Underholdende, afvekslende og chancerigt

Underholdende, afvekslende og chancerigt

18-16 i afslutninger, heraf 8-6 inden for rammen. 50 minutter med FCK-overtag, og 40 minutter med FCM-overtag. Kampstatistikken lyver ikke - Det blev en underholdende, afvekslende og chancerig affære, da vi for femte gang i træk slog midtjyderne - og for tredje gang i træk med cifrene 3-1.

Ståle og trænerteamet havde valgt samme trup og samme elleve startende, som i mandags vandt Derbyet i Brøndby, bl.a. fordi Santander stadig afsonede karantæne. Det samme gjorde FCM’s Jakob Poulsen, der har scoret tre gange i midtjydernes to seneste besøg i Nationalarenaen.

I stedet var Rilwan Hassan rykket ind på den centrale midtbane, og han kunne og burde have givet ulvene føringen i kampens andet minut. Et langt Kian Hansen-indkast endte via Onuachus hoved for hans fødder ca. 9 meter fra mål, men en stærk fodparade af Robin forhindrede en midtjysk chokstart. Nogle minutter efter sendte Hassan endnu et halvfarligt forsøg tæt forbi, men i stedet slog vi til i den anden ende.

Toutouh tiltrak sig 2-3 modstandere nede i hjørnet af FCM-feltet og lagde i stedet bolden perfekt til rette for Ludwig, og inde midt i feltet hoppede Corner højere end både Halsti og Nowak og pandede kraftfuldt det fine indlæg ind i det lange hjørne.

Bang - Corners hårde, velplacerede hovedstød er på vej i netmaskerne!
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

De næste 10 minutters tid skete der ikke alverden, men siden fik midtjyderne nogle ganske brugbare dødbolde uden for feltet, men den første sparkede Duelund langt over, og den næste chippede Drachmann lige ind til Robin.

Vi svarede dog snart igen, da Toutouh kombinerede fint med Luwdig i venstre side, trak ind i feltet, men kiksede sin tværpasning så bolden i stedet endte hos Ludwig, der fra spids vinkel måtte se sin afslutning rettet af til hjørne. Det endte med at Zanka headede bolden ned til Pavlovic midt i feltet, men hans afslutning sad lige på Johan Dahlin i FCM-målet.

Kort før den halve time fløjtede Jens Maae for københavnsk frispark og advarsel til Nowak for at bodychecke Kvist, selv om vi dog gerne havde set fordelsreglen anvendt. Til gengæld kan man ikke indvende noget mod det gule kort, Corner ragede til sig lidt efter, da ramte Kian Hansen i hovedet med albuen - men det var som om gemytterne begyndte at småkoge lidt nede på grønsværen.

Onuachu slap med en påtale efter at tyre på mål, efter der var fløjtet i vores felt, og lidt efter fik spillet lov at fortsætte efter Halstis arm ramte Corner på struben i en duel, så den store forward længe blev liggende i græsset.

Spillet blev dog stoppet, da Ankersen ramte Rilwan Hassan bagfra i stedet for bolden, og både han og Zanka - der åbenbart protesterede lidt for kraftigt - fik advarsler, alt imens Corner langt om længe fik behandling og kom på højkant. Men da Maae kort efter bremsede endnu et FCK-angreb ved at fløjte for frispark til os, så var det småt med tålmodigheden på lægterne.

Anfører og 27-års fødselar Mathias Zanka
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Heldigvis udviklede det sig ikke yderligere, og i stedet endte halvlegen med to kæmpechancer til hver side. Først headede Zanka for kort tilbage til Robin, så Onuachu opsnappede den, men fra en ikke specielt spids vinkel lykkedes det ham at sparke bolden forbi den fjerneste stolpe - og langs mållinjen til indkast...

I overtiden reddede midtjyderne to gange på stregen, da først Toutouh og siden Matic trykkede af i en hektisk slutfase, hvor også Verbic og Corner prøvede at afslutte i FCM-feltet - men det blev ved 1-0…

Efter pausen fortsatte holdene, hvor de slap før pausen. Zanka headede en ganske god mulighed lige på Dahlin, og Bruninho kom til afslutning midt i feltet, men skød lige på Robin. En endnu større mulighed tilfaldt Filip Novak, der slap fri i venstre side, men måtte se Robin hive en mesterlig fodparade frem, der forhindrede udligningen. Og inden uret havde rundet en time, dundrede Duelund også lige et langskud på overliggeren!

Da Robin endelig blev passeret, prellede bolden af på overliggeren
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Næh, man skal lede længe i arkiverne for at finde en hjemmekamp, hvor modstanderen er kommet til SÅ meget - og så endda uden at finde vej til netmaskerne.

Siden blev der dog længere mellem chancerne, og vi kontrollerede spillet ganske godt de næste 8-10 minutter. Kusk kom ind for Kvist, så Toutouh gik ind centralt, mens Kusk tog højrekanten og Verbic gik over i venstre. Men med 20 minutter igen, måtte Robin igen præstere sit ypperste for at holde nullet, da Hassan slap fri i højre side af feltet og fyrede af. Men sært nok stod der stadig 1-0 på måltavlen!

Det gjorde der lige indtil det 81. minut. Så slap Pavlovic godt fri på baglinjen og lagde bolden perfekt tilbage til Corner, der bare skulle sætte indersiden på for at blive dobbelt målscorer. Det lignede en afgørelse, og ellers satte Ankersen trumf på bare tre minutter senere, da han afsluttede et godt raid langs midteraksen - hvordan han så endte der? - med at banke bolden ind tæt op ad stolpen. Selvfølgelig med venstrefoden, ligesom hans to andre scoringer denne sæson!

Ankersen fejrer sin flotte scoring til 3-0
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Inden da havde Gregus afløst Verbic, og Amankwaa - til stort bifald fra lægterne - var kommet ind for Pavlovic til sine første minutters spilletid efter et halvt års skadepause.

Danny Amankwaa fik comeback efter et halvt års skadepause
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Midtjyderne fik dog pyntet på resultatet, da den indskiftede Gustav Wikheim slap fri i venstre side af feltet og satte bolden fladt under Robin, som ellers godt kunne have fortjent et clean sheet efter sin Man-Of-The-Man-indsats. Men OK, midtjyderne fortjente også at komme på tavlen i aften, og vi kan dårligt være utilfredse med det samlede udbytte i aften!

Her var der ingen utilfredshed at spore!
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Søndag den 23. april 2017, kl. 18.00 i Telia Parken. Alka Superligaen, 30. runde
F.C. KØBENHAVN-FC MIDTJYLLAND 3-1 (1-0)
7.: 1-0 Andreas Cornelius
81.: 2-0 Andreas Cornelius
84.: 3-0 Peter Ankersen
84.: 3-1 Gustav Wikheim
14.376 tilskuere. Dommer: Jens Grabski Maae

Advarsler: 27.: Filip Novak, 31.: Andreas Cornelius, 35.: Peter Ankersen, 35.: Mathias Zanka

Holdet:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka (anf.), 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 7 Benjamin Verbic (75.: 16 Jan Gregus), 6 William Kvist (65.: 17 Kasper Kusk), 8 Uros Matic, 24 Youssef Toutouh – 11 Andreas Cornelius, 23 Andrija Pavlovic (83.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 15 Mikael Antonsson, 20 Nicolai Boilesen, 37 Julian Kristoffersen