Kampreferat: Fantastisk præstation under vanvittige vilkår

Bizar optakt
Mens disse linjer skrives, har alle stadig torsdagens begivenheder i frisk erindring, men hvis man engang i eftertiden slår ned på denne kamp, så lad os kort opsummere, at det altså var dagen, hvor der både i Danmark og en række andre lande skete yderligere drastiske tiltag for at dæmme op for Coronavirusen – og bestemt ikke kun hvad angår sportsverdenen. 3F Superligaen blev sat på pause i to uger, og vi meldte også ud, at vi forventede at returkampen mod Basaksehir ikke kunne spilles næste torsdag – og langt ud på eftermiddagen var der bizart nok tvivl om, hvorvidt aftenens kamp overhovedet blev spillet. Men det skulle den desværre, og det blev den.

Başakşehir Fatih Terim Stadium

N’Doye og Sigurdsson trænede lidt med onsdag, men viste sig ikke at være klar til kamp, så de tog plads på tribunen. Tyrkerne stillede med de forventede 11, der også har været de foretrukne på det seneste.

Dame N'Doye og Demba Ba efter kampen

Efter kampen hilste de to senegalesiske venner, og tidligere landsholdskammerater, på hinanden. N'Doye fik desværre ingen rolle i kampen, men det gjorde Demba Ba til gengæld.

God indledning
Fra første fløjt udstrålede vi vilje, energi og koncentration i den livlige og højlydte kulisse med lidt over 12.000 på tribunerne, heriblandt ca. 100 FCK-fans, der havde taget turen herned trods de usikre tider i Europa.

Begge hold gik til sagen, og den skotske dommer Collum var ikke nærig med det gule kort, som både Kahveci og Santos fik at se i de første fire minutter. Usædvanligt for en europæisk kamp på det her niveau, men der var så meget, der var usædvanligt denne aften...

Kampens første chance tilfaldt Daramy efter godt forarbejde i højre side, men hans skud i feltet blev blokeret. I stedet fik Basaksehir kort efter en kæmpe chance, da Bjelland mistede bolden på egen banehalvdel. Kahveci afsluttede, men ramte en medspiller i feltet, så Kalle var chanceløs og blot kunne se på, mens bolden prellede af på den ene stolpe.

Kort efter kom Epureanu godt op til et hjørne, men Kalle greb ham ud. De to afslutninger rystede os dog ikke, og vi spillede fortsat friskt frem ad banen og kom også til et hjørnespark, hvor vi dog manglede lidt fysik i feltet i aften.

Efter små tyve minutter blev Stage ramt hårdt på foden og måtte behandles, men selv om der blev signaleret udskiftning, kom han tilbage og kunne heldigvis fortsætte ude på venstrekanten, mens Falk denne gang spillede central midt.

Lige ved og næsten
Efter 25 minutter var det netop den pågående og bevægelige Falk, der var lige ved at bryde igennem i feltet, efter Zeca havde opfanget et kikset udspark fra Günok, og nogle minutter senere var Stage lige ved at finde Santos, da han headede et Falk-indlæg på tværs i feltet.

Stadig manglede vi dog det sidste i at komme til afslutning, og da Daramy lidt efter fandt Santos i feltet, var han faktisk var på udmærket skudhold, men ramte bolden forkert, så den gik i en blød bue ind til Günok.

Mohamed Daramy

Men altså... jeres udsendte har set hjemmekampe i Superligaen, hvor vi har været mindre offensive i kampens første fjerdedel (også inden i søndags...), men her var vi altså oppe og udfordre et solidt og erfarent tyrkisk tophold på eget græs, hvor de for nylig bankede Sporting CP 4-1.

Basaksehir havde stadig svært ved at skabe noget i åbent spil, men fik efter 33 minutter en stor chance på en hurtig kontra, hvor Visca blev spillet fri i højre side og lagde bolden skråt tilbage til Demba Ba lige uden for feltet, men senegaleseren hamrede bolden forbi mål.

Nu overtog de spillet for en stund, men stadig stod vi godt i kæderne og tillod dem ikke at komme til noget, og vi kørte halvlegen til ende uden at komme i flere problemer og gik til pause med en rigtig god følelse.

Fortsat god kontrol
Efter pausen kom Basaksehir aggressivt ud og lagde tryk på i starten, men vi holdt stadig hovedet koldt, og de blev stadig ikke rigtigt farlige. Vi var således stadig i god kontrol med tingene, men var dog selv mindre offensive end i 1. halvleg, så på den måde var kampbilledet lidt ændret.

Kaufmann kom ind for Daramy midt i halvlegen, og tyrkernes indledende pres var nu aftaget, og kampen var helt lige og bølgede frem og tilbage.

Mikkel Kaufmann

Vi virkede stadig mest komfortable med forløbet, mens tyrkerne så frustrerede ud over, at der stadig stod 0-0 på lystavlen. Man hørte også oftere piften fra tribunerne, når deres angreb løb ud i sandet, eller når vi tålmodigt kørte bolden rundt på den europæiske måde uden at tage for store risici.

Knap 20 minutter før tid fik de dog en fin kontramulighed, men Crivelli faldt om nede i vores felt med en forstrækning, uden at Nelsson var i nærheden af at røre ham, og han måtte bæres fra banen og blev erstattet af Robinho.

Minuttet efter var vi igen tæt på en stor chance efter en kontra, hvor Santos ikke fik spillet på tværs i feltet til to medspillere og måtte nøjes med et resultatløst hjørne.

Michael Santos

Basaksehir svarede prompte igen med en kæmpe chance, hvor Robinho slap fri i højre side feltet og sparkede fladt mod det lange hjørne, men Kalle fik det yderste af støvlespidsen på bolden, så Demba Ba ikke fik prikket den i tomt mål.

For dømt...
Ni minutter før tid fik vi også en stor mulighed, da Günok sparkede en bold lige ud på Santos, så den røg hen til Kaufmann, der i et splitsekund havde tomt mål, men desværre gled uden for feltet, før han nåede at afslutte.

Fischer kom ind for Santos, mens sekundviseren tikkede langsomt, men sikkert mod et virkelig fornemt 0-0-resultat, men desværre... sådan skulle det ikke gå. Fischer blev skubbet omkuld midt på banen og burde nok have haft et frispark, men spillet fortsatte, hvorefter en Nelsson-clearing ramte Zeca så uheldigt, at det blev til en frispilning af Demba Ba!

Varela var i hælene på ham og prikkede bolden fra ham i feltet, men desværre pegede Collum på 11-meter pletten, da Demba Ba faldt omkuld. Storskærmen oplyste, at der var VAR, men når straffet er dømt, skal VAR kun vise, om det var en ”clear and obvious error”, og det var det vel strengt taget ikke, for Varela ramte ham, efter han havde prikket bolden væk.

Men var det ikke dømt i første omgang, havde Collum måske undladt at dømme det efter en VAR-konsultation. Who knows...

Kalle havde selvfølgelig nærstuderet Edin Visca, men bosnieren er dygtig og varierer sine skud, og han eksekverede igen usvigeligt sikkert med et kanonhårdt spark ude ved den ene stolpe, hvor Kalle ikke nåede ud, selv om han ”gik rigtigt”.

Rasmus Falk

Trods 5-6 minutters tillægstid var løbet kørt, og vi måtte indkassere et smalt nederlag, som ikke er nogen katastrofe, men stadig bittert, når målet falder lidt tilfældigt kort før tid. Men ret skal være ret, Basaksehir havde kampens klart største chancer, så sejren kan dårligt kaldes ufortjent.

Her dagen derpå ser vi nu frem til, at returkampen først spilles, når det igen er trygt og sikkert for alle at fylde tribunerne, så vi får en både fair og forsvarlig afvikling af den kamp, der kan sende en af klubberne i en europæisk kvartfinale for første gang nogensinde.