Ugen der gik

Ugen der gik

Så gik den ikke længere
Mange andre medier - inklusive os selv - har længe omtalt vores fine stime af ubesejrede kampe og senest også det faktum, at vi aldrig havde tabt, når Zanka og Erik startede i midterforsvaret. Men nu gik den altså ikke længere, og den dag skulle jo komme før eller siden. Vi vælger især at glæde os over, at den ikke blev brudt nede på GSP Stadium i Nicosia, for hvem ved hvordan det var gået i den forlængede spilletid, hvis ikke Santander havde udlignet kort før tid med en skævert...

 

 


Flot Okore-hyldest i Leicester
Flere medier har i ugen der gik bragt den søde, lille historie om U10-holdet i landsbyen Market Bosworth ca. midtvejs mellem Leicester og Birmingham, der har Jores Okore som deres store idol.

I anledning af vores besøg i Leicester spillede de sidste lørdag kamp i FCK Away-trøjer med logoer for både deres egen klub og FCK - og alle med OKORE på ryggen!

 

 

 

 


Baggrunden er, at Jores viste dem en helt særlig interesse, da han spillede i Aston Villa.

- En af mine venner spurgte mig en dag, om jeg ikke ville komme forbi AFC Market Bosworth og hilse på klubbens unge spillere, har Jores fortalt til TV3 SPORT.

Derfor dukkede han en dag op til drengenes træning og endte med at spille lidt med. Siden vendte han flere gange tilbage for bl.a. at træne drengene lidt og overrække flidspræmier.

- Vi vil altid med glæde huske, hvad Jores gjorde for os, og da lodtrækningen til UEFA Champions League bragte Jores tilbage til Leicestershire, ønskede vi at hædre ham, fortæller drengenes manager James Kennedy.

- Det er en meget flot gestus, sagde Jores, da han hørte om trøje-hyldesten. - Uheldigvis kunne jeg ikke komme til deres kamp i lørdags, men jeg har fået tilsendt billeder. Jeg indrømmer gerne, at jeg blev rørt over at se mit navn på deres spilletrøjer.

AFC Market Bosworth tabte desværre også deres kamp 0-1, men vi ønsker dem al mulig held og lykke fremover - med eller uden Jores-trøjerne!

 

 

 

 

 


Rekord-Rasmus
Rasmus Würtz satte fredag aften nu rekord for antal Superliga-kampe, da han nåede nr. 398 og passerede Hans Henrik Andreasen. 18 af kampene er spillet i FCK-trøjen i de halvandet år han var i klubben fra sommeren til 2007 til efteråret 2008.

Herefter blev han udlejet et halvt år til Vejle, inden han skiftede tilbage til AaB. Han blev ialt noteret for 33 kampe, men de øvrige 15 var pokal- og europæiske kampe, som jo generelt fylder en del i de samlede kampstatistikker for vores spillere.

 

 

 

 

 

 

Rasmus Würtz i hans FCK-debut i Farum i 2007.
Foto: FCK.DK

I FCK-statistikken består Superliga-TOP 3 dog af de samme tre spillere som i TOP 3 over samtlige kampe, men med den forskel at William Kvist stadig har et lille stykke vej op til den førsteplads, han indtager når vi tæller det samlede antal kampe.

Men senest mod Silkeborg gik han forbi Hjalte i tabellen, så det er kun et spørgsmål om tid, før han også bliver den med flest Superliga-kampe i FCK: Flest Superliga-kampe for FCK (i parentes deres samlede antal FCK-kampe): Mio 231 (284) William 220 (329) Hjalte 219 (320) Zanka & Delaney 164 (245 hhv. 236)


03'ernes triumf for 25 år siden
Der går et lille års tid, før vi kan bruge denne overskrift i forhold til FCK-kampe - men vi synes, det er en passende anledning at tyvstarte nu, for i går lørdag var det præcis 25 år siden, B 1903 bankede Bayern München med 6-2 på Gentofte Stadion i 2. runde af UEFA Cup’en. Turneringen, som siden er slået sammen med Europa Cup’en for Pokalvindere til Europa League.

B 1903 triumferede med et hold, der var identisk med dem, der året efter udgjorde kernen i F.C. Københavns allerførste førsteholdstrup. Men på dagen den 22. oktober var det faktisk mindre end 3 uger siden, at KB’s medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling havde stemt ja til sammenlægningen - efter at have stemt nej på den forrige - så det var stadig ret nyt, at man havde sikkerhed for, at F.C. København overhovedet blev en realitet.

Sejren over Bayern München - og ikke mindst sejrens ufattelige størrelse - stod naturligvis som højdepunktet i 1991-92-sæsonen og også som en af de største i hele klubbens historie. Men ud over Bayern eliminerede 03’erne også Aberdeen i 1. runde og Trabzonspor i 3. runde, inden de måtte strække våben i kvartfinalen mod Torino. I Superligaen var det lige ved at blive til guld, men det snuppede Lyngby på allersidste spilledag - og i pokalen blev det til finalenederlag til AGF. Det første år som F.C. København kom mesterskabet i hus, men der skulle gå mange sæsoner, før FCK kunne præstere en europæisk sæson, der bare nogenlunde kunne hamle op med det, B 1903 leverede for 25 år siden!

Matchfacts fra kampen:
Tirsdag den 22. oktober 1991, kl. 15, UEFA Cup, 2. runde, 1. kamp
B 1903-BAYERN MÜNCHEN 6-2 (1-1)
33.: 0-1 Mazinho, 39.: 1-1 Michael Manniche, 56.: 2-1 Ivan Nielsen, str., 61.: 3-1 Kenneth Wegner, 64.: 4-1 Michael Manniche, 77.: 5-1 Brian Kaus, 85.: 6-1 Iørn Uldbjerg, 90.: 6-2 Markus Münch
14.200 tilskuere. Dommer: James McCluskey, Skotland
Advarsler: Roland Grahammer og Stefan Effenberg, Bayern München

B 1903: Palle Petersen, Diego Tur (46.: Michael Johansen), Kenneth Wegner, Ivan Nielsen, Lars Højer (50.: Brian Kaus), Torben Piechnik, Pierre Larsen, Jørgen Juul Jensen, Iørn Uldbjerg, Martin Johansen, Michael Manniche

Bayern München: Gerald Hillringhaus, Christian Ziege, Oliver Kreuzer, Thomas Berthold, Markus Münch, Thomas Strunz (62.: Bruno Labbadia), Stefan Effenberg, Roland Grahammer, Olaf Thon, Manfred Bender (46.: Hans Pflügler), Mazinho


Om at være ungt FCK-talent
Forrige uge mødtes Næstved og HB Køge i 1. division, og Sjællandske Nyheder benyttede lejligheden til at sætte en ung spiller fra hver klub stævne og tale lidt om fortid, nutid og fremtid. Det var Mikkel Wohlgemuth og Andreas Baes, der var en del af vores succesfulde U19-hold, der vandt DM i 2012. Wohlgemuth nåede siden tre sæsoner som førsteholdsspiller, inden han sidste år skiftede til HB Køge. Baes nåede aldrig vores førstehold, men blev udlejet til netop HB Køge i sit første seniorår og skiftede siden til AB, inden han i år kom til Næstved.
 

Mikkel Wohlgemuth
Foto: FCK.DK

Interviewet giver et lille indblik i de vilkår, mange unge spillere har i overgangen fra ungdoms- til seniorfodbold. Wohlgemuth og Baes fik bl.a. spørgsmålet: “Hvad gør det ved Jer, at I kommer fra FCK?”

Baes: - Vi er skolet en måde, der ligger i baghovedet hele tiden, når vi spiller. Vi er vant til et system at spille efter gennem mange år - det var sådan hele vejen. Nu skal man være fleksibel under forskellige trænere.

MW: - Det er hårdt at spille FCK, men det opleves ikke så hårdt, når man er i det. Man nyder det og tager det dag for dag, for der er en rød tråd, og man ved hele tiden, hvad man skal.

Baes: - Det er svært at være i så stor en klub, for så er det svært at slå igennem.

MW: - Udskillelsesløbet er hårdt, er man god nok eller er man ikke, skal man lejes ud eller skal man ophæve for at komme videre? Den slags kommer ind over.

U19 

U19-holdet måtte ligesom førsteholdet rejse hjem fra Leicester med et knebent nederlag, men de kunne også se tilbage på en præstation, der ikke var langt fra at give point - selv om de spillede i undertal i 70 minutter.
 
Det er kun blevet til ét point i de første tre Youth League-kampe, men med til den historie hører, at vores hold gennemsnitligt er yngre end de andres. Det er ikke en dårlig undskyldning, men blot for at minde om en faktor, der har langt større betydning i de aldersbestemte rækker end i seniorfodbold. 
 
I Leicester startede vi med otte årgang ’99’ere, én 98’er (Røjkjær) og de to 97'ere Bay og Kristoffersen. Og vi indskiftede endnu en 99’er + to årgang 00’er på banen (U17-spillerne Monty og Nartey).
 
Til sammenligning startede Leicester fx med to 97’ere, fem 98’ere og fire 99’ere - og det gør ofte en forskel i det lange løb, selv om alder/fysik/erfaring selvfølgelig ikke er det eneste, der tæller.

>> Se også U19-holdets bidrag til UEFA Youth Leagues Video Challenge her på Facebook:

I den hjemlige U19-liga er holdet til gengæld stadig ubesejret efter seks runder - lørdag slog de AGF hjemme med 5-0 efter fem scoringer i de sidste 35minutter. Luka Racic lavede to, Henrik Bellman og Mani Hilmarsson hver et samt et selvmål.


U17 
Det blev til den femte sejr af seks mulige, da AGF blev besejret 1-0 lørdag eftermiddag på et mål af Victor Jensen 10 minutter før tid. Dermed ligger vores forsvarende U17-mestre nr. 1 igen, eftersom Nordsjælland forleden tilføjede Brøndby deres første nederlag i sæsonen.


FCK-citater 
 
Claudio Ranieri til Leicesters hjemmeside:
 - (Det var) en meget tough match. Jeg havde forventet denne type kamp. København er et rigtig godt hold. De er store og stærke og meget farlige i luftspillet. (…) Vi indledte kampen med at prøve at slå lange bolde bagom deres forsvarere. Når du spiller mod et hold, der står tæt, er det svært at spille gennem kæderne. I begyndelsen fik vi spillet en høj bold bagom. Det var så godt, jeg ville bare have et lille lob. Jeg sagde, at når det er muligt, er det vigtigt at strække deres hold ud, fordi de er meget dygtige, når de står kompakt.”
 
Danny Simpson til Leicesters hjemmeside:
- Vi ved, hvad de står for. De spiller 4-4-2 og har et par høje gutter oppe foran. Hele holdet er fuldt af høje spillere, men vi ville tilbage på vindersporet. Det gjorde vi, og det var det vigtigste. Det var ikke den flotteste kamp, men vi fik en sejr og har nu 9 point i Champions League.
 
 
Fra de sociale medier