En blandet fornøjelse

Forårets sidste træningskamp blev en blandet fornøjelse for F.C. Københavns tropper. Momentvis meget flot spil blev afløst af forsvarskoks og den ellers så stærke fireback-kæde måtte i dagens kamp indkassere tre mål. Og da der omvendt kun blev scoret en enkelt i den anden ende kunne Halmstad tage tilbage til broderlandet med en 3-1 sejr i bagagen.

F.C. København stillede med følgende hold:

Balázs Rabóczki
Ole Tobiasen
Martin Albrechtsen
Bo Svensson
Peter Christiansen
Morten Bisgaard
Peter Nielsen
Erik Mykland
Thomas Røll
Jörgen Pettersson
Peter Møller (46. Carsten Fredgaard)


Tæt på idealopstillingen havde Hans Backe udtalt inden kampens start, og det var også et flyvende FCK-mandskab, der fra kampens start satte et voldsomt pres ind på modstanderne. Offensiven med især Røll, Pettersson og Bisgaard, som de bærende kræfter, diskede op med flotte angreb og chancer blev der produceret nok af desværre ikke med kontant afregning i form af mål, idet skarpheden foran mål svigtede for ovennævnte spillere samt Peter Møller.

Der var nærmest tale om power-play i første halvleg, hvor også midtbanen med energiske Mykland og Nielsen holdt godt damp i kedlerne. Forsvaret og målmand Rabóczki havde ikke meget at bestille og de svenske tiltag der var blev sikkert elimineret i kampens første tredjedel.

Helt efter spil og chancer blev det også til FCK-scoring omkring den halve time. Pettersson spillede et-to med Møller og alene med målmanden svigtede den lille svensker ikke. 1-0 til hjemmeholdet - fortjent. Samme Pettersson, der virkelig virkede tændt i dagens opgør, havde inden halvlegen to gode forsøg, heraf et brag af et langskud, men en fordoblingen af scoren blev det ikke til.

I stedet opstod en glædesløs situation i løvernes straffesparksfelt. En bold fik lov at hoppe underligt mange gange i det lille felt og hverken forsvarsspillere eller Rabóczki havde særlig meget lyst til at gøre noget ved den. Det havde Joel Borgstrand derimod, og han nærmest trampede bolden i kassen til udligning. Unægtelig ikke det retmæssige billede af en halvleg, hvor løverne i den grad havde styret spillet.

Halvlegen indtraf og i denne måtte Peter Møller lade sig udskifte med Carsten Fredgaard. Møller blev efter ti minutters spil trådt i hælen og pådrog sig en mindre flænge, der dog efter lægestabens efterfølgende vurdering, ikke holder Møller ude af forårspremieren mod OB på søndag.

Udskiftningen medførte at Røll røg op i front og Fredgaard spillede venstremidt. Alsidige Røll spillede i dag en fremragende kamp og var sit holds bedste tæt forfulgt af Pettersson. Alligevel var storspil af disse spillere ikke nok i anden halvleg, hvor svenskerne med enkle midler flere gange udstillede et overraskende tilbageholdende FCK-forsvar. Første gang dette kom til syne var på et hjørnespark efter fem minutter, hvor opdækningen var mangelfuld med en stor hovedstødschance til følge. Et kvarter efter fik svenskerne endnu et hjørnespark og denne gang gik det galt. En blød bold til forreste stolpe var der ingen, der ville tage sig af og Tommy Jönsson kunne stige til vejrs og heade føringen ind.

Kort forinden var det dog løverne, der var tæt på at bringe sig foran, idet Peter Nielsen testede målmanden med et langskud, som denne fik viftet på stolpen. Også Ole Tobiasen afprøvede målrammens kvalitet, da han med et dunderskud fra en spids vinkel var ved at score for første gang i PARKEN efter sin hjemkomst.

En udligning lå i luften, men atter engang viste forsvaret sig fra sin mindre gode side. Bo Svensson blev efter en halv time overløbet af Patrick Medo, der fik frit løb mod mål. Hans afslutning ramte Rabóczki, men desværre ændrede bolden lige akkurat ikke nok kurs og trillede i mål via en glidende Svensson og stolpen i uskøn forening. Minutter efter var det ved at blive 1-4, men Rabóczki viste her klassen og afværgede på endnu en svensk friløber.

Kampens sidste ti minutter var et stormløb mod Halmstads mål. Bisgaard headede forbi i fri position, Røll mente sig snydt for en straffespark efter hånd på bolden og Carsten Fredgaard havde bolden i nettet på frispark, men scoringen annulleret for off-side. Dermed blev det 3-1 til svenskerne, men til trods for dette lidet flatterende resultat var der mange gode elementer i spillet og det især i den offensive del. Disse positive ting skal der fokuseres på, og da forsvaret så mange gange før har vist klassen, er der al mulig grund til at tro at dette var en enlig svale, og at holdet er parat til SAS-Liga-start om en uge.