Udsigt over Telia Parken

Kampreferat: Fire mål for tredje Superliga-kamp i træk

Nok ikke en 4-0-kamp
Det var nok ikke en 4-0-kamp… alene i de første 10 minutter ramte Silkeborg træværket to gange, og efter pausen var de også nærgående et par gange, men løverne er inde i en stærk stime, hvor offensiven sprudlede for fjerde Superliga-kamp i træk: 4-3, 4-0 og 4-0! Og ind imellem en 0-0 mod Lokomotiv Moskva og en 3-0’er i Skive. Jo, det går støt og roligt fremad!

Vi var ellers oppe på at undvære en håndfuld potentielle startere på grund af skader og karantæner: Johansson, Santander, Toutouh, Thomsen og Kvist samt den endnu ikke kampklare Høgli. Men truppen er heldigvis bred og bedre og bedre sammenspillet, så der også var plads til at rotere i ugens løb.

FC Nakskov ny samarbejdsklub
Inden kampen blev vores nye samarbejdsklub, FC Nakskov, præsenteret i Telia Parken, hvor lidt over 14.000 var mødt op denne lørdag aften – herunder ca. 300, der var kommet i busser fra Nakskov.

Silkeborg startede med en ekstra centerforsvarer, så de havde fem mand i bagkæden, som kunne skubbes op til en 3-4-3, når de var i angreb. Det var de flittigt i starten, men så heller ikke meget mere i 1. halvleg…

Vild start med to jyske forsøg på træværket
Pieros fik dog kampens første store mulighed, men Simon Jakobsen nåede ned og snitte Pavlovics flade indlæg, så bolden ramte cyprioten på skinnebenet og gik forbi. Men så tog de fat: minuttet efter bankede Sammy Skytte bolden på stolpen med et fladt, hårdt skud efter et halvclearet indlæg. Og bare minuttet efter fandt Gammelby Marc Rochester midt for mål, hvor han sendte bolden på overliggeren – og kom for sent til at prikke returbolden ind, da den skruede på tværs af målstregen bag en prisgivet Robin.

Robin Olsen ser bolden tage træværket
Det ligner et Silkeborg-mål, men den tager underkanten af overliggeren...

Tal lige om en vild start… for bare minuttet efter fyrede Verbic stærkt af, så Nørgaard kun med nød og næppe slog bolden til hjørne, og inden uret rundede 10:00 fik Kusk også en god skudchance, men bankede bolden over mål.

Men så satte vi os også mere og mere på spillet, men manglede lige lidt flow i angrebsspillet og løb også offside et par gange, når vi slog boldene ned bag Silkeborgs højtliggende forsvarskæde. Men i stedet fandt vi mere og mere plads i Silkeborgs højre side, og netop herfra skabte Boilesen og Verbic en god chance til Pavlovic efter 20 minutter, men igen reddede Nørgaard stærkt på serberens hovedstød.

2 x Verbic med få minutters mellemrum
Nu bølgede angrebene frem og især også fra side til side, og efter et langt og tålmodigt opspil skruede Ankersen med venstre en bold ind foran mål, hvor Verbic snød alle fem forsvarere og fandt et hul, så han uhindret kunne heade bolden forbi Nørgaard.

Boilesen og Verbic jubler
Boile og Benji boltrede sig i venstre side

Smukt lavet af den formstærke slovener, som havde mere i godteposen i aften. Seks minutter senere fandt han nemlig igen et frit rum i Silkeborg-forsvaret, og Boilesen så det og fandt Verbic med et fladt indlæg, som han firsttimede ind ved nærmeste stolpe.

Nu dominerede vi massivt mod et noget rådvildt Silkeborg-hold, der havde svært ved at komme ind i kampen igen – og de to gange, hvor de prøvede nogle hurtige kontraløb på kanterne, tog Lüftner og Ankersen én for og trak et gult kort.

Mod slutningen af halvlegen trykkede vi igen godt på, og Kusk og Verbic holdt på et tidspunkt nærmest legestue i deres felt, men glemte bare at gøre arbejdet færdigt i form af en afslutning. Løverne kunne dog gå til pausen med ro i sindet, selv om alle også godt var klar over, at man kunne og burde være kommet bagud i starten…

Pavlovic punkterede kampen
Efter pausen tog Peter Sørensen Salquist ud af forsvaret og satte Gustaf Nilsson ind oppe foran i en mere regulær 4-4-2, men det forhindrede ikke Pavlovic i at punktere kampen definitivt efter bare fire minutter. Gregus sendte Pieros fri i dybden, og cyprioten lagde uselvisk bolden på tværs til Pavlo, der enkelt kunne ekspedere den i nettet.

Pavlovic og Pieros jubler
Pavlovic viser, hvem han kan takke for 3-0-målet

Kusk kunne have øget kort efter, hvis ikke bolden var sprunget fra ham i feltet, da han skulle tæmme den, men Nilsson var også tæt på at reducere med et hårdt skud, der sneg sig tæt forbi Robins ene stolpe. Kort før der var spillet en time, var Robert Skov også meget tæt på, da han slap fri af forsvaret og prikkede bolden forbi Robin, men også tæt forbi mål.

Tættere kom de ikke, og spænding blev der aldrig. Dertil var vi simpelthen for overlegne i tempo og boldomgang, og tyve minutter før tid hamrede Pieros bolden på underkanten af overliggeren, da Verbic spillede ham helt fri i feltet.

Falk prikkede den sidste ind
Silkeborg havde et enkelt skud mere i bøssen, da indskiftede Casper Sloth var ved at overrumple Robin med et skud, som Lüftner rettede af på vejen, men den svenske keeper nåede mesterligt ned og snittede bolden til hjørne.

I stedet faldt kampens fjerde scoring i den anden ende, da Nørgaard med en fantastisk refleks halvklarede en afslutning fra Pavlovic, hvorefter indskiftede Falk sparkede returbolden i tom kasse.

Rasmus Falks scorer
Falks 10. FCK-mål - hans første efter den lange skadepause

Herefter fik pokalhelten Carlo Holse Superliga-debut under bragende bifald fra lægterne, og Pusic kom også ind, men det blev ikke til så meget mere i offensiven i den sidste halve snes minutter, hvor vi bare kørte sejren sikkert hjem med det fjerde clean sheet i træk.