Kampreferat: Sha vs. FCK

F.C. Københavns tredje og sidste kamp i gruppespillet i årets Copa del Sol-turnering blev spillet i La Manga mod Shakhtar Donetsk. Det ukrainske tophold deltog i dette års UEFA Champions League og mødte op med et hold spækket med internationale topnavne, som eksempelvis den tidligere Arsenal-angriber Eduardo.

Det var som forventet det ukrainske hold, som dominerede i store perioder af kampen, men det var F.C. København, som trak det længste strå og vandt med en disciplineret forsvarsindsats og et par flotte mål signeret af Dame N’Doye og Thomas Kristensen.I begyndelsen af kampen var det F.C. København, som skabte de største chancer. Bryan Oviedo diskede op med et par gode indlæg fra frispark, og Shakhtar Donetsk blev jagtet hver gang, de var i boldbesiddelse.

FCK var dog bedst i en 15 minutters periode i midten af første halvleg og kom da også foran på et godt mål af Dame N’Doye, som stødte til truppen fredag efter sin deltagelse i de afrikanske mesterskaber.Martin Vingaard lagde en flad aflevering, som Santin hoppede over. Dame N’Doye modtog i stedet bolden, og den senegalesiske topscorer lagde den fra kanten af feltet stensikkert ude ved stolpen uden chance for den ukrainske målmand. 1-0 efter 25 minutters spil.

I de sidste 20 minutter af 1. halvleg kom F.C. København under pres fra et godt spillende ukrainsk hold (med hjælp fra en del brasilianere!), og Johan Wiland blev testet et par gange i slutningen af halvlegen, efter at Shakhtar i glimt viste deres klasse med hurtig boldomgang og flotte tekniske detaljer.

I 2. halvleg var billedet det samme, men F.C. København holdt Shakhtar fra de rigtige store chancer, og oppe i den anden ende af banen tog N’Doye og Santin (senere Abdellaoue) kampen op med de stærke midtforsvarere. Shakhtar Donetsk fik spillet sig frem til kanten af F.C. Københavns straffesparksfelt en del gange i 2. halvleg, og Løvernes forsvar blev presset i flere situationer. Men det var ikke desto mindre F.C. København, som scorede, netop som Shakhtar var begyndt at have kontrol over kampen og havde sat næsen op efter en udligning.

Det var Dame N’Doye, som var arkitekten bag 2-0-målet til F.C. København. Klubbens all-time topscorer kæmpede sig fri af sin markør på midten af banen, da F.C. København slog kontra, og fandt ”Mos” med en fin aflevering. Den nye norske angriber forsøgte at drible udenom målmanden, men da vinklen blev for spids, viste han stort overblik og lagde bolden tilbage til Thomas Kristensen, der kunne sparke den sikkert i mål og derved øge føringen.

I de resterende 15 minutter af kampen ramte Shakhtar overliggeren og havde en del farlige angreb, men FCK’s spillere holdt hovedet koldt, og kampen sluttede 2-0 til de hvidklædte.

F.C. København skal nu spille finalen i Copa del Sol i byen Cartagena på tirsdag mod Spartak Moskva klokken 19.00.