Sidste hjemmekamp i foråret 1993

25 år siden: Sæsonafslutning, guldfest og 10 mål

I vores serie "For 25 år siden" er vi nået til sæsonafslutningenefter et hæsblæsende forår i 1993, hvor vi var ved at smide det forspring, vi havde i starten af året.

Som du kunne læse i sidste uge sikrede vi mesterskabet den 13. juni 1993 med en forrygende 3-2-sejr i Brøndby, eftersom AaB samtidig slog OB. Derfor havde vi "kun" æren på spil i den sidste hjemmekamp i PARKEN mod netop AaB, som kæmpede med Silkeborg om en UEFA Cup-plads.

Foran næsten 23.000 tilskuere førte vi både 2-0, 3-2 og 4-3, men endte i det sidste kvarter med at tabe 4-6! Allerede dengang fornemmede man, at det nok ville vare nogle år, før man oplevede et så surrealistisk resultat i PARKEN! - og her 25 år efter har vi stadig tilgode at se en FCK-kamp med ti mål...

Gamle KB'ere husker måske et 5-7-nederlag i Odense i efteråret 1977, efter KB havde ført 3-0 efter et kvarter! Og a propos dagens europæiske lodtrækning, så spillede B1903 4-4 hjemme mod KupS Kuopio i 1978. Men de kampe inkluderede heller ikke guld-tømmermænd og mesterskabsfejring, der skal fejres på denne måde:

Annonce for guldfesten juni 1993

Jo, der var lagt op til den helt store fejring. Og underholdende blev det, selv om Palle Petersen ikke lige kunne se det sjovt i situationen. Det forstår man egentlig godt... et plankeværk lægger sig ikke bare lige ned og slapper af i solen! Slet ikke, når man lige er blevet kåret som Årets Spiller af fanklubben.

Årets FCK-spiller: Palle Petersen

Det begyndte ellers udmærket, trods savnet af karantæneramte Diego Tur og Ivan Nielsen samt skadede Iørn Uldbjerg og Jørgen Juul Jensen. Lars Højer bragte os foran på straffe efter 25 min., men lidt efter tændte Martin Johansen af efter et groft frispark og lossede en AaB'er ned. 10 mod 11 kom vi dog på 2-0, igen ved Højer, og selv om Peter Rasmussen reducerede, sørgede Kim Mikkelsen for en ny to måls-føring inden pausen.

I de første minutter efter pausen udlignede AaB ved Peter Rasmussen og Jens Jessen, men Manniche bragte os igen foran. Det holdt til dog kun til sidste 15-20 minutter,  hvor to mål at Peter Møller (et på straffe) og endnu et af Peter Rasmussen sørgede for sejrscifrene 6-4 til AaB.

Efter kampen og medaljeoverrækkelsen spillede Johnny Reimar & Cliffters op igen, hvorefter spillere og ledere tog ind forbi Københavns Rådhus og videre i Tivoli, hvor spillerne blev hyldet på Plænen, inden de satte sig til bords på Divan2.

Guldfejring i Tivoli

Peter Møllers to kasser sikrede ham topscorer-titlen og dermed en check på 10.000 fra TIPS Bladet, som han efter sigende spenderede på holdkammeraterne på Jensens Bøfhus. Vi var en af mange klubber, der var ude efter den unge AaB-målsluger, men sportsdirektør Frank Mathiesen var ikke optimist efter kampen: "Mon ikke Peter Møller røg til udlandet på den kamp mod os," sagde han til Politiken.

Det gjorde han som bekendt ikke - i hvert fald ikke før han havde været en tur forbi Byens Hold i et års tid! Men det kommer vi til i denne fortsatte "25 år siden-historie".