F.C. København - Rosenborg 2-1

De danske mestre F.C. København vandt 2-1 over de norske mestre Rosenborg i den sidste træningskamp på La Manga i Sydspanien. Næste weekend er det alvor for begge hold, da det igen går løs med Royal League-kampe.

Kampen blev spillet på en god bane, i 9 graders varme og solskin. F.C. København startede med Balázs Rabóczki i målet, Ole Tobiasen, Bo Svensson, Christian Traoré og Peter Christiansen i forsvaret, Magne Hoseth, Tobias Linderoth, Hjalte Nørregaard og Michael Silberbauer på midtbanen og Álvaro Santos og Sibusiso Zuma i angrebet.

Rosenborg kom stærkest fra start, og fik deres bedste chance i første halvleg efter bare 6 minutter, da Rabo reddede fra kort afstand efter Torstein Helstad kom bag om FCK's forsvar. Rosenborg var farlig på hjørnespark, men ellers var det F.C. København som stod for det mere polerede spil kampen igennem.

Københavnernes midtbane var specielt stærk spillende. Magne var en konstant trussel på venstrekanten og leverede endnu engang mange gode hjørnespark og frispark. Hjalte og Linderoth var arbejdsomme i midten og Silberbauer fortsatte med det gode spil fra Vålerenga-kampen på højre side. Hoseth, som ofte var det kreative islet på midtbanen, fandt Álvaro Santos i et pakket område på kanten af straffesparksfeltet efter 22 minutter. Álvaro holdt forsvarsspilleren væk og lobbede bolden, via en forsvarsspillers fod, over målmanden til 1-0. Et lidt heldigt mål, men ikke desto mindre en fortjent føring efter en god første halvleg for de danske mestre. Álvaro havde også et kanonskud i slutningen af første halvleg som krævede en god redning fra Esben Johnsen i Rosenborgs mål.

F.C. København skiftede tre spillere i starten af anden halvleg. Lars Jacobsen erstattede Peter Christiansen, Elrio kom ind istedet for Magne Hoseth og Jesper Bech spillede i angrebet med Zuma. Rosenborg startede anden halvleg med et par farlige hjørnespark, og det var nordmændene som scorede først. Torstein Helstad kom bag om FCK's forsvar og lagde en god bold ind over til Daniel Braater, som kunne score fra tæt hold hos en chanceløs Balázs Rabóczki (som igen var meget stærk spillende).

Tre minutter senere kom F.C. København foran igen. Lars Jacobsen fandt Sibusiso Zuma, som også spillede en god kamp, med en lang aflevering i hullet bag Rosenborgs forsvar. Zuma kæmpede sig forbi to forsvarere og lobbede flot bolden over den fremstormende målmand.

F.C. Købennavn fortsat med at kombinere flot frem af banen, og havde et par gode chancer i midten af anden halvleg. Lars Jacobsen måtte se et flot langskud blive reddet på stregen og Ole Tobiasen havde et skud fra tæt hold som også blev reddet af målmanden, efter FCK havde spillet powerplay med fire spillere på kanten af nordmændenes straffesparksfelt. I anden halvleg kom Todi Jónsson ind for Zuma, Thomas Røll erstattede Hoseth og Dan Thomassen tog over fra Bo Svensson i det bagerste kæde.

Kampen sluttede med lidt pres fra Rosenborg og Balázs lavede en mirakelredning lige før tid fra en gammel ven af klubben, Harald Brattbakk, som kom ind for Rosenborg i anden halvleg.

Kampen sluttede 2-1 til F.C. København, en passende afslutning på en god træningslejr. Holdet har spillet tre træningskampe på gode baner mod kvalificerede modstandere, det er få skader og godkendte resultater i bagagen, når holdet flyer tilbage til København på søndag.

Hans Backe sagde om kampen:

- Vi spillede en god kamp og specielt en solid første halvleg, hvor jeg følte at vi havde godt styr på modstanderen og kom fortjent foran. Rosenborg fik et par chancer i anden halvleg, men det er et betydeligt bedre hold end Vålerenga, så jeg er selvfølelig tilfreds med, at vi spillede bedre end dem total set over 90 minutter - selvom det kun er en træningskamp i starten af februar måned.