Frederik Leth

Frederik Leth blev i september 2020 udnævnt som Teknisk Direktør i F.C. København, hvor han efterfulgte Johan Lange, der blev ansat som sportsdirektør i Aston Villa.

Frederik Leth har arbejdet i FCK siden 2012, hvor han begyndte i Talentafdelingen. I 2014 blev han teknisk scout omkring førsteholdet og senere Head of Scouting and Analytic, og her blev han en integreret del af beslutningsprocesserne og udviklingen fra Talentafdelingen til førsteholdet. Han var også nøgleperson i udviklingen af struktur, data og videnskab på det sportslige område.

Med ansættelsen teknisk direktør bevarer han det overordnede ansvar for scouting, men får også et større ansvarsområde for rekruttering og transfers af spillere og stab samt strategisk udvikling med reference til manager Ståle Solbakken.

”Det her er en meget, meget vigtig og central position og ansættelse for os. Frederik er utroligt stærk analytisk og et meget begavet menneske, og det er ikke for sjov, at han internt har kaldenavnet ”The Brain”," sagde Ståle Solbakken ved udnævnelsen.

"Vi har taget store skridt i forhold til at arbejde mere struktureret og analytisk i de senere år, og det er et område, vi skal arbejde videre med, da mulighederne konstant udvikler sig. Vi har en ambition om at spille med de bedste i verden, og det skal vi også kunne i organisationen omkring holdet og i vores arbejde med at identificere de rigtige spillere til holdet,” sagde Frederik Leth.