Pierre Bengtsson vender tilbage til FCK

Pierre Bengtsson vender tilbage til FCK

Det er en god kending af F.C. København, der til sommer vender tilbage til klubben. FCK har købt den svenske landsholdsspiller, Pierre Bengtsson, fri af Bundesligaklubben Mainz 05, og han tiltræder til sommer på en aftale frem til sommeren 2022.

Den svenske venstreback har tidligere spillet for F.C. København fra 2011 til 2014, hvor han spillede 155 kampe i den hvide trøje.

- Ludwig Augustinsson rejser til Werder Bremen her efter sæsonen, og vi har været på udkig efter en, der sammen med Nicolai Boilesen kan dække os stærkt ind på venstre back. Det får vi helt sikkert med Pierre. Her får vi en spiller, der kender FCK ud og ind. Han kender måden vi spiller på og vores hverdag i detaljer, og selvom han lige skal ind i tingene igen, så har Pierre alt, der skal til for at være en stærk back i FCK. Han har stor fysisk kapacitet og en meget god venstrefod, som både på indlæg og dødbolde gør en forskel. Samtidig er Pierre en stærk spiller til vores træningsmiljø, så vi glæder os meget til at få ham tilbage til klubben, siger manager Ståle Solbakken.

- Den her transfer viser blandt andet, at de spillere, der rejser videre i deres karriere herfra, gør det med en god fornemmelse af klubben og ofte med en lyst til en dag at vende tilbage, hvis muligheden byder sig. Vi var meget glade for Pierre, da han senest var i klubben, og vi ser alle frem til at byde ham velkommen igen, siger direktør i F.C. København, Anders Hørsholt.

Pierre Bengtsson skiftede i januar 2015 til Mainz 05 og har den seneste sæson været udlejet til franske SC Bastia i Ligue 1.

- Jeg har haft nogle gode snakke med Ståle, og det føles helt rigtigt for mig at vende hjem til FCK. Jeg har fulgt med i klubbens udvikling, siden jeg rejste ud, og det er imponerende, hvordan den udvikling har været. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af. Jeg er utroligt glad for, at det er faldet på plads, og jeg kan ikke forestille mig et bedre skifte for mig end at komme hjem til FCK. Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang og spille i Telia Parken igen, siger Pierre Bengtsson.

29-årige Bengtsson tiltræder i klubben efter sommerpausen og får trøje nummer 3.

FAKTA:
Født: 12. april 1988
Position: Back
Tidligere klubber: AIK Stockholm, FC Nordsjælland, F.C. København, Mainz 05 og SC Bastia
Landskampe: 24 A-landskampe for Sverige