Kampreferat: FCK vs. Tromsø

[F.C. København blev senere dømt som vinder af kampen med 3-0, fordi Tromsø havde brugt en ulovlig spiller.]

F.C. København forsømte i dagens kamp mod norske Tromsø at slå kapital af en mand i overtal i opgørets sidste halve time, da Tromsø via hård fight fik kæmpet sig til ét point. 2-2 blev det i københavnernes overdækkede hule, hvilket 6.587 tilskuere overværede. Zuma og dernæst Álvaro udligne nordmændenes tidlige føring.

Chefstrateg Hans Backe måtte til årets første styrkeprøve undvære keeper Kihlstedt samt tre venstrebensspillere Todi, Rooba og Saarinen i bestræbelserne på at føje tre point til den royale konto. Blandt de elleve førstemænd til at løfte denne opgave, var det glædeligt at konstatere at Álvaro befandt sig. Grundlaget for at kickstarte forårssæsonen således til stede for den brasilianske spiller efter angrebs-essets "omvendte Scherfig" - et forsømt efterår.

Årets første styrkeprøve blev afviklet under tag i PARKEN grundet den snestorm, der de seneste dage har lagt store dele af landet hvidt. Et godt forudseende træk, der ellers kunne have resulteret i en udsættelse. Med håbet om at en anden hvid storm ville fortsætte inden døre i form af opsatte FCK-spillere indledtes årets første kamp dog ganske middelmådigt for de københavnske spillere.

Efter blot fem minutters spil og overvejende boldbesiddelse hos hjemmeholdet, brød nordmændene således igennem hos Ole Tobiasen i højre side, og da et perfekt indlæg havnede hos Essediri, der udækket brugte hovedet var udeholdet i front. Et noget passivt og vinterkoldt FCK-forsvar var ikke uden skyld i denne scoring.

Målet udløste et massivt pres fra københavnerne og omkring det rundede kvarter opstod hele tre store chancer for udligningen, men da først Àlvaro headede forbi fri foran mål, afløst af et Magne Hoseth-pareret frispark og sidst men ikke mindst en feberredning af Knut Borch på et hårdt forsøg fra Bo Svensson fra ti meters afstand, anede man den første spæde skrift på væggen.

Som halvlegen skred frem blev rollefordelingen de to hold i mellem mere og mere tydelig. Et bravt kæmpende norsk mandskab opererede ud fra en solid defensiv med omstillingskvikt kontraspil garneret med farlige situationer på dødbolde, mens hjemmeholdet med høj boldbesiddelse kørte bolden rundt i egne rækker lurende på åbningen. En fase hvori københavnerens angrebsspil på sin vis fungerede ganske udmærket med en især oplagt Zuma i front. Også Nørregaard bidrog til offensiven med sine evige dybdeløb og kort før den halve time havde midtbaneslideren to forsøg der havde fortjent en bedre skæbne.

Mens den offensive del af hjemmeholdets spil medførte opløftende sekvenser haltede defensiven i første halvleg efter. Med simple midler tilspillede Tromsø sig et par halve muligheder og en del hjørnespark som giftigt blev udført, hvad enten det var i højre eller venstre side. I det 31. minut blev et sådan smækket mod forreste stolpe og efter en forlægning stod Essediri pludselig fri på stregen og med sin anden scoring i kampen kunne den norske angriber sende et koldt gys gennem det københavnske publikum og spillere.

En kold dukkert og objektivt set ikke fortjent føring men ikke desto mindre en realitet Backes tropper den næste time skulle søge at ændre.

Et vigtigt skridt i denne retning lagde Linderoth heldigvis blot to minutter efter, da han lobbede en bold frem mod Zuma. En umiddelbart svær aflevering at arbejde videre med, men med energi og en smule held fik sydafrikaneren lirket sig fri og pludselig alene med en ellers storspillende Knut Borch i Tromsø-målet, svigtede angriberen ikke og reduceringen en kendsgerning.

Målet fik hjemmeholdet til, for en stund, at trække lidt i håndbremsen og i den sidste del af første halvleg var nordmændene tættere på at udbygge føringen end reduceringen. At dette ikke skete kunne hjemmeholdet takke Rabo for, da keeperen afværgede en pludselig opstået friløber bag et inaktivt københavnsk forvar.

Anden halvlegs start indledtes også med en stor Tromsøafslutning. Denne gang dog i eget målfelt og et selvmål således millimeter fra at indtræffe.

Ellers blev tendensen fra første halvleg gentaget, hvilket betød overvægt i spil og chancer til hjemmeholdet. Københavnernes fløje i Silberbauer og Hoseth diskede op med ganske udmærket kantspil, mens Álvaro viste at næsen for at befinde sig i chancernes centrum var intakt. Dette ikke mindst understreget, da brasilianeren efter en god time sendte bolden hårdt mod mål. Da Borch sekunder forinden havde været ude og afværge et forsøg fra Hoseth stod målet tomt bortset fra en norsk forsvarsspiller, der med en ren refleks boksede bolden på stolpen. Udfaldet af situationen klar - rødt kort og straffe til hjemmeholdet. På dette trådte netop Álvaro til og med usvigelig sikkerhed bragte han balance i regnskabet og kronede dermed en udmærket indsats med et mål. Aktionen var i øvrigt Álvaros sidste, da han sekunderne efter blev skiftet ud til fordel for Jesper Bech.

Med elleve mod ti i den resterende del af halvlegen steg forventningerne med rette til hjemmeholdet. Et massivt boldovertog blev også konsekvensen og et tungt tryk blev lagt på Tromsøs bagerste rækker. Det gav gode muligheder til Hoseth, Zuma og indskiftede Elrio, men hver gang hev Borch en glimrende redning frem, hvis ikke en norsk forsvarsfod kom i vejen.

Omvendt kunne nordmændene godt have fået tildelt et straffespark i kampens sidste fjerdel, mens en kontra resulterede i et hårdt skud i sidenettet. Så da dommer Ingvarsson fløjtede af tre minutter inde i overtiden forekom 2-2 ikke uretfærdigt, selvom broderparten af chancerne så sandelig tilfaldt københavnerne.

Med et point bevarede F.C. København andenpladsen i puljen med gode muligheder for avancement. Et vigtigt slag i disse bestræbelser tages allerede på torsdag, når turen går til vestegnen, hvor Brøndby IF tager i modi Royal Leagues femte runde.