Kampreferat: Hårdt arbejde, god moral og træfsikre skytter

På en stærk indledning kom Vejle foran 1-0, men som kampen skred frem, pressede vi mere og mere på. Med tyve minutter igen kunne de ikke holde stand mere, og vi vendte kampen med tre scoringer.

Vi havde Fischer med igen efter en skadepause, og han startede på venstrekant i stedet for Thomsen, og ellers var det samme hold som mod Randers FC for to uger siden. Hos Vejle debuterede Thomas Hagelskjær i målet i stedet for Pavol Bajza, og desuden var Allan Sousa og Imed Louati nye i angrebet i stedet for Gustaf Nilsson og Adam Jakobsen, og Jacob Schopp erstattede skadede Ylber Ramadani på midten.

Vejle bedst fra start
Vejlenserne indledte klart bedst! De gik uimponeret til sagen og der var ikke noget med lige at se tingene lidt an. Det var bare ud over stepperne, og det medførte en række hjørnespark og et par småfarlige situationer i feltet i de første ti minutter.

Vi var for langsomme og uopfindsomme i boldomgangen, når vi kom op på deres halvdel, og det gav dem lejlighed til at fyre kontrakanonen af i form af den hurtige Allan Sousa, der to gange kom på skudhold i feltet uden at overliste Jesse Joronen.

Jesse Joronen
Jesse havde travlt i kampens start

Efter en snes minutter kom vi bedre med, og Ankersen smed nogle brugbare indlæg indover, som angriberne dog ikke fik ram på. Til gengæld kneb det stadig, når vores angreb skulle skabes fra midtbanen op til angriberne. Men da vi nærmede os den halve time, var det begyndt at se helt fornuftigt ud.

Vejle foran på dødbold
Vejle havde dog stadig kontrakniven i ærmet, og ti minutter før pausen brugte Louati den til at tvinge Vavro til at bringe Vejle foran 6-1 i hjørnestatistikken.

Desværre kom de også foran i det, der tæller. 15-16 spillere befolkede målfeltet, og der var flere små skubbe-kampe, men Louati prøvede bare at gemme sig ved forreste stolpe - og da Melker Hallberg sendte bolden ind over, løb han frem og snittede den i netmaskerne. Egentlig en meget fin detalje, og absolut ikke ufortjent, at Vejle tog teten.

Nogle minutter efter fik Skov en gylden chance til at udligne, da Zeca blev fældet lige uden for Vejle-feltet, men han bankede dødbolden lige over Hagelskjærs mål.

Inden pausen havde N'Doye en ganske god afslutning, som Hagelskjær dygtigt holdt, og Fischer var også lige ved at nå frem til et Pieros-pasning tæt under mål, så spillemæssigt pegede pilen stadig opad for vores vedkommende. Men nedad på resultattavlen.

Viktor Fischer

Vi kom bedre og bedre med
Efter pausen kom Pierre Bengtsson på banen i stedet for Boilesen, og igen lagde hjemmeholdet bedst ud, men uden at komme lige så meget op og udfordre i vores felt som i starten af kampen. Og stille og roligt satte vi os igen på kampen og fortsatte de gode takter fra slutningen af første halvleg.

Efter ti minutter fremtvang Pierre et hjørne, som Louati var meget tæt på at ind i eget mål, men den tog ydersiden af den fjerneste stolpe! Det efterfølgende hjørne landede lidt tilfældigt hos Pieros midt i feltet, der satte hovedet på, men ikke nåede at dirigere den under overliggeren.

Endnu større tilbud fik Fischer og Skov kort efter, men begge gange parerede en forsvarer et par meter foran stregen. Vi fastholdt presset, men det næste kvarters kom vi ikke til lige så store chancer.

Med tyve minutter igen forhindrede kun de små marginaler Skov i at udligne. Han trak ind fra højre langs kanten af feltet og fyrede kanonen af, men bolden tog overliggeren og havde så meget kraft, at den var tæt på at forsvinde op over tribunetaget. Bolden, altså...

Til sidst kunne Vejle ikke stå imod
Var det bare en af de her kampe? Nej, til sidst kunne Vejle ikke stå imod længere. Et hjørne blev clearet ud til Ankersen, og hans langskud blev rettet af og endte hos Vavro i venstre side af feltet, og med Fischer-overblik, Falk-præcision og Skov-uselviskhed spillede han på tværs til de helt fri Pieros og N'Doye, og sidstnævnte sparkede den enkelt ind til 1-1.

Dame N'Doye scorer
N'Doye udligner efter fornem Vavro-assist

Forløsning foran fansene, der højlydt og energisk bar deres helte frem i modgang og nu også i medgang. Over 1.000 havde taget turen til Vejle og fik hvad de kom for: sejr!

Bare to minutter efter udligningen måtte Hagelskjær nemlig igen gå den tunge gang efter et signatur-mål af Robert Skov, som dermed har scoret i sine fem seneste kampe. Ankersen overlappede på kanten, Skov trak på tværs, forsvarerne tøvede lidt for længe, og så klappede han den fladt ind ved nærmeste stolpe.

Robert Skov
Skov har scoret til 2-1

Sejren kørt sikkert hjem
Her bagefter er det nemt at sige, at det afgjorde kampen, men man ved aldrig. Vejle havde stor ære af denne kamp, men der var bare ikke flere kræfter til sidst. Desuden gjorde vi det kloge og holdt fat i bolden, selv om vi selvfølgelig ikke satsede voldsomt fremad, men det tvang dem til at løbe og arbejde hårdt for bare at få fat i den - og så kneb det, når de engang imellem kom op i vores felt.

Desuden sendte vi Kvist og Gregus ind som "spielverderbere", som tyskerne kalder det. Nu skulle der lukkes ned, og det blev der.

Først lidt inde i tillægstiden var der tilløb til noget i vores felt, men det straffede vi omgående med en kontra. Skov erobrede bolden på midten og havde Pieros og N'Doye med i en tre-mod-én-kontra, og han serverede den for Pieros, der sparkede den ind til slutcifrene 3-1.