F.C. København vandt igen!

Carsten V. Jensens Ørestadshold vandt igen - det blev til en 2-1-sejr over Herfølge på KB's anlæg på denne sene tirsdag eftermiddag.

Will Orben

David spillede på venstrekanten, indtil han med et kvarter tilbage blev skiftet ud med Mikkel Linnet. I midterforsvaret blev Kofi Dakinah i pausen erstattet af Rocky Schmücker, og Thomas Kjærbye blev afløst af Lars Stage på højrekanten.

Kampen begyndte uden de store chancer, men blev til gengæld præget af en del tumulter mellem spillerne - ihvertfald overraskende mange for en kamp i Ørestad Cup. Man så Thomas Knudsen, der så ud til at sparke Rune Pedersen i hovedet, og et groft frispark af Bo Henriksen. Begge fik gult kort. I øvrigt blev der gået godt til den. Ingen holdt sig tilbage.

F.C. København kom foran ved Mads Kjøller Westh, da han midt i halvlegen driblede forbi to spillere og placerede bolden højt oppe i nettet med et meget flot, behersket skud.

Få sekunder senere kunne Thomas Kjærbye have gjort det til 2-0, da han fik en kolossal chance inde foran mål; hans afslutning blev desværre alt for blød og trillede lige ind i hænderne på Claus Udengaard i Herfølgemålet.

En endnu større chance fik David Nielsen, da han blev spillet helt fri foran mål efter et meget flot kontraangreb, som først Thomas Kjærbye og så Michael Rytkønen stod for i højre side. Kun få meter fra stregen fik han skudt et rigtigt pænt stykke over mål.

Og der var endnu en kæmpechance, da Kjærbye fik en klodset retur fra målmanden lige i fødderne; han skød igen for blødt, og Udengaard kunne redde.

Kort tid inde i anden halvleg kom det 2-0-mål, der lå i luften. Det blev scoret af Will Orben; et energimål, hvor han først fik tacklet sig forbi en Herfølgeback og derefter lobbede bolden over Udengaard.

Derefter blev København ved med at skabe chancer. Først endte et strålende gennembrud fra Westh med, at han fik lagt ind over til Lønstrup, der skød på målmanden fra nært hold, og så røg bolden lige op i luften, blev bokset væk og endte hos Will Orben, der skød et pænt stykke over.

Mads havde en ny god chance helt fri igennem, som Udengaard fik fingrene på, men som nok var gået over alligevel, og på hjørnesparket var Diego ved at få scoret med hovedet.

Endelig fik Herfølge vist andet end lange bolde og frispark, da de fik sendt en bold fladt ind over til en 100%-chance. Rune Pedersen havde allerede smidt sig, da der blev skudt, men det bløde skud rullede lige hen på målmandens fod og standsede der.

Så så vi igen Mads Kjøller Westh, der virkede hurtig og veloplagt., som brød igennem i venstre side. Han kom til baglinien og spillede ind over til Lars Stage, der blev tacklet - men et godt angreb.

Herfølge reducerede med nogle få minutter tilbage, og det så let ud, da de spillede en et-to gennem København-forsvaret, men det var også så tæt på som de kom.

Kampen sidste mulighed gik også til Mads, som fik en dyb bold i venstre side og løb fri, men ikke fik lobbet bolden over Udengaard.

Som man har bemærket var der en del superligaspillere på holdet, og det var godt at se både Diego Tur og Christian Lønstrup klare sig igennem hele kampen efter deres skadespauser. Lønstrup var meget sikker i første halvleg og viste godt overblik og sikre indgreb - efter pausen røg præcisionen en smule, men det så stadig fornuftigt ud. Diego var god i luften og fik også sat nogle stærke tacklinger ind.

David fik ikke udrettet det store på venstrekanten, som jo heller ikke er hans idealposition på nogen måde. Hjalte Nørregaard gjorde det ganske fornuftigt i midten.

Det bedste indtryk fik man dog nok af Mads Kjøller Westh, der var hurtig og udfordrende og for alvor virker klar til at gå ind og styrke holdet. Ham får vi forhåbentlig at se på søndag igen.

Sejren betyder, at Ø-holdet nu har 34 point for 15 kampe - deraf 10 sejre - og fører turneringen endog særdeles klart.