U19 nåede kvartfinalen i Göttingen

U19 nåede kvartfinalen i Göttingen

Efter en solid og overbevisende indsats vandt U19-hold den indledende pulje i det store indendørs-stævne i Göttingen efter 5 sejre og 1 uafgjort i fredagens og lørdagens kampe:

8-0 over SVG Göttingen
8-2 over JSG Friedland/Bremke
12-1 over JSG Hoher Hagen
7-0 over TuSpo Weser Gimte
1-1 mod Schalke 04
6-2 over VfL Wolfsburg

De to sidste kampe mod Bundesliga-klubberne Schalke 04 og Wolfsburg bød som forventet på den hårdeste modstand, og mod Schalke kunne det være gået begge veje. Henrik Bellman bragte de unge løver foran, og efter den tyske udligning var keeper Filip Djukic centimeter fra at sikre sejren med et forsøg nede fra eget mål, som desværre tog overliggeren. Men 1-1 var vel alt i alt retfærdigt nok.


Mod Wolfsburg satte københavnerne dog hurtigt tingene på plads og førte 3-0 efter mindre end 3 minutters spil på to mål af Jonas Wind og ét af Bellman. Wolfsburg havde nok bolden i 2/3 af kampen, men vi var iskolde på kontra og straffede enhver lille Wolfsburg-fejl. Jonas Wind blev noteret for tre mål, Henrik Bellman for to og Carlo Holse for et enkelt.

Søndag ventede en mellemrunde-pulje kl. 11.30 mod Hannover 96, og kl. 12.45 mod FC Eintracht Northeim.
 
Hannover 96 vandt 2-0, men med en knusende 7-1-sejr over Northeim sikrede de unge løver sig avancement til kvartfinalen som en af de bedste 2'ere i mellemrundepuljerne. Jonas Wind (3), Victor Jensen (2), Henrik Bellman og Carlo Holse stod for de syv scoringer.
 
I kvartfinalen mødte man igen VfL Wolfsburg, men det blev til et knebent 2-3-nederlag.
 
Jonas Wind bragte eller tidligt FCK foran på et straffe begået mod Henrik Bellman, men siden kom tyskerne på 3-1 og udnyttede bl.a. et par københavnske boldtab i opspillet. En tysk 2 minutters-udvisning mod slutningen åbnede kampen op igen, og Jonas Wind reducerede til 2-3 og skabte ny spænding.
 
Trods indædt pres og et par gode tilbud lykkedes det dog ikke at udligne, og et direkte rødt kort til en tysker faldt så sent i kampen, at det ikke fik indflydelse på spillet.
 
I finalen vandt Manchester United og Hertha BSC, men der var også priser og hæder til to af vores spillere: Jonas Wind blev turneringens samlede topscorer med 16 mål, og Henrik Bellman blev kåret til "Most Valuable Player".
 
Truppen til turneringen i Göttingen var:
1 Christoffer Monty
2 Mads Roerslev
3 Niklas Vesterlund
7 Henrik Bellman
8 Mathias Bonde
9 Carlo Holse
10 Nicklas Røjkjær
11 Jonas Wind
13 Nikolas Nartey
20 Filip Djukic
21 Victor Jensen