Tre trøjer hylder historien

F.C. København har 25 års jubilæum i 2017, og på tirsdagens store Kick Off-event i Cirkusbygningen blev det bl.a. markeret med præsentationen af tre helt nye trøjer, der hylder de hvide, røde og blå trøjer gennem årene – og mest af alt de tre første i klubbens historie.

De samme tre farver, der går igen i klubbens logo og som på den ene eller anden måde har forbindelse til mange gode oplevelser gennem årene.

Den hvide trøje har altid været vores faste hjemmebanetrøje, og i den har vi fejret talrige triumfer i Telia Parken. Også på udebane, lige fra vi sikrede det første guld i Brøndby i 1993 til vi sidste år kvalificerede os til Champions League-gruppespillet på Cypern.

Udebanetrøjerne var i klubbens første sæsoner altid røde eller blå, og flere gange gennem de 25 år, er vi vendt tilbage til disse klassiske farver, når der skulle vælges udebanetrøjer til såvel hjemlige som europæiske kampe.

To gange har vi sendt Ajax ud af europæisk fodbold i rødt (2001) og blåt (2006). Og hvem husker ikke Lars Højers ikoniske frisparksmål mod Linfield i 1993, hvor vi for en sjælden gangs skyld spillede en hjemmekamp i røde trøjer. Eller da vi i 2005 vandt Royal League-finalen i røde trøjer efter en maratondyst i Göteborg, hvor hvert hold måtte ud i 13 straffespark, før Benny Gall blev matchvinder med den afgørende redning.

Nu er de her igen - og vi glæder os til at spille i dem, når det om en lille måneds tid går løs i Europa League, Alka Superligaen og DBU Pokalen.

Allerede fra onsdag kan du købe trøjerne i Fanshoppen på Øster Alle og på Fanshoppens hjemmeside her. De fås i korte ærmer i både voksen og børne-størrelser.