Ugen der gik

Ugen der gik

Gyldne keepere
Søndag eftermiddag fik Robin Olsen overrakt Det Gyldne Bur, og det er sjette gang gennem årene, at en F.C. København-målmand er blevet hædret som ligaens bedste målmand.

Tidligere havde Jesper Christiansen æren i 2005, 2006 og 2007, og Johan Wiland i 2010 og 2011.

Jesper Christiansen jubler over en sejr - og i baggrunden Pospech. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Derudover blev det allerførste Gyldne Bur i 1984 givet til den tidligere landsholdsmålmand Ole Qvist, der i mange år spillede for KB og senere blev FCK’s første målmandstræner i 90’erne.

Rygnummer-historik
Mod Ludogorets spillede Uros Matic - i øvrigt i sin officielle debut - med trøje nr. 88, og som vi har forklaret her, skyldes det en særlig UEFA-regel.

Mens det i en række andre klubber ikke er unormalt med høje, to-cifrede rygnumre, har vi en mere traditionel rygnummer-politik. Hidtil har det højeste nummer været 41, som i dag bæres af Kim Christensen. Tidligere har også keeperne Nathan Coe (2007-09) og Rune Nilssen (2009) haft nummeret fast. Desuden havde Frederik Vang Larsen nr. 41 mod AaB i april 2010, men han var ikke førsteholdsspiller og kom ikke på banen.

Keepernes rygnumre har i mange sæsoner været 1, 21, 31 eller 41 - helt siden foråret 2004, hvor Balász Rabóczki spillede med nr. 16 på ryggen.

De syv selvmål
Da Ludogorets-spilleren Anicet Abel ekspederede bolden i eget net i torsdags, var det syvende gang i sæsonen, vi kom på tavlen via et selvmål. Det er FCK-rekord, fortæller nipserstat.dk - den hidtidige rekord var fire i vores succesfulde 2010/11-sæson.

Club Brugges Stephan Denswil har åbnet scoringen

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


De syv selvmål er faldet således:
19.07.16: Andrew Mitchell (til 2-0), FCK-Crusaders 6-0 (assist Remmer)
13.08.16: Johan Dahlin (til 2-1), FCK-FC Midtjylland 3-1 (assist Augustinsson)
27.09.16: Stefano Denswil (til 1-0), FCK-Club Brugge 4-0 (assist Ankersen)
23.10.16: Frederik Tingager (til 0-2), OB-FCK 0-3 (assist Høgli)
 07.12.16: Brandon Mechele (til 0-1), Club Brugge-FCK 0-1 (assist Delaney)
 11.12.16: Alexander Juel Andersen, AGF-FCK 0-1 (assist Gregus)
 16.02.17: Anicet Abel (til 0-1), Ludogorets-FCK 1-2 (assist Zanka)


U19 & U17

Den kommende weekend går U19- og U17-ligaen i gang igen, men det er kun vores U19-hold, der skal i kamp lørdag kl. 15.45 ude mod Lyngby. U17's forårspremiere er først 7. marts ude mod AaB.

Begge hold fører p.t. deres ligaer, men U19 dog kun på bedre målscore end Midtjyllands forsvarende mestre, der også har en kamp i hånden. De to hold tørnede i lørdags sammen i vinterens sidste testkamp, og ulvene blev sendt hjem fra Frederiksberg med et 1-5-nederlag. Victor Jensen og Carlo Holse scorede to gange hver, og Nicklas Røjkjær en enkelt gang.

I 2. halvleg fik kom Frederik Ibsen på mål i stedet for Filip Djukic og fik dermed comeback efter den knæskade, han fik lige efter Youth League-udekampen mod FC Porto i september. Ibsen fejrede det med at snuppe to straffespark - på det første blev han dog dømt for at gå for tidligt, men så snuppede han da også bare lige omsparket. Senere i kampen måtte han dog se sig passeret på endnu et straffe, men det er altså heller ikke nemt at være målmand, når det nu koster gult kort at gå for tidligt...

Tænk hvis man har et kort i forvejen, og modstanderen så får straffe med et kvarter igen, og ens eget hold ikke har flere udskiftninger. Så tvinges man jo næsten til at stå klistret til stregen for ikke at ryge ud... det er jo nogle gange ret svært at afgøre, om man går for tidligt eller ej.

U17 testede også formen mod midtjyderne, men måtte indkassere et 0-3-nederlag.

Den 27. og 28. februar spiller U17-landsholdet to venskabskampe i Nordirland, og her er Victor Jensen med fra School of Excellence (han blev i vinter oprykket til U19).



Eks-FCK'ere


Zdenek Pospech
En af vores helt store forsvarsprofiler gennem årene, tjekkiske Zdenek Pospech, er i en alder af 38 år stadig aktiv i sit hjemland, hvor han spiller for barndomsklubben SFC Opava i den næstbedste tjekkiske liga.

Sidste år fik han en korsbåndsskade i højre knæ, men i løbet af bare fem måneder kæmpede han sig tilbage på holdet, hvilket klubbens træner Roman Skuhravy kaldte “Forbløffende i en alder af 38 år efter så alvorlig en skade”.

Pospech nåede dog kun at spille to kampe, inden han sidste weekend måtte hjælpes fra banen efter bare 10 minutters spil efter et vrid i knæet. Han frygtede, at ledbåndet var revet i det samme knæ, og at det kunne betyde karrierestop: “Måske skal jeg gå på pension nu, det ser ikke godt ud”, sagde han til det tjekkiske nyhedssite idnes.cz.



Et par dage efter kom klubben dog med en beroligende melding. Efter at Pospech var blevet nærmere undersøgt, nøjedes lægerne nemlig med at tappe noget væske ud af det hævede knæ og beordre ham til at hvile i et par uger, så skulle han være klar til at træne igen.

Vi ønsker Pospech god bedring og held og lykke i kampen om at rykke op i den bedste række. Opava ligger p.t. på tredjepladsen...


Brandur Hendriksson
God bedring siger vi i høj grad også til Brandur Hendriksson, der desværre ikke slap lige så billigt som Pospech i ugen der gik. Korsbåndet er overrevet i den ene knæ, og dermed er færingen ude resten af foråret.

Vi sender en hilsen ved at mindes de dejlige scener fra pokalfinalen i 2015, hvor han for tid og evighed skrev sig ind i FCK-historien ved at afgøre kampen mod FC Vestsjælland.




Sagt og skrevet om FCK-kampe

Johan Larsson, Brøndby til bold.dk
- Det kan godt være, at de skulle have straffespark i første halvleg, men nogle gange skal man være lidt heldig. Hvis de skulle have et, så skulle vi også have et straffespark, da Santander ramte bolden med hånden efter et hjørnespark. Han kunne ikke nå bolden med hovedet, så han ramte den med armen. Jeg tror, jeg var den eneste, der så det, men den var der.

Benedikt Röcker, Brøndby til TIPS-Bladet:
- Det var en hård kamp og føltes sådan på banen. Vi spillede en god anden halvleg, mens første halvleg ikke lykkedes helt, som vi gerne ville. Vi dominerede en del efter pausen, men manglede det sidste for at vinde kampen, hvilket gør det en smule skuffende at stå her.