Optakten til det tidlige 1-0-mål

Ugen der gik (uge 23)

STÅLE, MYKLAND & MYHRE PÅ BANEN!
I lørdags kunne man se en række norske FCK-legender i aktion, da Aftenposten havde arrangeret revancheopgør på Ullevaal mellem Norge og Brasilien. Over 15.000 tilskuere mødte op til markeringen af, at det er 20 år siden, Norge sensationelt slog brasserne 2-1 ved VM i Frankrig. Og med til den norske nationalhistorie hører jo også, at de året før slog dem på Ullevaal.

Brasilien - hvor Ronaldo pga en skade måtte nøjes med holdleder-tjansen - fik dog revanche med en 3-0-sejr på mål af Giovanni (2) og Gabriel, og landstræner Drille konstaterede køligt i pausen: "Vi må langt ned i divisionerne for at finde en jævnbyrdig modstander. Langt ned." 

>> Læs mere om kampen og se billeder på aftenposten.no
 

OM EN UGE BEGYNDER TRÆNINGEN
Vi tager nu hul på den sidste uge af spillernes sommerferie, men der er "mandskab" på Nummer 10 allerede denne uge, hvis nogen ønsker at komme ind og lave lidt frivillig selvtræning, få behandling etc. Men mandag kl. 11 er det alvor!

 

EKS-FCK'ERE
Sommertid er klubskiftetid, og for nogens vedkommende er der også karrierestop af den ene eller anden årsag.

Den altoverskyggende eks-FCK-transfer er selvfølgelig Thomas Delaneys skifte fra Bremen til Dortmund! "Sikken en fremtid han får..."

William Kvist
William Kvist hylder på sin Facebook-side Delaneys klubskifte...


Delaney er ikke den første FCK'er i Dortmund - både Niclas Jensen og André Bergdølmo spillede der i 2003-05. Niclas kom fra Manchester City, som vi solgte ham til i 2002, mens André Bergdølmo først trak FCK-trøjen over hovedet, da vi hentede ham i sommeren 2005.


Thobias Ndungu Skovgaard lægger i en alder af blot 25 år støvlerne på hinanden - men på en kedelig baggrund:

"Jeg var så uheldig at rive akillessenen over i den første kamp i denne sæson, og det har holdt mig ude hele sæsonen. Jeg har ikke kunnet komme tilbage på samme niveau som før, og jeg har indset, at jeg heller ikke kommer det. Så i stedet for at blive i klubben og arbejde på noget, der ikke kan lade sig gøre, så har jeg egentlig bare besluttet at sige stop, siger Thobias Ndungu til bold.dk.

Thobias Ndungu Skovgaard

Thobias var med på førsteholdets træningslejr i vinteren 2010, og i efteråret debuterede han som 18-årig, da han fik den sidste halve time i en pokalkamp mod Viby i efteråret 2010. I 2011/12- sæsonen var han udlejet til Bodø/Glimt, og ved kontaktudløb i sommeren 2012 skiftede han til HB Køge. Siden kom han til AB, inden han rejste til USA for at studere. I 2016 snørede han støvlerne igen i norske HamKam, og senest har han spillet i Fremad Amager. Vi ønsker Thobias held og lykke fremover!

Mads Nordam, der er årgang 95, kom fra Næstved i 2011 og nåede ikke førsteholds-debut i FCK, men havde bl.a. fornøjelsen af at spille UEFA Youth League i efteråret 2013, hvor han scorede med Galatasaray. Da seniortiden begyndte i sommeren 2014 skiftede han til Lyngby. I begyndelsen af januar 2017 gik turen til Fremad Amager, men her er det slut nu, og i stedet vender han tilbage til Næstved, som netop er rykket op i Nordic Bet Ligaen.

Næstved siger derimod farvel til bl.a. Andreas Baes (årgang 93), der også var en del af vores ungdomsafdeling og i sommeren 2010 var med på førsteholdets træningslejr i Østrig i sommeren 2010. I 2012 var han med på det succesfulde U19-hold, der vandt DM, og han spillede også regelmæssigt på reserveholdet. Han stoppede i efteråret 2012, hvor han blev udlejet til først HB Køge og siden AB. Næstved hentede ham i sommeren 2015, og efter tre sæsoner er det p.t. uvist, hvor han fortsætter. 

 

U17
Efter en kamppause siden 12. maj - pga deltagelse i internationale turneringer - går det løs på onsdag kl. 13 med "guldkampen" i Telia Parken mod AGF. Der er gratis adgang fra kl. 12 på Imerco Tribunen, indgang A9/A10.

Århusianerne vandt i fredags 5-2 ude over bundholdet HB Køge, og inden de to sidste runder er stillingen:

1. FCK 54 p. (+45)
2. AGF 53 p. (+24)

Efter det indbyrdes møde - hvor vi altså med en sejr kan sikre guldet definitivt - spiller begge hold deres sidste kamp på lørdag kl. 14: vi spiller hjemme mod Vejle (på KB's baner), og AGF spiller hjemme mod Haderslev.

 

U19 FIK BRONZE
Som beskrevet nærmere på FCK.DK spillede holdet sin sidste kamp i onsdags, da de efter en flot præstation slob AGF 4-0 i Telia Parken. Dermed lå vi nr. 2, og Brian Riemer & co. kunne spændt afvente lørdagens øvrige kampe, hvor hele tre hold kunne gå forbi i tabellen og skubbe os ud af medaljerne.

Men både OB og Brøndby snublede og fik kun uafgjort henholdsvis ude mod Randers Freja og hjemme mod Esbjerg. Derimod vandt AaB en dramatisk kamp i Farum med 5-3, så de snuppede sølvet, mens vores drenge fik bronze.

Det er særlig vigtigt, fordi 2. og 3. pladsen giver adgang til en ny baltisk/skandinavisk U19-turnering, som indføres næste år - ud over UEFA Youth League, som er for U19-mestrene samt  U19-holdene i de klubber, der kommer i Champions League-gruppespillet. 

Andreas Kirkeby tæt under mål
Andreas Kirkeby scorede et af målene i 4-0-sejren over AGF

 

OLD BOYS
Sam vi også har skrevet nærmere om på FCK.DK hentede de gamle drenge Old Boys-pokalen tilbage til hovedstaden efter et par års ophold på Fyn - sidste år var holdet ikke tilmeldt pokalturneringen, og forrige år tabte de pokalfinalen til AC Odense.

I Old Boys-ligaens øst-kreds cruiser holdet også mod slutspillet med kredsvinderne fra de andre regioner. Senest gik det ud over FA2000, som blev slået 5-0 på to mål af Clement Cliford og et af Lars Jacobsen, Bjarke Vind og Lasse Lauth.

Mandag den 18. juni spiller holdet den sidste kamp inden sommerpausen, når Union besøger KB's anlæg kl. 20.30

>> Hør også Oldboys-podcasten, hvor du kommer backstage til pokalfinalen