja-vu, da hoveddommeren overså at nigerianeren tydeligt blev revet i trøjen.

Det udeblivende straffespark blev desværre afløst af et kiks på midtbanen af William Kvist, der tabte mistede bolden til Lantz, der stormede mod mål. Uselvisk spillede svenskeren bolden videre til Mads Jørgensen, der køligt lobbede bolden over en prisgivet Jesper Christiansen og 1-0 til Brøndby en kendsgerning.

Målet fik Backes tropper til at indlede en god offensiv og såmænd om ikke denne bar frugt blot fem minutter senere, da et indlæg fra Saarinen havnede hos løvernes bedste mand, Marcus Allbäck, der koldt tæmmede bolden og bankede den op i nettaget. Scoringen underbyggede svenskerens flotte indsats - defensivt som offensivt leverede løvernes nummer 11 varen.

Scoringen gav blod på tanden, men det blev ved 1-1 , trods en god flugter af Kvist i de døende minutter.
Dermed endte Backes tropper uden sejr, men med både skidt og kanel gav aftenens to halvlege måske Backe svar på en række spørgsmål en uge før SAS Ligaen indledes.