AaB venter i Aalborg

FC Vestsjælland ganske kort…

FC VESTSJÆLLAND KÆMPER HÅRDT I BUNDEN
FC Vestsjælland lå efter de 18 spillerunder i efteråret på en 10. plads, to point foran Esbjerg fB og med fem point ned til SønderjyskE. Den 10. plads er nu udskiftet med en 9. plads, men de har samme pointtal som AGF på 10. pladsen – men snupper 9. pladsen grundet en lidt bedre målscore. De har dog stadig kun to points forspring til nummer 11 (Viborg FF, der dog har spillet og tabt i denne runde) – og samtidig er SønderjyskE på 12. pladsen kommet lidt tættere på, for de er nu kun fire point efter Ove Pedersens vestsjællandske tropper.

I den forgangne weekend skød FC Vestsjælland runden i gang fredag aften på udebane mod SønderjyskE. Rasmus Festersen bragte FC Vestsjælland foran små 10 minutter før pausen, og den stilling holdt helt frem til det 90. minut, hvor det – set ud fra vestsjællændernes synspunkt – desværre lykkedes for SønderjyskE at udligne, og det endda på et selvmål, da Daniel Jensen via overliggeren ramte Michael Lumb i ryggen, så bolden gik i mål.

Der er for øvrigt den lille kuriositet, at hvis Rasmus Festersen scorer for FC Vestsjælland, så ender kampen uafgjort – fire mål i fire kampe har givet fire uafgjorte (tre af dem med cifrene 1-1).

Når FC Vestsjælland har mødt F.C. København, så mangler de at møde OB (hjemme), Brøndby IF (ude), FC Midtjylland (ude), AGF (hjemme), AaB (hjemme) og Randers FC (ude) – ikke ligefrem noget nemt kampprogram for oprykkerne fra Slagelse.

FC VESTSJÆLLANDS TRUP
FC Vestsjælland har udtaget følgende 19-mands bruttotrup til torsdagens kamp mod F.C. København: Thomas Mikkelsen, Mads V. Petersen, Michael Christensen, Peter Nymann, Lasse Nielsen, Henrik Madsen, Søren Berg, Thiago Pinto Borges, Dennis Sørensen, Jean-Claude Bozga, Rasmus Festersen, Jonas Thomsen, Marc Dal Hende, Morten Bertolt, Marc Rochester Sørensen, Jan Kristiansen, Michael Lumb, Oliver Lund og Nicolaj Hansen.

FACTS OM FC VESTSJÆLLANDS MÅLSCORING
FC Vestsjælland har scoret 24 Superligamål i denne sæson. De er fordelt på Dennis Sørensen (5 mål), Rasmus Festersen (4), Thiago Pinto Borges (3), Edward Junior Ofere (2), Marc Dal Hende (2), Jean-Claude Bozga (2), Lasse Nielsen (2), Joël Tshibamba (1), Morten Bertolt (1) og Michael Christensen (1). Dertil kommer et selvmål lavet af FC Midtjyllands Erik Sviatchenko.

De 24 mål FC Vestsjælland har scoret er primært faldet efter pausen, idet 15 af de 24 mål er scoret i 2. halvleg. Imponerende nok er fire af de 15 mål i 2. halvleg blevet scoret i det 90. minut.

FC Vestsjællands defensiv har lukket 34 mål ind i Superligaen. Også her er der en overvægt af mål i 2. halvleg, da de 34 mål fordeler sig 15-19 henholdsvis før/efter pausen.