Ugen der gik (uge 3)

Rygnumerologi
Som sædvanlig, når vi får nye spillere, ser vi på rygnummer-historikken, og nummer 29 er fast blevet båret af en del spillere gennem årene:

2014-15 Christian Poulsen
2011-13 Andreas Cornelius
2008-11 Danni Jensen
2006-07 Lasse Qvist
2005-06 Nicklas Svendsen
2001-04 Peter Hansen
2000-01 Christian Poulsen
1999-00 Mads Kjøller Westh

Christian Poulsen i hans debutkamp mod AaB i 2001
Christian Poulsen i hans debutkamp mod AaB i marts 2001

Nogle navne vækker måske ikke den store genklang, og fx nåede hverken Peter Hansen eller Nicklas Svendsen at spille officielle førsteholdskampe. Begge var, pudsigt nok, venstre backs. Peter Hansen var 19, da han i sommeren 2001 kom fra OB. I efteråret 2003 var han udlejet til IFK Norrkoping, og ved kontraktudløb i 2004 skiftede han til Herfølge.

Nicklas Svendsen var også 19, da han året efter - i efteråret 2005 - blev oprykket fra U19-holdet. Han havde kontrakt til 2008, men forlod København den 1. august 2007, da han skrev kontrakt med hollandske RKC Waalwijk - og vi i forvejen rådede over både Niclas Jensen og Oscar Wendt på venstre backen.

Mads Kjøller Westh kom også op via ungdomsafdelingen og debuterede med en scoring i november 1999, da vi hjemme slog Viborg 2-1 - i øvrigt samme aften som Lars Højer stoppede sin aktive karriere. Senere var Mads udlejet til Herfølge fra vinteren 2002 til kontraktudløb i sommeren 2003.

 

Hvorfor i blåt mod Vejle?
I vinterens første træningskamp mod Vejle spillede vi ikke i den sædvanlige hvide spilledragt, men helt i blåt. Forklaringen er, at det hvide tøj allerede var pakket ned, da der jo fredag var afrejse til Dubai, hvor vi spiller alle tre træningskampe i hvidt. Det er en stor fordel, for så slipper vi for at have flere sæt spilletøj med i bagagen.

Carlo Holse
Carlo Holse i blåt mod Vejle

Materialefolkene har også rigeligt andet at se til i dagene op til afrejsen. Fx sørge for at ungdomsspillerne får navn på ryggen på deres trøjer. Man har ikke fast rygnummer, når man ikke er en del af førsteholdstruppen - omend nogle dog i praksis har fået de samme trøjer, hvis de har været med flere gange.  

Der var dog af gode grunde ikke Robert Skov-trøjer med nr. 29 i bagagen, da handlen først faldt på plads, mens truppen hang et eller sted over i Europa i den store Airbus fra Emirates. Men det blev klaret lørdag, så Robert selv kunne tage dem med i flyet til Dubai lørdag eftermiddag.

>> Hør hvorfor Robert valgte netop nr. 29


U19
Torsdag aften spillede et afbudsramt U19 træningskamp i Næstved mod deres 1. divisionshold. Flere af vores faste spillere var fx på A-holdet mod Vejle, og Morten Hjulmand var afsted med U19-landsholdet.

Efter 1. halvleg lignede det også en større afklapsning, da sydsjællænderne førte 4-0. Men i 2. halvleg kom drengene dog flot tilbage og reducerede tre gange til slutfacit 3-4. Blandt andet på to mål af Mathias Høst, som normalt er venstre back, men spillede på venstrekanten i torsdags. Han var også næsten på hjemmebane, idet han kommer fra Mogenstrup lidt uden for Næstved. Det tredje mål satte Devrim Sahin ind på straffe.

Mathias Høst
Mathias Høst blev dobbelt målscorer

Morten Hjulmand var det eneste FCK-islæt på U19-landsholdets træningslejr på Cypern i januar, og han spillede en halvleg, da Danmark bankede Litauen med hele 7-1. U19-landsholdet skal i marts møde Østrig, Tyrkiet og Bosnien-Hercegovina i jagten på en billet til EM i Finland til sommer, og alle tre kampe spilles på Jysk Park i Silkeborg.


Diablo Diego-formandens hund...
I torsdags gik det op for formanden for fan-fraktionen "Diablo Diego", at man ikke må have hund med i Telia Parken! Hvad gør man så, når man gerne vil ind og se kamp, men ikke lige kan lade hunden stå udenfor i et par timer? 

"Dieeego, Dieeego, Dieeego..." Så ringer man da til sit idol og spørger, om han kan hjælpe. Og selvfølgelig kunne han det!

Selv en legende som Diego kan dog ikke få en hund ind på tribunen, men i stedet tilbød han at passe den oppe på sit kontor i Telia Parken! Desværre peb hunden temmelig meget, så dens ejer måtte op i pausen og trøste den - men fik til gengæld lov at se 2. halvleg fra "altanen" på D-tribunens 6. sal, hvor Diego har sit kontor i FCK's salgsafdeling.
 

Diego Tur fejrer mesterskabet i 2000/01
Diego fejrer mesterskabet i 2000/01-sæsonen

 

Eks-FCK'ere

Ragnar Sigurdsson har været en hyppig gæst her i "Ugen der gik". I sommer skiftede han fra Fulham til Rubin Kazan, men nu har han skrevet under med FC Rostov, der også spiller i den russiske Premier League. Her bliver han i øvrigt klubkammerat med Björn Sigurdarson, der tidligere skiftede til klubben fra Molde.

Morten Bisgaard skal pr. 1. februar være assistenttræner i Vejle med hovedansvar for analysearbejdet.

"Stillingen som assistenttræner med hovedansvar for analyse er en meget attraktiv stilling. Jeg er ved at skrive en bog om taktik i dansk fodbold og der har Vejle Boldklub haft stor betydning i et historisk perspektiv, så mit kendskab til klubben er godt," siger 'Bis' til Vejles hjemmeside.


Sagt og skrevet om FCK

Vejle-træner Adolfo Sormani til bold.dk:
"Første halvleg var ringe i forhold til vores attitude. Man kan altid tabe en kamp, men det vigtigste er, hvordan man præsterer. Og det var meget dårligt. Vi var ikke kompakte og optrådte ikke som et hold. Jeg ved godt, at vi har arbejdet meget hårdt med to træningspas hver dag i den seneste uge, men det er ikke en undskyldning. Det er heller ikke ingen undskyldning, at vi møder et godt hold. Forklaringen er en anden, og den skal vi tænke over."


FCK Nostalgi

I dag, tirsdag, er det præcis 10 år siden, vi købte Zdenek Pospech!

Zdenek Pospech skriver kontrakt med F.C. København


Pospech fik 3. februar 2008 sin uofficielle debut på træningslejren i La Manga, da vi spillede 2-2 mod Legia Warszawa, hvorfra dette billede stammer. 

Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl