Kampreferat: S.S. Lazio vs. FCK

Tirsdag aften spillede F.C. København sin måske hidtil vigtigste kamp nogensinde. Returopgøret mod Lazio, hvor FCK førte med 2-1, skulle forsvares på det olympiske stadion i Rom.

Det var et typisk italiensk hold vi fik at se i første halvleg: de første 25 minutter med højt tempo og pres. Da det ikke lykkedes den at score faldt tempoet, og F.C. København kom ind i kampen. Grunden til at pausestillingen stadig var 0-0, skyldes primært Kihlstedts mange flotte redninger og indgreb – der er ingen tvivl om at han holdt os inde i kampen og frustrerede Lazio-spillerne med sine redninger.

De 1.000 FCK-fans på Stadio Olympico følte, at der var noget stort på vej. I slutningen af første halvleg virkede italienerne meget febrilske og utålmodige, men FCK fik mere og mere plads til at spille bolden rundt. Mens taktikken lykkedes perfekt i 1. halvleg, gik det desværre hurtigt galt i anden halvleg.

Tre hurtige scoringer i det første kvarter, og kampen syntes afgjort. Hvad Lazio ikke formåede i starten af kampen, lykkedes i første del af anden halvleg. Hernan Crespo scorede de første to mål, mens angrebsmakkeren Claudio Lopez satte det tredje ind efter at have ligget mistænkeligt tæt på offside, da han modtog bolden.

Der var dog håb endnu, selvom det var noget spinkelt. Hvis det kunne lykkes FCK at score to mål og hive et 3-2-nederlag hjem, så vil de danske mestre være i Champions League. Kent Karlsson viste, at han troede på chancen endnu og skiftede offensivt Carsten Fredgaard ind i stedet for Kim Madsen, så vi efterhånden spillede 3-4-3.

Og håbet fik kraftig næring, da Zuma reducerede ti minutter får tid på et tørt langskud, efter et rigtig flot angreb af F.C. København. Mens FCK fik blod på tanden, blev de 49.000 romere pludselig meget stille, og Lazio-lederne så nu synligt nervøse ud ved tanken om de mange millioner, som et farvel til Champions League ville koste dem.

De sidste ti minutter var mere eller mindre FCK-dominans. Sjældent er et italiensk storhold blevet spillet ned på egen hjemmebane foran 50.000 tilskuere. Desværre kom det altafgørende mål ikke, men det var tæt på. I stedet sluttede Lazio af med et kontramål, der cementerede sejren og sendte dem i dette års Champions League.

F.C. København kan være stolte af deres indsats. Resultatet lyder måske lidt skræmmende, men det er en flot præstation at tage til det olympiske stadion i Rom og spille lige op med Lazio i første halvleg samt dominere de sidste 10 minutter af kampen, hvor sensationen lurede meget mere end slutcifrene antyder. Nu venter i stedet UEFA-cup'en, hvor vi indtræder i første runde. Det bliver spændende at se, hvem vi skal møde.