Jubel efter scoring

Kampreferat: 3-0 var retvisende efter en times tid, men ikke til sidst

Guillermo Varela startede i stedet for Bartolec, og ellers stillede vi samme hold som i søndagens Derby. Og på nogle måder blev det en gentagelse af Derbyet, men heldigvis med et helt andet udfald!

Vi kom godt ud til kampen, og man fornemmede hurtigt, at der f.eks. var mere plads i mellemrummet til Jonas Wind, som gik godt ned og tog del i spillet. Polakkerne så ikke meget til bolden de første 5-10 minutter, og præcis som i søndags kom vi fortjent foran efter 14 minutter – og igen slog måltyven Wilczek til. Pep Biel blev spillet fri i højre side af feltet, og sendte bolden forbi keeperen, og for en sikkerheds skyld prikkede Wilczek den det sidste stykke over stregen.

Kamil Wilczek

Men de næste 5-10 minutter gik vi ned i tempo, alt imens Piast kom mere frem på banen, men vi var dog stadig i fin kontrol, indtil Kalle Johnsson lossede en tilbagelægning lige ud på Parzyszek, hvorfra den sprang mod det tomme mål – og tog stolpen!

Lidt efter fik Lipski en ganske stor mulighed i højre side, men denne gang kom Kalle godt ud, og polakken fik ikke held med sin afslutning. På det tidspunkt var vi ikke meget med i kampen, men efter den halve time kom vi tilbage, og Jonas Wind serverede en stor chance til Fischer, som imidlertid sparkede lige på keeperen.

Samtidig holdt vi Piast fra chancer frem mod pausen, men skabte dog heller ikke selv alverden.

Viktor Fischer

Der kom til gengæld mere fart over feltet efter pausen, hvor vi efter få minutter afsluttede et fremragende angreb med, at Wilczek hamrede bolden i nettet. Men noget uforståeligt blev det annulleret for et frispark mod Czerwinski, som vi i hvert fald ikke kunne se...

Minuttet efter fik Vida en god chance, da Kalle ikke fik bokset et indlæg langt nok væk, men straks slog vi til i den anden ende, hvor Jonas headede et Bengtsson-indlæg på overliggeren. Og kort før der var spillet en time, fik vi det vigtige andet mål, da Wilczek brød godt igennem i venstre side, kom forbi Czerwinski til baglinjen og lagde bolden skråt tilbage i feltet, hvor Jonas sparkede den ind.

Jonas Wind

Piast forsøgte at gå til modangreb, men fem minutter senere sendte Nelsson en fremragende flad stikning op i banen, som spillede Wilczek helt alene med keeperen, men han overplacerede sin afslutning, som definitivt kunne have punkteret kampen.

På det tidspunkt havde Mudrazija afløst Falk, og Marios kom også ind for Ragnar, og vi lignede et hold, der nu ville køre den sikkert hjem og spare lidt kræfter til på søndag. Men sådan gik det ikke!

Med over 20 minutter igen kom Piast  til to kæmpe hovedstødschancer til Zyro, som de havde sendt på banen for at styrke deres offensiv. Først reddede Kalle fornemt, men de fastholdt angrebet og på det næste indlæg headede polakken lige over det fjerneste målhjørne.

Action i FCK-feltet

De blev ved med at mase på, men med et kvarter igen fik vi lige en god periode, hvor vi holdt fast i  bolden og flyttede den op på deres halvdel, men snart kom vi under pres igen. Først blokerede Nelsson et skud i feltet, og  dernæst pressede vi Lipski til en halvsvag afslutning, som vi kunne cleare inde foran mål.

Da kampen gik ind i de sidste ti minutter af ordinær spilletid, trak det op til en polsk belejring af vores felt, og Parzyszek flugtede en svær bold et stykke over mål efter hjørne. Få minutter efter sendte Milewski et hårdt, fladt skud afsted, og dernæst afsluttede Parzyszek igen, og hans skud ramte Marios og blev rettet af og tog stolpen, mens Kalle var gået den anden vej.

Kirkeskov sendte et godt frispark afsted, som Kalle halvklarede nede ved stolpen, og man begyndte at skæve nervøst til uret med tanke på, at en polsk reducering for alvor kunne skabe en spænding, der længe havde forekommet både utænkelig og unødvendig. Men nu kun unødvendig...

Så galt gik det dog ikke, men de kom til endnu en god skudchance, som Parzyszek bragede over mål, og man begyndte at forstå, hvorfor de ikke har scoret i deres første fire kampe i den hjemlige liga. De faldt med ære og skal have ros for virkelig at kæmpe for deres chance, men det blev Pep Biel, der satte det sidste punktum efter  en kontra i femte tillægsminut, som han sendte forbi Plach i Piast-målet.

Dermed er vi klar til den afgørende playoff om en plads i gruppespillet, og modstanderen næste torsdag bliver kroatiske HNK Rijeka.