Ugen der gik

Ugen der gik

Nyt græs i Telia Parken
Fredag rejste A-truppen på træningslejr i Dubai, og som man kunne læse på FCK.DK i ugen der gik, træner U19-holdet i stedet i Telia Parken den kommende uge.

Mandag den 6. februar flyver U19 til Rumænien, hvor de møder Vitorul onsdag kl. 16 (dansk tid) i UEFA Youth League-playoff. Samtidig rykker Telia Parkens Grounds Team ind og skræller græsset af - eller det der nu er tilbage… Derefter bliver det rullet et helt nyt græstæppe på, som bliver indviet, når Rosenborg kommer på besøg lørdag den 11. februar, kl. 13.00 til den sidste træningskamp, inden det går løs i Europa League og Alka Superligaen.


Robin er clean sheet-konge i Europa
Forleden gjorde forza.dk opmærksom på, at en statistik på transfermarkt.com viser, at Robin er den målmand i Europa, der har holdt nullet flest gange i sæsonen. Statistikken omfatter de tre bedste rækker i alle lande!

Foto: FCK.DK


Robin har haft 19 clean sheet i 31 kampe, og Celtic-keeperen Craig Gordon er næstbedst med 18 i 34 kampe. I de øvrige kampe har Robin kun lukket 13 mål ind i Alka Superligaen, DBU Pokalen samt de 12 kampe i Champions League-kvalifikationen og gruppespillet.


1992-holdet hyldet i Kick-off
Som det har kunnet ses på flere indslag på FCK.DK i ugens løb var hele 1992-holdet inviteret til tirsdagens Kick-off i Cirkusbygningen i anledning af F.C. Københavns 25 års jubilæum. Et jubilæum, der selvfølgelig kommer til at handle om meget andet end de allerførste måneder af klubbens historie.

Til stede var målmændene Palle Petersen og Thomas Risum samt Kenneth Wegner, Diego Tur, Ivan Nielsen, Brian Kaus, Pierre Larsen, Jørgen Juul Jensen, Iørn Uldbjerg, Michael Johansen, Martin Johansen, Michael Giolbas, Morten Falch, Christian Lønstrup, Michael Manniche, Søren Lyng og Kenneth Birkedal.

Der var en håndfuld flere, der fik spilletid på førsteholdet i efteråret 1992, men som ikke var til stede i tirsdags. De fortjener også lige at blive nævnt: Lars Højer, Torben Piechnik, Nicolai Wael, Anders Bjerre og Brian Rasmussen.

Som et lille kuriosum kan vi også nævne, at i de TOTO Cup-kampe som vi indledte med i sommeren 1992, havde vi bl.a. en serbisk prøvespiller ved navn Sasha Jankovic med i hjemmekampen mod Sigma Olomouc. "Ugen der gik" vil prøve at opklare, om ikke det er den samme Jankovic, der i dag er manager i Standard Liège!


Johan Lange i Mediano-podcast
Vores tekniske direktør Johan Lange var i ugen der gik gæst i Medianos fodboldpodcast “FC København Special”, hvor chefredaktør Peter Brüchmann havde sat ham stævne en times tid for at tage temperaturen på F.C. København og høre om fremtidsplanerne.


Tom klar til Tromsø IL
Det har længe stået klart, at Tom Høgli stopper i København til sommer, når hans kontrakt udløber. Det har også længe ligget i luften, at han ville vende hjem til Tromsø og spille, og i ugen der gik blev det officielt, at han har skrevet under på en 3 1/2-års kontrakt med Tromsø IL. Her spillede han også fra 2007-11, inden han skiftede til Club Brugge, hvorfra vi hentede ham i 2014.

– Jeg havde også andre alternativer, men det var Tromsø jeg havde lyst til at spille for. Det bliver vældig godt at komme tilbage til byen, og jeg glæder mig meget til at bidrage både på og uden for banen. Det bliver en spændende udfordring, sagde Tom i den officielle udtalelse fra klubben, da kontrakten var underskrevet.

Foto: Jan Christensen, Getty Images


Til "Ugen der gik" vil Tom egentlig ikke sige så meget mere, men understreger i stedet at hans fokus nu og hele foråret 100 % er på F.C. København, og så må det andet vente.

Han vil dog gerne medgive, at det ikke kun er ham og hans familie samt Tromsø IL, der glæder sig til, at han flytter til Tromsø, hvor familien i forvejen har et hus. Også byens mange udmærkede caféer gnider sig i hænderne ved udsigten til at få den kaffeglade nordmand til byen!



Eks-FCK'ere

Pelle Nilsson
Med sit karrierestop i vinterpausen kom Pelle i målgruppen for eks-FCK’ere, som vi jo godt kan lide at holde lidt øje med i “Ugen der gik”. Og vi skulle ikke vente længe på godt nyt fra Pelle…

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Da han var inde og se træningskampen mod Halmstads BK sidste lørdag, lagde han ikke skjul på, at han selvfølgelig savnede drengene nede på banen, men at han ellers havde det helt fint med beslutningen om at lægge støvlerne på hylden.

- Det var en beslutning, jeg tog i løbet af efteråret, og jeg har derfor haft tid til at vænne mig til tanken. Jeg kunne måske godt have spillet en sæson mere et andet sted, men dels var jeg meget usikker på om kroppen kunne klare det efter alle de skader, jeg har haft, og dels var der også hensynet til min familie, der så skulle flytte for kun et års tid, fortalte Pelle og antydede, at han havde noget helt nyt i kikkerten, som han bare ikke kunne fortælle om endnu.

Det kunne han så forleden, hvor Bundesliga-topholdet RB Leipzig fortalte, at Pelle fra maj skal være assisterende sportsdirektør for Ralf Rangnieck.


Det er ikke tilfældigt, at det netop blev ham, for han var træner for Pelle, da han spillede i Hoffenheim, og de har holdt kontakten siden. Desuden afslutter Pelle her i marts en uddannelse inden for Sports Management, så det har ligget i kortene, at han gerne ville gå den vej, når hans aktive karriere sluttede. Vi ønsker Pelle held og lykke!

Jos Hooiveld & Alexander Kacaniklic
Hollænderen og svenskeren var på kortvarige lejeophold i København i henholdsvis foråret 2011 og efteråret 2014, og begge er netop blevet løst fra deres kontrakter hos henholdsvis AIK og Nantes.


Reserveliga-foråret på plads
I ugen der gik faldt forårets reserveliga-program også på plads, og den første kamp spilles allerede dagen efter Rosenborg-træningskampen: søndag den 12. februar møder vi nemlig FC Nordsjællands reserver kl. 17.30 på Farum Park.

>> Se hele reserveliga-programmet her


Sagt om FCK

Halmstad-træner Janne Jönsson til Hallandsposten:
– Det blev en god træning for os. Første halvleg var jævnbyrdig, men i anden halvleg blev det sværere for os, selv om vi fik friske kræfter ind på holdet.

HBK's hjemmeside om Bashkims 1-0-mål:
- Lidt af et målmandsdrop, hvor Malkolm Nilsson prøvede at drible (!) forbi hjemmeholdets angriber. Hans tanker var måske stadig i New York, hvor "alt er muligt".

(Truppen var to dage før kampen vendt hjem fra fem dages ophold i New York, red.)