Robert Skov scorer på straffe

Ugen der gik (uge 49)

ROBERT & REKORDERNE
Det er efterhånden svært at følge med i Robert Skovs imponerende bedrifter på banen, men på Twitter har vi fundet et par bemærkelsesværdige rekorder:

Hurtigst til 15
Med sine to mål i søndags er han den hurtigste FCK-spiller, der har scoret 15 Superliga-mål i en sæson (kilde: @Leandinho på Twitter). Robert har brugt 19 kampe, mens César Santin havde den tidligere rekord i 2010/11, hvor han brugte 23 kampe.

Det er kun 10. gang gennem årene, en FCK-spiller når 15 Superliga-mål på en sæson:
2018-19 Skov (15)

Listen viser også, at det kun er sket én gang gennem årene, at en FCK'er har scoret over 18 mål i en Superliga-sæson.

Ser vi på mål og kampe i alle turneringer, har Martin Johansen rekorden for at nå 15 mål på færrest kampe: i 1992-93 brugte han blot 20 kampe, og i 2005-06 brugte Álvaro 25 kampe.

6 mål i 3 kampe - og 5 mål i 2 kampe
Ifølge @kghougaard på Twitter er Robert også den første FCK'er, der scorer 6 mål i 3 Superliga-kampe i træk - og 5 mål på i 2 Superliga-kampe i træk.

12 mål i 10 kampe
@kghougaard fortæller også, at Robert har scoret 12 mål i vores seneste 10 Superliga-kampe - det er tæt på N'Doyes FCK-rekord fra 2011, hvor han scorede 12 mål i løbet af 9 Superliga-kampe.

2 straffer i samme kamp
@danskfodboldcom bemærker også, at Robert Skov blev den 25. spiller i Superligaens historie til at sparke to straffespark i samme kamp. 15 har scoret på begge, 10 på et enkelt og ingen har brændt begge.

Skov og N'Doye

TILLYKKE, KEITA (OG STABÆK)
Som beskrevet i sidste uges "Ugen der gik" var Stabæk i lørdags ude i en nervepirrende playoff mod Aalesund for at blive i Eliteserien. Efter 1-0 i den første kamp havde Keita & co. de bedste kort på hånden, men Aalesund kom foran efter en halv time, så det stod helt lige.

Tyve minutter før tid var Aalesund-angriberen Pape Gueye imidlertid uheldig og lave selvmål, og med 1-1 klarede Stabæk frisag, mens Aalesund må tage en sæson mere i OBOS-ligaen.

Det fejrede Keita og et par af holdkammeraterne bl.a. sådan her (fra Stabæks facebook-side - kræver derfor Facebook-adgang(:

ONSDAG SPILLER U19 BALTIC SEA CUP
Onsdag kl. 15 runder U19 efteråret af med den sidste kamp i træningsturneringen Baltic Sea Cup. Polske Pogen Sczeczin er modstanderen på Frederiksberg Idrætspark, hvor der er gratis adgang.

U17 SLUTTEDE STÆRKT AF
Lørdag eftermiddag rundede U17 efteråret af på smukkeste vis og vandt for anden uge i træk med 6-2! Sidst gik det ud over SønderjyskE, og denne gang måtte Brøndby indkassere de såkaldte tenniscifre.

Marcus Stoltenberg (2) og Lucas Ørneborg bragte os foran 3-0 i den første halve time, men Brøndby kom på 2-3 inden pausen. Kort efter pausen gjorde Rasmus Højlund det til 4-2, og med yderligere to scoringer sørgede Lucas Ørneborg for tenniscifrene.

Efter en resultatmæssig dårlig start på efteråret (først to uafgjorte, siden fire nederlag) pegede pilen opad den sidste måneds tid, hvor det blev til tre sejre og et enkelt nederlag i de sidste fire kampe.

U17-ligaen begynder igen i slutningen af februar.