Rubén Sellés

Rubén Sellés

Rubén Sellés blev kort før julen 2020 præsenteret som ny assistenttræner fra 1. januar 2021, og kort efter blev det også en kendsgerning, at Jacob Neestrup blev hans assistenttræner-kollega i klubbens nye trænerteam under cheftræner Jess Thorups ledelse.

Sellés er født den 15. juni 1983 i Valencia, hvor han senest var akademitræner i Valencia FC. Spanieren har imidlertid et godt kendskab til dansk og skandinavisk fodbold, da han i to et halvt år var assistenttræner for David Nielsen i AGF fra december 2017 til sommeren 2020, hvor han således var med til at vinde klubbens første medaljer i mere end 20 år.

David kendte spanieren fra deres fælles fortid i Strømsgodset, hvor Sellés var assistent for David, og efter opholdet i Oslo var Sellés assistenttræner for Qarabag FK, hvor han bl.a. var med til at slå F.C. København ud af Champions League-playoff i august 2017.

Rubén Sellés har også haft trænerjobs i Aris Thessaloniki F.C., Villarreal CF og Neftchi Baku, så det er en stærk og erfaren kapacitet, der nu er tilknyttet løvernes trænerteam, både på det praktiske og teoretiske plan. Han har således også en mastergrad i sport og fysiologi fra universitet i Valencia, og som 25-årig tog han UEFA's Pro Trænerlicens.

"Vi har hele tiden haft Rubén på vores liste over dygtige folk, vi gerne ville have ind omkring holdet. Han har store kompetencer både på træningsbanen og i det analytiske arbejde, og han har en god international erfaring," sagde William Kvist blandt andet ved præsentationen af Rubén Sellés.