Jubel efter sejren

Kampreferat: Skov-hattrick i Haderslev

Årets sidste kamp vil først og fremmest blive husket for endnu et Robert Skov-målshow, hvor han nåede op på ubegribelige 20 mål i efteråret: 18 i Superligaen og to i Europa. En helt enestående præstation for en kantspiller, der også passer sine defensive forpligtelser for holdet.

Men kamp bør også huskes for, at vi igen leverede en god præstation mindre end tre døgn efter en europæisk aftenkamp. Det var ikke sprudlende og boblende, for der var også en del, der ikke lykkedes i Haderslev. Men i kamp nr. 36 på fem måneder leverede spillerne igen varen i form af en klar sejr på en bane, hvor vi ganske vist sjældent har tabt, men sjældent har vundet med mere end ét overskydende mål.

Vi havde tre ændringer fra Bordeaux-kampen i torsdags: Joronen, Papagiannopoulos og Wind startede for Stephan, Bjelland (skadet) og Pieros. Sønderjyderne havde Steffen Gartenmann i karantæne, men til gengæld Marc Pedersen og Eggert Jónsson tilbage fra karantæne.

Fuld fart frem fra SønderjyskE
Hjemmeholdet kom ud med højt tempo og pres og skabte et par halvfarlige situationer i de første 10 minutter, hvor Mart Lieder to gange firsttimede forbi mål på indlæg fra kanten.

Men efter 12 minutter slog Skov til for første gang: Ankersen sendte ham afsted langs kanten, hvor Skovs direkte modspiller Simon Poulsen nærmest bare blev stående, mens Skov stormede ned i feltet og fra spids vinkel lagde bolden ind ved modsatte stolpe med et præcist spark.

Robert Skov

Herefter fulgte en god københavnsk periode med chancer på samlebånd. Jonas Wind trykkede godt af, efter et Skov-hug blev blokeret, Boilesen kom helt fri i feltet og sendte bolden over mål med højrebenet, og N'Doye ramte stolpen, da Falk spillede ham helt fri - omend flaget og fløjten i den situation kaldte en noget tvivlsom offside.

SønderjyskE kom igen efter kortvarig FCK-dominans
Vi sad tungt på tingene i en periode, men efterhånden kom sønderjyderne ind i kampen igen, og frem mod den halve time tilkæmpede de sig overtaget. Deres største mulighed kom, da Kees Luijckx sendte en pænt stor chance lige i favnen på Joronen, men midt i deres gode periode, strøg Falk også flot igennem efter en 1-2 med Thomsen og hamrede bolden lige over mål.

Rømer svarede igen med et skud, der blev rettet af til hjørne, der førte til yderligere to par hjørnespark, som vi dog stod godt imod. Og i stedet hvæssede vi den kontrakniv, som der havde været plads til at benytte et par gange før, når sønderjyderne pressede hårdt op med mange folk.

Jesse Joronen

Roberts billard-bal
Jonas Wind tacklede bolden til sig nede på egen halvleg, Ankersen førte den op i højre side og overlod den i feltet til Robert, som denne gang valgte "billard-stødet": et kort aftræk og et præcist stød til kuglen mellem et par forsvarere, og så gik den ind via indersiden af den nærmeste opstander. Høj, høj klasse!

Det kom SønderjyskE sig aldrig helt over, selv om en enkelt reducering sagtens kunne puste liv i kampen igen. Men efter pausen blev det en lidt rodet affære, hvor ingen af holdene kom til noget, før der var spillet et kvarters tid, og Skov var lige ved at finde N'Doye tæt under mål.

16-17-18!!
Lidt efter væltede hjemmeholdet Falk et par meter uden for deres felt, og det gør man efterhånden ikke ustraffet, når Skov er på job. Heller ikke denne gang, hvor han skruede dødbolden op i hjørnet uden for Mielitz' rækkevidde. Hans Superliga-mål nr. 18 på en halvsæson - det er fuldstændig vanvittigt!

Robert Skov & Denis Vavro

Flere mål hang i luften
Hvis ikke kampen allerede var afgjort, var den det i hvert fald nu. Det kunne dog godt være blevet til et par mål mere, da Søren Frederiksen sendte et langskud tæt forbi Joronens ene stolpe, eller da Mielitz reddede flot på en Wind-firsttimer, efter Robert-ekspressen var drønet ned langs kanten og havde serveret et fint indlæg.

Med 3-0-sejren fastholdt vi forspringet til Midtjylland hen over den kommende juleferie, som også er ved at være tiltrængt efter de mange kampe. Og sikken en dejlig måde at slutte af på!