Kampreferat: Vi snublede, rejste os og kom videre!

Jesse Joronen fik debut i målet mod sine landsmænd, og også Roerslev, Vavro og Fischer var nye fra start i stedet for Stephan, Ankersen, Lüftner og Skov. KuPS var uden de offensiv-spillere, Purje og Karjalainen, som Ståle havde omtalt som ”dem der kunne noget ekstra”. I stedet startede Savolainen og Rangel.

Ujævn start
Det blev en lidt rodet og ujævn start på kampen, hvor vi sådan set var i fin kontrol, men spillet foregik mellem felterne og blev præget af de en del spilstop for småforseelser rundt om på banen.

Fischer udfordrede efter små 10 minutter med at rykke ind fra kanten og afsluttet, men skuddet blev blokeret, og frem til det 20. minut var det kampens eneste afslutning. Efter kampens første (og finske) hjørne endte bolden midt i feltet hos Savolainen, men Vavro kastede sig ned med i skuddet og forhindrede Joronen i at få sin første redning - eller hente bolden ud af netmaskerne, for det var en pænt stor chance!

I Kuopio fik de første en chance i overtiden, og nu var der kun gået 20 minutter - men det var ikke den eneste grund til betænkelige miner i FCK-lejren. Defensiven var solid nok, men det fremadrettede spil kørte langt fra som ønsket. Det gik for langsomt, der var for lidt bevægelse og der manglede præcision i både korte og lange afleveringer.

Omkring den halve time lagde vi dog udmærket pres på, men kom stadig ikke til chancer mod deres lave og kontralurende 4-5-1-formation, og pludselig bød chancen sig efter et Gregus-boldtab på egen halvdel. Et finsk langskud blev rettet af til hjørne, som førte til endnu et afrettet langskud, der helt snød Joronen, men heldigvis gik forbi.

Vi slap med skrækken ved den lejlighed, og 0-0 ved pausen var stadig halvvejs i næste runde, da 1-0-sejren fra det første opgør selvfølgelig skabte et lidt andet udgangspunkt end en sædvanlig Superliga-kamp.

God energi efter pausen
Der var ny og god energi i holdet efter pausen, og allerede efter 15 sekunder bankede N'Doye et fladt langskud afsted, som via en finne strøg til hjørne. Senegaleseren fik også et frispark på kanten af feltet, som Fischer dog sendte højt over mål, men vi kom bestemt ud med et bedre udtryk.

Midt i halvlegen fik vi en endnu større dødbold-mulighed lige uden for feltet, og denne gang fik Gregus chancen, men også det forsøg gik over mål. Vavro stod for et godt raid op af banen, hvor bolden via Mads Roerslev endte hos Fischer inde i feltet, men nej - heller ikke denne gang kom keeper Virtanen på arbejde.

20 minutter før tid satte vi Ankersen og Skov ind for Roerslev og Kodro, og Fischer gik op foran, mens Skov og Falk tog kanterne. KuPS havde allerede sat Karjalainen ind, og også Purje kom ind.

KuPS straffede fejlpasning
Begge bragte ny energi i deres offensiv, og de blev nu mere nærgående uden dog at kunne spille sig til noget. Men med et kvarter igen fik de den chance, de ikke selv kunne skabe, da Gregus smed en tværbold væk på egen halvdel. Bang - så hamrede Karjalainen den fladt ind uden for Jesses rækkevidde.

Horsens deja vu? Tjah, man kan ikke fortænke nogen i et mandags-flashback, og især ikke da Fischer med 10 minutter igen fik straffespark, da Rexhepi hægtede ham i et gennembrud i feltet.

"Vi havde aftalt før kampen, at hvis jeg blev fældet, skulle Vavro sparke," fortalte Fischer, og som sagt så gjort. Vavro, der altid har stået højt på listen over potentielle straffesparkere, løste opgaven perfekt med et hårdt og fladt spark, som Virtanen ikke nåede ned til.

God reaktion efter 0-1-målet
Så slap vi for forlænget spilletid, og spillerne viste god mental styrke ved at komme igen efter baglænsmålet - og vi burde have punkteret kampen de næste minutter. Først hamrede Gregus et langskud på overliggeren, og kort efter førte Falk en farlig kontra op, hvor Fischer bare manglede det sidste i at få foden på i feltet.

I stedet blev det spændende til det sidste, og finnerne satsede selvfølgelig også alt på få det nødvendige, men vores forsvar stod godt og solidt - selv om Vavro og Joronen kolliderede voldsomt kort før ordinær spilletids udløb. Vavro ramte uheldigvis Joronen lige i ansigtet i en luftduel, og Joronen fortalte efter kampen til pressen, at han fik slået et par tænder løse ved sammenstødet, mens Vavro slap med et blødende sår i armen fra mødet med de finske fortænder.

De hårdføre drenge rejste sig dog efter nogle minutter og spillede videre i det, der endte med syv minutters overtid - og nervøst var det naturligvis, men de kom dog ikke til chancer. Andreas Bjelland nåede at få debut i de sidste 3-4 minutters tillægstid, men det er nok heller ikke en kamp, han vil tænke tilbage på med glæde.

Men - vi er videre og skal nu til Island på torsdag og møde Stjarnan. Huh!