Årets første sejr

F.C. København spillede årets anden træningskamp i La Manga i Sydspanien mod de norske sølvvindere og Royal League-deltagere fra Vålerenga. Københavnerne startede med Balazs Rabóczki i målet, Ole Tobiasen, Bo Svensson, Christian Traoré og Peter Christiansen i forsvaret, Michael Siberbauer, Hjalte Nørregaard, Morten Bertolt og Magne Hoseth på midtbanen og Todi Jónsson og Zuma i angrebet.

FCK dominans i første halvleg
Allerede efter syv minutter fik F.C. København deres første chance, da Bertolt og Zuma kombinerede flot på kanten af straffesparksfeltet, og det blev startskuddet til en første halvleg, som var domineret af Københavnerne. Silberbauer leverede nogle flotte raids ned af højresiden, Hoseth var bevægelig og arbejdssom på venstrekanten mens Zuma var en konstant trussel oppe foran. Vålerenga var stresset af F.C. Københavns pres over hele banen og nordmændende var kun halvfarlige fra et par dødboldsituationer, hvor den tidligere Tottenham-angriber Steffen Iversen viste sin styrke i hovedspillet.

Hurtig omstilling fra forsvar til angreb resulterede i en del gode og halvgode chancer til FCK. Magne diskede op med en række af farlige hjørnespark og frispark, og et af disse hjørnespark skulle have resulteret i mål, da Bo Svensson kom stormende frem men måtte se hans hovedstød går lige over mål.

Københavnerne sluttede første halvleg med tre store chancer. Først Silberbauer, som ramte målmanden fra tæt hold efter FCK's stærke midtbane havde erobret bolden og angrebet derefter var 4 mod 2. Magne fik et flot frispark reddet af målmanden og lige før pausen var det igen Hoseth, som så et nyt farligt frisparksforsøg reddet på målstregen.

F.C. København fik fem hjørnespark i de første 45 minutter mens Vålerenga ikke fik nogen og chancefordelingen var nogelunde den samme, så nordmændene gik sikkert til teen mest tilfreds med 0-0.

Nyt hold i anden halvleg
Hans Backe gav igen alle spillere mindst 45 minutter på banen og kun Bo Svensson, Ole Tobiasen og Magne Hoseth (som blev flyttet op i angrebet) var gengangere fra første halvleg. Lars Jacobsen kom ind i venstre forsvarsside, midtbanen bestod af Elrio van Heerden, Tobias Linderoth, William Kvist og Thomas Røll og oppe foran spillede Hoseth med Jesper Bech.

Vålerenga havde deres bedste periode i starten af anden halvleg, hvor den nye FCK-midtbane var lidt usikker og blev straffet for at være lidt ubeslutsomme i et par situationer. Men Københavnerne kæmpede sige tilbage i kampen og begyndte igen at kombinere sig flot. Både Elrio og William Kvist udfordrede modstanderen, Thomas Røll vandt nogle vigtige luftdueller mens Jesper Bech, som spillede sin første tæningskamp i år, kæmpede hårdt mod Vålerengas hovedstødsstærke midterforsvar.

Det var Jesper Bech der sikrede sejren med et rigtig flot "angriber" mål. Bo Svensson fandt Jesper med en perfekt bold langt op af banen, og Bech, som hele tiden var under pres fra en forsvarsspiller, tæmmede bolden med brystet, løb i højt tempo ind i straffessparksfeltet, rundende målmanden og fra en spids vinkel skød bolden i nettet med venstrefoden...klasse!

Vålerenga havde ikke nogeT synligT svar til målet, og kampen sluttede med en fortjent 1-0 sejr til F.C. København.

- Det er kun vores anden træningskamp i år, så resultatet går jeg ikke så meget op i. Spillet er det vigtigeste og det er meget positiv at jeg kan se en klar fremgang i dag i forhold til kampen mod Lokomotiv Moskva i fredags. Vi kontrollerer første halvleg, og vi bør være foran med mindst 2-0 efter de første 45 minutter. Vi skiftede ude på mange pladser i pausen, kommer lidt forkert ind i anden halvleg og bliver stresset. Så fik vi lidt mere tempo i vores spil og sluttede godt, sagde en tilfreds Hans Backe efter kampen til FCK.DK.