Pieros Sotiriou header 1-0-målet ind

Randers moments

På 15 år har vi spillet 15 udekampe i Randers - hvis hjemmebane i øvrigt har haft fem forskellige navne i perioden.

Senest vandt vi 3-0 i juli 2017 og brød en stime på fem kampe uden sejr i Randers. Det gav os et lille overtag i statistikken, der lyder på 6 sejre, 5 uafgjorte og 4 nederlag.

Som tallene antyder, har det ofte været tætte og jævnbyrdige opgør - og ikke uden dramatiske øjeblikke. Vi har udvalget nogle "Randers moments":

Den første og eneste 0-0 i Randers
Vores allerførste udekamp i Randers var lørdag den 11. september 2004, hvor vi stadig slikkede sårene efter 0-5-nederlaget til Gorica og det efterfølgende 2-3-nederlag i Viborg. Derudover havde vi én sejr og tre uafgjorte i Superligaen, mens Randers var helt uden point, så begge hold havde hårdt brug for en sejr.

Vi manglede dog fem mand til kampen: Magne Hoseth afsonede to dages karantæne for et rødt kort mod AaB, mens Todi Jónsson, Janne Saarinen, Martin Bergvold samt Magnus Kihlstedt var skadede.

Derfor skulle Balász Rabóczki vogte målet, men han vred om på foden under opvarmningen, og derfor fik Benny Gall sin blot tredje kamp i FCK-trøjen. Han havde holdt nullet i de to første og gentog kunststykket, eftersom vi spillede 0-0.

Det er i øvrigt den eneste gang, vi har spillet 0-0 i Randers.

Benny Gall

Álvaros rødt fik Hans Backe op i det røde felt
Den 22. maj 2005 vandt vi 1-0 på et mål af Magne Hoseth, men Álvaro fik sit første og eneste røde kort for FCK, da Michael Svendsen skønnede, at han 20 minutter før tid udviste voldsom adfærd mod Svenne Poulsen.

Hans Backe lagde ikke fingre imellem, da han efter kampen udtalte sig til fck.dk:

"Álvaro bliver sparket i hovedet 10 sekunder inden de røde kort, og der bliver overhovedet ikke fløjtet. Dommen er en total skandale, og det er simpelthen ikke acceptabelt. Faktisk vil jeg sige, at det er pinligt for dansk fodbold med sådan en præstation. Man må sige, at vi er vant til at spille i undertal, når Svendsen dømmer."

Alvaro Santos

Den mest velbesøgte
Tilskuersnittet for vores kampe i Randers ligger på lidt over 6.000, og flest var der i oktober 2006, hvor 8.814 så Gravgaard og Berglund bringe os foran 2-0 på 13 minutter.

Vi var midt i vores første Champions League-gruppespil og skulle møde Manchester United på udebane tre dage senere, så det var meget velkommen, at vi lukkede kampen allerede efter et kvarters spil. Også for Tobias Linderoth, hvis kone var højgravid og kunne føde hver dag, det skulle være. Han rejste derfor også senere end de andre til Manchester, men nåede også den kamp, inden fruen nedkom senere på måneden.

Brede: Vi har et ekstra gear

Den Ståle-løse
Den 19. april 2008 sad sportschef Carsten V. Jensen på trænerbænken, eftersom Ståle havde karantæne, og assistenttræner Peter Nielsen var sygemeldt.

Det var tre dage efter, vi røg ud af pokalsemifinalen takket være en sen Esbjerg-udligning i den forlængede spilletid, hvor Ståle endte med at blive bortvist og derfor måtte overvære Randers-kampen fra tribunen. Han levede dog lige så meget med i kampen, som han plejer, men måtte se hjemmeholdet vinde 2-1 på et mål i 87. minut.

Igen chancer nok til sejr

Det vildeste comeback
Den 25. august 2012 lå vi under med 1-2, da stadionuret passerede 90 minutter. Ronnie Schwartz havde lavet begge Randers’ mål, og det andet på straffe dømt mod debutanten Michael Jakobsen for hands, selv om det tydeligvis skete uden for feltet...

Men i Ariél Jacobs' første sæson var vi flyvende - med Corner og Nicolai som de helt store profiler - og var ubesejrede i otte kampe og havde lige slået Lille 1-0 hjemme i Champions League-playoff, så vi gav ikke op. I det 92. minut udlignede Corner på en flot assist fra Remmer, der spillede sin blot anden kamp (og også havde assisteret Nicolai til vores første mål) - og i 94. minut sørgede Sölvi Ottesen for sejren på Bryan Oviedos oplæg!

Det største nederlag
Den 26. april 2015 tabte vi 0-3 efter at have mistet både Danny Amankwaa (akillessene-skade) og Ludwig Augustinsson (ankelskade) samt Brandur Hendriksson, der i tillægstiden fik direkte rødt for at sparke Kasper Fisker ned.

Brandur Hendriksson

Nicolai og Zanka var også involveret i bataljer, der kunne have udløst kort af både den ene og den anden farve, og efterfølgende var de begge ude og beklage opførslen.

Sene Santa-udligninger
To gange i 2016 sikrede Santander os et point i Randers ved sene udligninger - i april udlignede han til 1-1 i 77. minut, og i september til 2-2 i 78. minut (efter også at have scoret vores første mål).