Christian Engell

Christian Engell

Christian Engell blev ansat som Head of People and Culture i F.C. København den 1. december 2020 med ansvar for at lede det sportspsykologiske arbejde i klubben med reference til den sportslige ledelse.

Tidligere arbejdede han en årrække i dansk topfodbold og samarbejder med blandt andet Kasper Schmeichel og Yussef Poulsen. Han har også tidligere været tilknyttet FCKs talentafdeling, hvor han arbejdede med nogle af klubbens største talenter og trænere.

I sportens verden har han desuden været konsulent for en række andre topatleter som tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen samt udviklet lederuddannelser til sportschefer og landstrænere i verdensklasseforbund under Team Danmark. Senest har han arbejdet i Brøndby IF som Mental Coach.

Christian Engell har også samarbejdet med William Kvist gennem rigtigt mange år, og derfor understregede Kvist også ved ansættelsen, at det var en fælles beslutning i samarbejde med de øvrige ledere i fodboldafdelingen på tværs af førsteholdet og talentafdelingen, og at Sune Smith-Nielsen og Frederik Leth havde haft processen.

Christian Engell sagde selv ved ansættelsen:

"Jeg ser frem til at tage det store ansvar på mig, der ligger i at videreudvikle den fantastiske vinderkultur og vindermentalitet, der er så afgørende i FCK. Ikke mindst, så vi også fremover kan levere de magiske europæiske aftener i Parken."

"Det er de ambitioner, der altid har tændt mig, og som jeg glæder mig meget til at forfølge sammen med mange dygtige kollegaer,” siger Christian Engell.