Lønstrup og Ståle regerer på midtbanen i september 2000

Ugen der gik (uge 10)

Keeperdebut-stats
László Köteles blev keeper nr. 23 i FCK-trøjen - og den 11. udenlandske FCK-keeper.

Som det også kan ses af tabellen blev han den 14., der fik en debutsejr. Og - hvad man ikke umiddelbart kan se - den 7. ud af 7 der debuterede med en sejr i Telia Parken. Thomas Risum og Brian Flies debuterede ganske vist også på hjemmebane, men i TOTO Cup-kampe, der blev spillet på Østerbro Stadion henholdsvis Espelunden i Rødovre.


Eks-FCK'ere

To uger i træk har Ståle mødt en eks-FCK'er på modstanderens trænerbænk - David Nielsen og Christian Lønstrup - og pudsigt nok havde AGF og FC Helsingør og to eks-FCK'ere som venstre back - Casper Højer og Frederik Bay.

David, Lønstrup og Ståle nåede også at være på samme hold i en kort periode i efteråret 2000. Ståle kom i slutningen af august, og David blev i begyndelsen af november udlejet til Grimsby og skiftede siden permanent til Wimbledon - hvor Ståle tidligere havde spillet. 

De tre nåede dog ikke at starte inde samtidig, for David blev i den periode mest brugt som indskifter. Men tre gange i september nåede de at være på banen samtidig.

Vi har ikke kunnet finde et billede med alle tre på banen, men man da godt forestille sig, at det er David, som Ståle og Lønstrup her dirigerer i hjemmekampen mod OB i september 2000 (det er Donatas i baggrunden).

Lønstrup og Ståle regerer på midtbanen i september 2000


På søndag står Ståle i øvrigt igen over for en gammel kollega, når vi møder Peter Sørensens Silkeborg. De har dog ikke spillet sammen, men Ståle var træner, da Peter Sørensen spillede i HamKam og senere blev Ståles (spillende) assistenttræner, inden Ståle i januar 2006 overtog Byens Hold.
 

U19 fik revanche
Efter pokalnederlaget til Nordsjælland i februar fik U19 revanche med en 2-1-sejr i lørdagens ligakamp. Målene blev sat ind efter pausen af Ibrahim Samrawi - på et brag af et langskud - og Andreas Kirkeby, inden gæsterne reducerede i kampens overtid.

Ibrahim Samrawi
Ibrahim Samrawi hamrede U19 foran mod FCN


Både Carlo Holse, Jonas Wind og Mads Roerslev fra førsteholdet fik en halvleg, og allerede på lørdag skal de - sammen med Luka Racic og Morten Hjulmand - til U19-landsholdssamling i Silkeborg forud for den næste uges Elite Round, hvor Danmark kæmper mod Bosnien-Hercegovina (21,3), Tyrkiet (24.3) og Østrig (27.3) om en plads i EM-slutrunden til sommer. Kampene spilles på Jysk Park i Silkeborg, så det er jo meget belejligt, at vi selv skal spille der på søndag, hvis der bliver brug for Carlo, Jonas eller Mads i truppen.

Update: Niklas Vesterlund er også blevet udtaget til U19-landsholdet.


U17 storsejrede igen
U17 har lagt hårdt ud efter vinterpausen og efter 2-1 over Brøndby og 5-0 over Randers Freja, blev det 6-1 over FC Nordsjælland i lørdags. Drengene er dog stadig tre point efter AGF på førstepladsen, for århusianerne har også gjort rent bord efter pausen. Målene mod FCN blev scoret af Mohammed Daramy (3), Sebastian Fischer, Nicholas Sejr og Tobias Pedersen (str.)

U17-landsholdet skal også spille Elite Round i næste uge, hvor vi "kun" har Andreas Kirkeby med i truppen. Holdet møder Østrig (21.3), Frankrig (24.3) og Bosnien-Hercegovina (27.3).


Sagt og skrevet om FCK

FCH-træner Christian Lønstrup til bold.dk
"FCK's DNA har altid været - også dengang jeg spillede herinde - at når det går godt, og man fører med et par mål, slapper man lidt af og tænker frem mod næste kamp. Sådan har det altid været. Jeg havde faktisk forberedt dem på det i pausen, og det var jo meget sjovt, at man som træner nogle gange rammer rigtigt."

Christian Lønstrup



FCK-nostalgi

I dag, den 13. marts, er det præcis 14 år siden, Michael Silberbauer og Lars Jacobsen debuterede i en 2-1-sejr ude over Frem i Valby Idrætspark. Og som man kan se på billedet var der simpelthen tale om en klassekamp! 

Diego Tur spillede i øvrigt for Frem dengang, så der var virkelig tale om høj klasse i Valby denne sene lørdag eftermiddag - selv om Per Wind dog havde lagt handskerne på hylden.

Måltavlen i Valby Idrætspark