Jubel efter scoring

Kampreferat: Nogle point føles vigtigere end andre!

Det har mildt sagt været turbulente tider på det seneste, både på og uden for banen, og derfor var det ekstra forløsende, at vi i dag leverede en fremragende præstation og hentede en velfortjent 3-1-sejr.

Allerede i kampens 2. minut sendte Fischer et fladt langskud mod mål, som SønderjyskE-keeper Lawrence Thomas tog sig af, men minutter efter måtte australieren hente bolden ud af netmaskerne. Dommeren annullerede dog i første omgang Daramys scoring, hvor han fik en fornem frispilning i feltet fra Falk og chippede bolden over keeperen med en "Robert" (hvor man sparker bolden ind på støttebenet, så den får det helt rigtige skru), men efter en lang VAR-pause pegede han omsider op mod midten som tegn på, at målet var godkendt.

Mohamed Daramy

Det var lidt af en drømmestart, men som kampen skred frem, glædede man sig næsten endnu mere over vores spil, for det var noget af det bedste, vi længe har vist. Og mod en formstærk modstander, der ikke havde tabt på hjemmebane i over et år.

Vi pressede og stressede sønderjyderne højt oppe på banen og viste stor sikkerhed i boldomgangen, og da vi var midtvejs i 1. halvleg, havde de intet skabt overhovedet. Men det ville jo ikke være 2020, hvis ikke de var centimeter fra at score på deres første afslutning…

Falk mistede bolden uden for eget felt, og Mads Albæk trykkede med venstre, men Kalle nåede ned og slog bolden på stolpen og undgik også, at returbolden ramte ham i nakken og gik i mål!

Kalle Johnsson

Efterhånden fik hjemmeholdet mere spil, og Haji Wright afsluttede forbi mål fra spids vinkel, inden han kort efter var ved at smutte igennem på en friløber, men Kalle løb langt uden for feltet og fikserede den farlige forward med en skudfinte ;-)

Men bedst som hjemmeholdet var ved at vågne lidt op, viste vi igen noget af det gode, gamle FCK-spil og gik straks op og satte et par hurtige kombinationer, som endte med at Fischer spillede Stage helt fri, men han sendte bolden på stolpen.

To minutter efter fordoblede vi dog føringen, da Zeca midt i feltet hamrede en løs bold ind efter hjørne. Det kunne og burde også være blevet 3-0 nogle minutter senere, da den veloplagte Daramy driblede sig til baglinjen og fandt Stage med et cutback, men Thomas fik lynhurtigt labben op og parerede afslutningen.

Resten af halvlegen sad vi fortsat solidt på spillet, og selv om de fik tre ”offensive indkast” i tillægstiden, formåede de fortsat ikke at omsætte det til chancer.

Det var kort sagt en magtdemonstration, men det vil da være løgn at sige, at man lænede sig tilbage og tog sejren for givet. Det gjorde spillerne heller ikke, selv om sønderjyderne umiddelbart kom mest aggressivt ud til 2. halvleg, og da dommeren pegede på 11-meter pletten efter bare fire minutters spil, så sneg de bange anelser sig nok ind hist og her.

Det var en ren tilståelsessag fra Boilesen, der fældede Alexander Bah, så umiddelbart virkede det omsonst at tjekke det i VAR, indtil det viste sig at være en mulig offside i opspillet til målet. Og efter lidt over tre minutter lød konklusionen på en hårfin, men dog klar nok offside og altså ikke noget straffe alligevel.

Eskesen testede Kalle med et godt langskud, og da uret rundede en time, kunne vi igen takke Kalle for, at vi undgik en reducering. Bah bankede til bolden lige uden for feltet, men med en fantastisk refleks slog Kalle bolden ud på stolpen – hvorefter Haji Wright sparkede returbolden i tomt mål, men i klar offside position, da Bah afsluttede, så til stor frustration for sønderjyderne stod der stadig 2-0 på tavlen.

Bryan Oviedo

Dette første kvarter efter pausen kunne vi ikke være helt tilfreds med, men viljen og moralen fejlede ikke noget, og kort efter stolpeskuddet sendte Falk et godt forsøg tæt forbi mål, så vi forfaldt på ingen måde til bare at stille os ned og forsvare den hjem.

20 minutter før tid tog Daramy igen et godt, hurtigt ryk mod baglinjen og afsluttede fladt mod nærmeste stolpe, men Thomas nåede godt ned og parerede.

Alligevel lykkedes det SønderjyskE at skabe spænding (unødig, selvfølgelig), da Bah efter 73 minutter reducerede til 2-1 på et hovedstød efter indlæg fra Marc Dal Hende.

Det kom dog ikke som resultatet af et langvarigt pres, og kort forinden havde Daramy f.eks. et godt gennembrud og et giftigt skud fra spids vinkel, og sønderjyderne formåede da heller ikke at udnytte reduceringen til at ryste os og for alvor presse os.

Og efter 81 minutter viste vi igen, at angreb nogle gange er det bedste forsvar, for efter 81 minutter øgede Falk til 3-1! Opspillet kom i højre, hvor Ankersen blev spillet fri til indlæg, som endte i modsatte side, hvor Oviedo vendte rundt og afsluttede fladt og hårdt, og inde foran styrede Falk kuglen i kassen.

Rasmus Falk

Mod slutningen af den ordinære spilletid satsede SønderjyskE hårdt på et nyt comeback, men forgæves. I de 6-7 minutters tillægstid holdt vi bolden godt oppe på deres halvdel og nåede endda at få bolden i nettet endnu engang, men Ankersen blev korrekt vinket offside i situationen.

I tillægstiden nåede vi også både at give comeback til Thomsen og Superligadebut til Victor Kristiansen, så de fik en ekstra god oplevelse med hjem – ud over den vi alle fik med den velfortjente 3-1-sejr og ikke mindst den overbevisende præstation før pausen. Vi kan jo godt – nu skal vi bare vise til at vise det hver gang!