Tjekkiske Zelinka dømmer torsdagens kamp

Tjekkiske Zelinka dømmer torsdagens kamp

OM DOMMERNE
Dommer: Miroslav Zelinka (CZE)
Linjedommere: Ondrej Pelikan (CZE) og Jan Patak (CZE)
Mållinjedommere: Radek Prihoda (CZE) og Jan Jilek (CZE)
4. dommer: Jiri Molacek (CZE)

Tjekkiske Miroslav Zelinka er født den 23. februar 1981, og fylder dermed 36 år på torsdag. Han har dømt internationalt siden foråret 2011, men har endnu ikke hverken dømt F.C København, danske klubhold eller det danske landshold.

I denne sæson har Miroslav Zelinka internationalt dømt tre gruppekampe i UEFA Europa League samt en kvalifikationsrunde til UEFA Champions League.

Miroslav Zelinka har en gang før dømt en 1/16-finale i UEFA Europa League, det var sidste forår, hvor Valencia CF hjemme vandt med 6-0 over SK Rapid Wien.

F.C. KØBENHAVNS EUROPÆISKE TOPSCORERLISTE
6 mål, Andreas Cornelius
4 mål, Federico Santander
2 mål, Andrija Pavlovic
2 mål, Rasmus Falk
2 mål, Mathias ’Zanka’ Jørgensen
2 mål, Thomas Delaney
1 mål, Jan Gregus
1 mål, Youssef Toutouh

F.C. København har også nydt godt af fire selvmål (et fra Crusaders FC, to fra Club Brugge KV og et fra PFC Ludogorets Razgrad).








KARANTÆNE-INFORMATION

F.C. København fik i sidste uges sejr fire gule kort. Youssef Toutouh og William kvist fik et enkelt gult krt hver og Jan Gregus fik så de resterende to gule kort, og det betød jo desværre, at Grugus også fik et rødt kort og dermed bliver ramt af karantæne – for anden gange i denne sæson.

Ærgerligt nok betød det gule kort til William Kvist også, at han skal en tur i straffeboksen.

Spillere i karantæne
- William Kvist, F.C. København
- Jan Gregus, F.C. København
- Ingen spillere i karantæne hos PFC Ludogorets Razgrad

Spillere i karantænefare hos F.C. København
- Mathias ’Zanka’ Jørgensen

FCK-spillere med et enkelt gult kort
- Ludwig Augustinsson, Benjamin Verbic, Andrija Pavlovic og Youssef Toutouh.

Karantænereglerne i UEFA ganske kort
En spiller får den første karantænedag efter tre gule kort (givet i tre forskellige kampe), og efterfølgende karantæner falder efter et ulige antal gule kort.

Får en spiller et rødt kort i en kamp, enten direkte rødt eller efter to gule kort, vil spilleren normalt skulle afsone en spilledags karantæne. Antallet af karantænedage kan dog ændres, alt afhængigt af forseelsens karakter.


EUROPÆISKE FACTS
F.C. København har spillet 169 kampe i de europæiske turneringer. 70 opgør er vundet, 40 er endt uafgjort og 59 kampe er tabt. Målscoren er 244-205 i F.C. Københavns favør.

Med sejren har F.C. København nu lige så mange sejre i de europæiske turneringer som Brøndby IF, og dermed kan F.C. København med en sejr på torsdag, blive den danske klub, der har flest sejre i Europa.

84 af F.C. Københavns 169 europæiske kampe har været på hjemmebane. 41 er vundet, 17 er sluttet uafgjort og 26 kampe er tabt. Målscoren i de 84 kampe lyder 133-92.

I sæsonens europæiske turneringer har F.C. København scoret 24 mål. De er fordelt 11-13 på 1. og 2. halvleg.

De 24 FCK-mål er fordelt på seks højrefodsmål, seks mål med venstreskøjten og 12 mål er scoret med hovedet.

F.C. København har fire gange i denne europæiske sæson nydt godt af et selvmål. Crusaders FC lavede et enkelt selvmål, Club Brugge KV er noteret for to selvmål og senest var det så PFC Ludogorets Razgrad der scorede i eget net. Tre af de fire selvmål er scoret med hovedet.