Ståle Solbakken

Ståle: Spillerne føler tryghed

Løverne er ubesejrede i denne sæsons 18 kampe, og foråret bød også kun på to nederlag, men statistikken har i sig selv ingen betydning, sagde Ståle dagen før kampen mod Club Brugge tirsdag aften.

- Nej, spillerne tænker ikke på statistik, men de føler sig trygge ved sig selv og holdkammeraterne, når de går på banen, og alle ved hvad de skal gøre. Det er det vigtigste. Og før eller senere kommer vi til at tabe en kamp igen, og det bekymrer mig egentlig ikke så meget. Men forhåbentlig sker det ikke i morgen, for vi kan bedre “tåle” det i Superligaen med 36 kampe end i gruppespillet med 6 kampe.

Den første kamp i Porto gav et godt rygstød, både spillemæssigt og pointmæssigt, og Ståle hæftede sig især ved evnen til at fighte sig tilbage.

- Vi er kommet bagud 0-1 både i Rumænien, på Cypern og i Portugal, men hver gang har spillerne fightet sig tilbage og fået uafgjort. Det er også med til at give tryghed. Men vi lærte også, at vi møder hold med spillere på et meget højt niveau, og at vi får problemer, hvis vi ikke spiller op til vores allerbedste.

Thomas Delaney er en af de spillere, der også var med da vi var i Champions League-gruppespillet i 2013, og han føler sig lidt mere tryg ved situationen denne gang.

- Det var kort efter at Ståle var kommet til igen og havde overtaget, og der var nok en lidt større frygt i holdet og måske også ærefrygt. I dag har vi et helt andet hold, hvor vi er meget tryggere ved det vi går ind til. Jeg ved ikke, om vi ligefrem er bedre end 2010-holdet, men bredden og konkurrencen er i hvert fald større i den nuværende trup. Til gengæld havde 2010-holdet nok større stjerner på nogle af positionerne, men mange var også mange på et andet tidspunkt i deres karriere, sagde Delaney.

Tryghed og selvtillid er nøgleord, der går igen i flere af spillernes udtalelser, og William Kvist vil på forhånd heller ikke være tilfreds med blot det ene point i morgen.

- Det kunne vi måske være, hvis vi stod over for Real Madrid eller Barcelona, men vi har en ambition om, at vi skal videre fra gruppen, og derfor er det vigtigt at hente en sejr, og det er dét vi går efter.

Peter Ankersen anser FC Porto for at være favoritter til at vinde gruppen:

- Jeg tror, at de er det stærkeste hold, men derfor har vi da stadig en chance for at kunne slå dem her i Telia Parken. Men kampen i morgen er en nøglekamp, fordi det nok bliver os, Brugge og Leicester, der skal slås om anden- og tredjepladsen, der giver mulighed for at spille videre til foråret. Men der er stadig er fire kampe tilbage i gruppen efter i morgen.