Galleri: Molde FK - F.C. København

Kampreferat: MFK vs. FCK

Det var en råkold aften på det smukt beliggende Aker Stadion helt nede ved fjorden, hvor spillerne for en gangs skyld kunne spadsere fra hotellet og over til kamppladsen. Danskerne kom også bedst fra start, da den unge engelske dommer Michael Oliver fløjtede kampen igen, og Santin blev noteret for den første afslutning efter et par minutters spil, men et par meter forbi.

Ellers var der ikke meget at berettet fra det første kvarter, hvor holdene generelt så hinanden lidt an, men da stadionuret havde rundet de 15 minutter var det tæt på en københavnsk føring, da Pierre Bengtsson brød godt igennem i venstre side og fandt Cornelius inde foran, men Molde-keeper Esben Bugge Petersen gik heldigt og dygtigt afværget med en benparade.

Fem minutter senere fløjtede Michael Oliver pludselig midt under et Pierre Bengtsson-hjørne fra højre, og efter en kort forvirring blandt de fleste på stadion, kunne løverne juble over at han pegede på 11 meter-pletten, eftersom ”Molde-spissen” Daniel Chima lidt kluntet var løbet ind i Cornelius under hjørnesparket. César Santin omsatte stensikkert straffesparket til dansk 1-0-føring.

Det fik hjemmeholdet længere frem på banen, men stadig uden at komme frem til farlige afslutninger, og i stedet kunne og burde gæsterne have fordoblet føringen efter 32 minutter, da Ragnar Sigurdsson var blevet fremme efter en dødbold, der ikke blev ordentligt clearet og pludselig fik chancen helt alene med Esben Bugge, men måtte se keeperen redde hans afslutning.

Lidt efter var Santin på spil med et hovedstød på et Bengtsson-indlæg, og fem minutter før pausen fik han en endnu større hovedstødschance, da Delaney fandt ham i feltet med et godt indlæg, men han fik ikke ordentligt træf på bolden.

Efter et minuts overtid gik de to hold til pause efter en klart godkendt indsats af løverne, hvor man dog godt kunne have ønsket sig en scoring mere – især med tanke på, hvordan 2. halvleg kom til at forme sig.

Molde kom nemlig helt anderledes ud efter pausen og lagde tryk på udeholdet lige fra første fløjt. Allerede efter få minutter fik Chima en stor skudchance, som han dog misbrugte ved at sparke bolden forbi mål. Men presset fortsatte, og FCK’erne fik stigende problemer med at få fat i bolden og holde i den, når de havde den.

Det var dog Pierre Bengtsson, der skabte halvlegens hidtil største mulighed, da han brød godt igennem i venstre side og slap fri med Esben Bugge, der dog igen gik godt ud og fik afværget afslutningen. Men herefter tog hjemmeholdet over igen og lagde større og større pres på, men stadig uden at være rigtigt farlige i feltet. Lige indtil der var spillet 62 minutter… så var Chima på pletten på en dødbold fra Magnus Eikrem og headede udligningen ind bag Kim Christensen.

Nu var kampen helt åben og lige, og det satte sit præg på spillet, der blev lidt nervøst fra begge sider, men stadig med nordmændene som de mest aggressive. Pape Diouf, der først kom på banen i 2. halvleg, fik en udmærket chance ca. 20 minutter før tid, men Kim Christensen kom godt ud og fik pareret hans afslutning. I stedet viste københavnerne klassen og slog iskoldt igen et kvarter før tid, da Santin fandt Rúrik Gíslason i feltet, og islændingen sparkede bolden fladt ind ved den fjerneste stolpe til sin første scoring i FCK-trøjen.

Det tog tilsyneladende modet fra hjemmeholdet, ikke kun på tilskuerpladserne hvor FCK-fansene nu igen regerede, men også nede på grønsværen, hvor Molde aldrig rigtig kom i samme høje gear som inden scoringen. Først to minutter før tid kom man frem til en udligningschance, men den var til gengæld også pænt stor, da Chima headede et indlæg fra venstre tæt forbi Kim Christensens mål. Men så var der heller ikke mere at give af, og i de fire minutters overtid kunne gæsterne rutineret holde på bolden og køre en sejr hjem, der trods alt var fortjent nok, hvis man ser på chancefordelingen over de to gange 45 minutter.

Dermed sikrede man sig muligheden for at afgøre det hele selv i den sidste hjemmekamp mod Steaua Bukarest den 6. december. hvor 1-0 vil være nok. Andre 1 måls-sejre er dog ikke nok, da rumænerne i givet fald er bedre på udebanemål, men dansk sejr på to eller flere mål vil definitivt også være nok.