Ugen der gik

Ugen der gik

Corner møder North
Efter lørdagens træning var Corner i studiet hos F.C. Københavns Fanradio for at medvirke i en specialudsendelse på en times tid, som allerede er udgivet som podcast, og som vi absolut kan anbefale at høre. Fanradioen har til huse på 5. sal i Telia Parkens D-tribune, og de fik fredag nye genboer på etagen, da klubbens nye e-Sporthold North flyttede ind i nyindrettede lokaler.


Derfor benyttede Corner lejligheden til at hilse på North-holdet, da de for første gang var samlet i de nye lokaler for at spille et par Counter Strike-træningskampe. Mens Corner & co. i første omgang kan se frem til en træningskamp mod Halmstads BK på lørdag, flyver North-holdet på torsdag til USA for at deltage i den store ELEAGUE MAJOR-turnering i Atlanta fra 22.-29. januar.


Keitas lange rejse
Aboubakar Keita var den eneste, der ikke var med til lørdagens træning i Telia Parken. Han ankom først over middag og nåede en tur i fitnesslokalerne, hvor også Danny Amankwaa, Benjamin Verbic og Nicolaj Thomsen havde tilbragt formiddagen, mens de andre var på græs.

Keita har været hjemme i Elfenbenskysten i vinterferien, men der har været store uroligheder i Abidjan, hvor militæret har strejket over manglende lønninger, og derfor har lufthavnen i flere omgange været lukket med deraf følgende flykaos. Det lykkedes forleden at finde en afgang, hvor Keita skulle flyve til København via London, men han blev sendt tilbage fra London, da han ikke havde de rigtige papirer til at komme gennem transitten. Men lørdag lykkedes det omsider at komme til København, og det var en træt, men lettet Keita, der trak i træningstøjet og lige fik rørt kroppen lidt.

Nicolaj Thomsen
Nicolaj Thomsen, der for nylig pådrog sig et såkaldt træthedsbrud i venstre fod, har fået en støtteskinne til foden, som skal skåne den mest mulig, mens bruddet heler. Men der er ikke tale om en operation, og som det kan ses, forhindrer det ham ikke i at styrketræne.


Goldbæk på besøg

I fredags kunne vi på FCK.DK berette om fint besøg fra Sydafrikas ambassadør Zindzi Mandela og hendes to sønner, men der var også besøg af et velkendt FCK-ansigt i form af Bjarne Goldbæk. Han bor til daglig i Hamborg, men i sin egenskab af agent - blandt andet for Ståle - rejser rundt meget rundt.

Da han var nede i omklædningsrummet for at hente en kop kaffe til at varme sig på, kommenterede han bl.a. det store udvalg af energidrikke, energibarer m.m., som nutidens spillere kan forsyne sig med. Så vidt han huskede, var der kun et køleskab med kolde håndbajere til at fejre en af de lidt for sjældne sejre, dengang han var aktiv i FCK i slutningen af 90'erne...

Goldbæk giver interview efter sin Superliga-debut i Hvidovre 28. juli 1996, hvor han kort før tid blev matchvinder ved at score til 2-1.


Goldbæk spillede præcis 100 kampe for Byens Hold fra 1996 til han blev solgt til Chelsea i november 1999, få dage efter vi havde tabt returkampen til englænderne i Europa Cup'en for pokalvindere.

Uden at røbe for meget kan man godt forestille sig, at Goldbæk er en af de mange legendariske FCK-profiler, man kan møde til den store kick-off i Cirkusbygningen den 24. januar, som i år er en særlig jubilæums-edition. Men transfervinduet er jo åbent, så der kan selvfølgelig komme en handel på tværs, som han må tage sig af et eller andet sted i verden.


Reserveliga

F.C. Københavns reservehold kvalificerede sig i efteråret til forårets slutspil, som i år er sammensat på den måde, at seks hold møder hinanden én gang enten hjemme eller ude. De øvrige modstandere er FC Nordsjælland, OB, FC Midtjylland, Silkeborg, Viborg og Esbjerg, og ifølge det foreløbige program spiller vi ude mod de tre førstnævnte og hjemme mod de andre tre. Men kampdatoer mv er ikke 100 % på plads, så nærmere information følger.


U19
U19-holdet er forlængst tilbage på træningsbanen efter sidste uges udflugt til indendørsturneringen i Göttingen, og der er bl.a. den gode nyhed, at Frederik Ibsen træner med igen. Den uheldige keeper pådrog sig en knæskade lige efter den første UEFA Youth League-kamp i Porto i september, hvilket holdt ham ude hele efteråret. Til gengæld er der stadig et stykke vej igen for Emil Krogh, der i sommer fik en alvorlig korsbåndsskade.


Udsalg i Fanshoppen
Januar er udsalgstid, og det gælder selvfølgelig også Fanshoppen, der har mange fede ting på hylderne til favorable priser. Og hvis du ikke lige bor i nyheden, kan du også finde dem på webshoppen www.fckfanshop.dk.


Fra de sociale medier