Statistik vs FC Nordsjælland

Superligakampe mod FC Nordsjælland
35 Superligakampe (25 sejre, 5 uafgjorte, 5 nederlag). Målscore: 70-34
heraf 16 Superliga-udekampe (11 sejre, 2 uafgjorte, 3 nederlag). Målscore: 30-17

Udover kampene i Superligaen, så har Byens Hold elimineret FC Nordsjælland i DBU Pokalen i 2004, 2011 og senest her i foråret 2014.

Sæsonens kampe mod FC Nordsjælland
11. august 2013, FC Nordsjælland 2-2 F.C. København
0-1 Rúrik Gíslason (18. minut), 1-1 Martin Vingaard (34. minut, straffe), 1-2 Thomas Kristensen (63. minut, straffe), 2-2 Morten Nordstrand (83. minut).
7.769 tilskuere på Farum Park

2. november 2013, F.C. København 4-0 FC Nordsjælland
1-0 Igor Vetokele (52. minut), 2-0 Igor Vetokele (56. minut), 3-0 Nicolai Jørgensen (67. minut, straffe), 4-0 Nicolai Jørgensen (72. minut)
15.397 tilskuere i PARKEN

Udover ovennævnte Superligakampe, har F.C. København også mødt FC Nordsjælland to gange i semifinalen til DBU Pokalen. Den første kamp blev vundet 1-0 i PARKEN (selvmål, Jens Stryger), mens opgøret i Farum sluttede 1-1 (Mario Ticinovic og Igor Vetokele). Det betød samlet sejr på 2-1 og avancement til finalen den 15. maj.

Største sejr over nordsjællænderne
3. november 2002, F.C. København 4-0 Farum BK

Topscorere, Superliga, F.C. København mod FC Nordsjælland
7 mål, Morten Nordstrand (5 mod FCN, 2 mod FCK)
5 mål, César Santin (alle mod FCN)
5 mål, Dame N’Doye (alle mod FCN)
5 mål, Álvaro Santos (alle mod FCN)

Herefter følger Igor Vetokele, Marcus Allbäck og Peter Møller, alle med fire mål for F.C. København mod FC Nordsjælland. Ingen FCN-spillere har scoret fire mål mod F.C. København.

FACTS, SUPERLIGA: F.C. KØBENHAVN VS FC NORDSJÆLLAND
Straffespark til F.C. København mod FC Nordsjælland: 6 (scoret på 5)
Straffespark til FC Nordsjælland mod F.C. København: 2 (scoret på 2)

Røde kort til FCK’ere mod FC Nordsjælland: 2 (Martin Albrechtsen & Peter Møller)
Røde kort til FCN’ere mod F.C. København: 1 (Dzevdet Sainoski)

Selvmål af FCK’ere mod FC Nordsjælland: 2 (Ole Tobiasen og Kim Christensen)
Selvmål af FCN’ere mod F.C. København: 1 (Jacob Rasmussen

FCK clean sheets mod FC Nordsjælland: 11 (7 hjemme, 4 ude)
FCN clean sheets mod F.C. København: 4 (3 hjemme, 1 ude)